Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jak řešíte neustálý nepořádek v autě od dětí? Papírky ještě dokážu korigovat, ale jen auto vysaju, za tři dny mužů znova. Drobky- už jsem zakázala tam jist, ale bordel z bot je hruza. Skoro se stydím otevřít někde auto.
Mám stejný problém - auto = pojízná skládka, předevčrem jsem ho luxovala, protože si ho bral manžel a měl vézt nějaké kolegy, a kaštan mi ucpal vysavač… čtvrt hodiny jsem ho, pěkně vzteklá, dolovala ven…
@Catmum Neresim to, vykydam jednou mesicne a jestli to nekomu vadi, at se mnou nejezdi
@Catmum píše:
Ahoj, jak řešíte neustálý nepořádek v autě od dětí? Papírky ještě dokážu korigovat, ale jen auto vysaju, za tři dny mužů znova. Drobky- už jsem zakázala tam jist, ale bordel z bot je hruza. Skoro se stydím otevřít někde auto.
mám tam binec vadí mi to, ale není síla to řešit takže udělám jednou za čas generálku a zbytek oooohm oooohm klid a neřeším…
@jdukolem píše:
mám tam binec vadí mi to, ale není síla to řešit takže udělám jednou za čas generálku a zbytek oooohm oooohm klid a neřeším…
V manzelovym sluzebaku jsme resili navlekama na boty. Nazuti nezabere ani pul minuty a dost to usetrilo casu s uklizenim. Stacily usit jen nejake obdelnicky s gumickou nahore. V nasem aute neresime, uklidime jednou za cas, proste mame dite ![]()
@Catmum píše:
Situace v našem „dětském“ autě by se dala přirovnat snad jen k Augiášovu chlévu, ale marně hledáme Hérakla, který by do něj svedl nějaký význačný vodní tok.
Takže jednou za čas se vykydá od nejhoršího, vezme se hard, trochu se to vyšůruje a další dva měsíce se to tam zas kompostuje ![]()
Dcera jeden čas naše auto láskyplně oslovovala „naše popelnice“
jinak jak jsou děti starší, je to lepší a lepší. Beru auto jako užitný předmět, odmítám být jeho ortok, terý by ho permanentě leštil. Papírky vyhazujeme průběžně (=furt), při jídle už děti tak nedrobí a koberečky průběžně vyklepávám od největšího nepořádku a jednou za čas to vysajeme. Super jsou vlhčené ubrousky na palubku a čalounění. Ty vozím pořád a když vidím velký flek, jednoduše to přetřu a jede se dál…
@MBrno Na navleky jsem moc lina, to radeji zuju boty, kdyz na to prijde
Ja nevím u nás se vždycky hrozné diví, co to tam je za bordel a tak jsem si řekla ze jo budu udržovat v čistotě, ale ono to fakt NEJDE!! ![]()
@j.a.n.i1 jak často tedy luxovat? Přijde mu proste divné chodit jednou týdne na benzínku luxovat ![]()
Neresim, auto beru jako užitnou věc, jednou za čas ho manzel vysaje ![]()
Dřív jsem nechávala jednou za čas vyčistit, stálo to asi 500…Ale s dvěma detma bych to tam dávala obden ![]()
Řešit bordel v autě?
Jednoduše když je bordel, tak to logicky uklidím - vysaju. Rozhodně kvůli tomu nezakazuju dítěti jíst v autě anebo mu kvůli tomu dávat návleky na nohy.
Kdo chce, ať si to dělá, ale přijde mi to trošku mimo řešit jak uklízet auto.
![]()
Příspěvek upraven 05.11.16 v 09:50
@Catmum Jednou tydne by nestacilo, pres horsi pocasi tak alespon 2×, ale i kdyz muzu luxovat doma, tak behem 2 mesicu snad iv garazi, tak to proate delat odmitam, 1 mesicne to vyklepu a vyhazim bordel a luxuju tak 3 krat rocne.