Boreliová skvrna?

Anonymní
26.7.23 12:44

Boreliová skvrna ?

Dobrý den, prosím měl jste někdo takovouto skvrnu? Syn měl na konci června v pupíku klíště, po dvou týdnech se mu kolem udělala červená skvrnka. Byla jsem s ním u dětské lékařky, která mu sice nabrala krev na testy na boreliózu (vyšly negativní) :( ale že prý se jí to zdá jako podráždění z horka/alergie a dala nám ATB mast. Skvrna se zvětšila, tak jsme dnes opět navštívili paní doktorku a dostal léky na alergii a prý boreliózu že má z předchozích testů negativní…dočetla jsem se, že protilátky se z krve poznají až déle. Měl jste někdo prosím podobnou skvrnu a byla to borelióza?
Moc dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7384
26.7.23 12:46

Krev se bere až po 6-8 týdnech.. mi se ten flek nelíbí tedy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76889
26.7.23 12:51
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím měl jste někdo takovouto skvrnu? Syn měl na konci června v pupíku klíště, po dvou týdnech se mu kolem udělala červená skvrnka. Byla jsem s ním u dětské lékařky, která mu sice nabrala krev na testy na boreliózu (vyšly negativní) :( ale že prý se jí to zdá jako podráždění z horka/alergie a dala nám ATB mast. Skvrna se zvětšila, tak jsme dnes opět navštívili paní doktorku a dostal léky na alergii a prý boreliózu že má z předchozích testů negativní…dočetla jsem se, že protilátky se z krve poznají až déle. Měl jste někdo prosím podobnou skvrnu a byla to borelióza?
Moc dekuji :kytka:

vaše paní doktorka je divná, určitě je to boreliová skvrna, nemůžete se dostat někam jinam? třeba na infekční oddělení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
26.7.23 12:57

Vydupej si přeléčení ATB, ať nemá chlapec pak horší potíže. Přístup lékařky je špatný, už z preventivních důvodu by ho měla zalecit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
26.7.23 12:59

Taky se mi ten flek nelíbí. :think: Jak to je u pupíku, tak není moc vidět, jestli je to ke středu světlejší, jak u boreliózy bývá typické. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.23 13:00

Dcera měla skvrnu po klíštěti co se zvětšovala a Dr nasadila ATB hned, bez testu.
Taky jsem si ze začátku myslela, že je to podráždění od boty nebo ponožek, plus teplo. Ale když se to začalo zvětšovat :nevim: :nevim: vůbec teda se neváhala

• Citovat
  • Upravit
562
26.7.23 13:15

Mně se ten flek taky nelíbí. Boreliózu jsem měla a takové kolo se mi začalo dělat až po dvou týdnech. Když ještě nebylo takové jak na fotce ale menší, říkala mi doktorka, že testy má smysl dělat až tak za měsíc. Za měsíc jsem přišla a už při takovém kole od vozu mi rovnou předepsala ATB, ještě než mi udělala testy. Borelioza není sranda, když se na to nepříjde včas. Zkusila bych ještě jiného lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17003
26.7.23 13:19

Bohužel u nás byl loni stejný průběh (dokonce i s tou ATB mastí) - výsledek byl nehnisavý zánět mozkových blan, ochrnutí tváře, 14 dnů na infekčním, lumbální punkce… - malý se z toho dostává do teď.. i kdybych s tím měla jet odpolko na dětskou pohotovost, vyžádala bych si atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17003
26.7.23 13:20

Mimochodem - bylo to z boreliozy. Nedávno měl malý klíště zas a já ho kontroluju každý den jak magor se strachem co z toho zas bude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.7.23 13:25
@Anonymní píše:
Moc dekuji :kytka:

ahoj, je to boreliosa, šupem přeléčit a pořádně

na testy se nejde spoléhat, část lidí a děti často, vůbec netvoří časné protilátky

jste dokonalým příkladem boreliového fleku, s negativníma protilátkama…

přeléčit, nerozpakovat se a zaléčit to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
26.7.23 14:11

Co to máš za doktorku. Já řešila boreliózu před měsícem - dr mi řekla, že testy jsou k ničemu, že negativní výsledky jsou ještě z 50ti % falešný. Přesnější může být jen test po 6ti týdnech na protilátky, ale tam je taky dost procent na falešnost. Pokud je jasný boreliózový flek, tak se dávají automaticky atb. Hlavně taky boreliózový flek dost cestuje (klíště na noze, flek na zádech), takže hlídat fleky všeobecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
26.7.23 15:07

Podle mě je to borelioza - flek je pěkně vidět a vypadá že i od středu bledne, měl tam klíště, to případ jak z učebnice. A protilátky po 3 týdnech jsou často negativní. Takže určitě přeléčit. Pozitivitu protilátek bych čekala za třeba 5-6 týdnů od klíštěte, ale nemusí ani být pozitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.8.23 19:46

Dobrý den, už jste určitě vyřešila.. ale syn měl stejné fleky (asi 4), naše Dr. stále trvala na svém, že jí to přijde jako kožní plíseň a víc fleků najednou u boreliozy v životě neviděla… Tak jsme jeli na dětskou pohotovost - odebrali krev a nasadili ATB.. za 2 dny mi sami volali jestli jsem ATB začala dávat, že má hodnoty hrozně vysoké a už rozjetá borelioza - takže to už muselo být déle než 4 týdny… určitě nenechávejte se odradit, ne vždy mají doktoři svůj den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 02:43
@reneet píše:
Dobrý den, už jste určitě vyřešila.. ale syn měl stejné fleky (asi 4), naše Dr. stále trvala na svém, že jí to přijde jako kožní plíseň a víc fleků najednou u boreliozy v životě neviděla… Tak jsme jeli na dětskou pohotovost - odebrali krev a nasadili ATB.. za 2 dny mi sami volali jestli jsem ATB začala dávat, že má hodnoty hrozně vysoké a už rozjetá borelioza - takže to už muselo být déle než 4 týdny… určitě nenechávejte se odradit, ne vždy mají doktoři svůj den :)

Dobrý den, ano, byla to borelióza… mockrát bych chtěla poděkovat všem za reakce a rady :kytka: moc mi to pomohlo.

Nakonec se nám podařilo dostat se k jiné paní doktorce, která ihned nasadila ATB a odebrala krev, borelióza se prokázala až z těch dražších western blot testů.

Mohla bych se prosím zeptat, zda byl po přeléčení ATB Vás syn úplně v pořádku?
Moc děkuji 🌸

• Citovat
  • Upravit
3391
8.8.23 15:34

Asi nerelevantne, ale ak to tu niekto najde, tak prosim existuju 2 rozne testy, jeden ma max detekcnu schopnost v rozmedzi 6-8 tyzden po infekcii (ale prve protilatky moze zachytit uz 3.tyzden - toto vsak nieje spolahlive), druhy test funguje po 6 tyzdni (najskorsia mozna detekcia 4 tyzden) od infekcie. Preto sa obecne doporucuje testovat v 6 az 8 tyzdni (predpokladanej) infekcie. Pri vizualnom podozreni sa casto testuje skor koli nasadeniu liecby ale vzhladom k tomu ze prva moznost detekcie protilatok je po 3 tyzdnoch od nakazy tak robit test po 2 tyzdnoch je naozaj zbytocne.
Doktorka nevedela o com hovori, aj to sa stava, nedajte sa odradit a pozadujte novy test/inu doktorku :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí