Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky mamky chtěla bych se zeptat dceři dnes vyšlo pozitivně v krvi sklerodermie posílají nás na Motol na vyšetření atd… Chtěla bych se zeptat je tu někdo kdo má dítě s touto nemoci? Jak to u dětí probíhá jaký má život atd? Případně zda se onemocnění nepotvrdilo, mám z toho úplně hrůzu vzhledem k tomu že má dcera i nemocné srdce. Děkuji
Touto nemocí trpí moje maminka, což ti samozřejmě nepomůže. Ale díky tomu vím, že je na Facebooku skupina s názvem Systémová sklerodermie, kde jsou moc fajn lidé. Třeba by poradili tam.
@Anonymní píše:
Touto nemocí trpí moje maminka, což ti samozřejmě nepomůže. Ale díky tomu vím, že je na Facebooku skupina s názvem Systémová sklerodermie, kde jsou moc fajn lidé. Třeba by poradili tam.
Bohužel Facebook nemám ale děkuji ![]()
@Tereza338 Záleží, co má dcerka za problémy. Pokud bude mít jen protilátky na tuto nemoc a žádné problémy, tak ji budou jen sledovat.
Mně takto sledovali na revmatologii při podezření na jinou nemoc. Za dvacet let se tato nemoc zatím nerozjela, jen trochu jiná a relativně „lehčí“ od té původní.
Také po zjištění protilátek mě prohnali kolečkem vyšetření.