Boreliová skvrna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
8.8.23 16:23

@IcePlanet7

infektologická doporučení mluví jasně

u ECM vůbec!!! netestovat z krve a už vůbec se na to nespoléhat, ale rovnou přeléčit řádnou dávkou / ECM je ten flek co je na první fotce /

viz i to co jsem psala zde 26.7, ten flek byl totiž naprosto jasný, u podobných rovnou léčit a nečekat na nějaké testy

protože část lidí časné protilátky vůbec nevytvoří a promeškáme tu nejdůležitější dobu

viz infekce. cz, odborná doporučení infektologů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
15.8.23 16:38

Obnovují diskuzi… holky co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
15.8.23 21:25

Za mne bohužel ANO - šla bych neprodleně k MUDr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
15.8.23 21:33

U nás teď velmi aktuální - manžel je zrovna uprostřed užívání ATB, týden po vyndání klíštěte měl flek jak blázen…a nemusí se ani vytvořit v místě zakousnutí, ale v podstatě kdekoliv na těle… A jak pravil náš praktický lékař „díky bohu za flek“ - někdy se neudělá, borelie se vesele množí a přijde se na to nejdříve ve 2. stádiu nemoci…to člověk fakt nechce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
15.8.23 21:37
@mindudu píše:
Za mne bohužel ANO - šla bych neprodleně k MUDr.

Jsme v Chorvatsku… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
15.8.23 21:45

Šla bych - ATB mohou dát i v Chorvatsku… Záleží teda taky, kdy se vracíte…pokud třeba tento týden, tak to pár dní asi počká… ale jestli máte 14 dní před sebou, tak bych neváhala… LB fakt není sranda… Jak dlouho ten flek má? Jak dlouho bylo klíště zakouslé, než jste ho vyndali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
15.8.23 21:56

Takhle z fotky těžko soudit. Jak dlouho tam ten flek je? Jak je to veliké? bylo klíště? Svědí to nebo ne? Jako pokud by se tohle udělalo třeba týden po klíštěti, pak by to boreliosa mohla být. Ale podle fotky by to klidně mohl být štípanec s okolním zarudnutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
15.8.23 22:01

@KKK85 Mně to takhle na první dobrou spíš nepřijde… ale tím neříkám, že s tím nemáte jít k lékaři, nezkonzultovat to s odborníkem a podobně, jen bych zatím úplně nepanikařila, nemusí to být, jako učebnicová borelióza to (zatím) podle mě nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
15.8.23 22:15

@mindudu @Lucka1111 @klamonožka je to od komara nebo jiné havěti tady… vracíme se v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
15.8.23 22:16
@KKK85 píše:
Jsme v Chorvatsku… :,(

To je v pohodě, užijte si dovolenou. Jen ten flek foťte, ať ho ukážete lékaři. U mne to ze startu nebylo jasné, tak mne dr popřála, ať si užiji dovolenou, bez jakéhokoliv omezení. Druhý den dovolené flek jak blázen, tak jsem ho vyfotila a hodilo se to, protože po návratu už skoro zmizel. U té borelky to naštěstí není tak, že atb musí být hned teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
15.8.23 22:39
@KKK85 píše:
@mindudu @Lucka1111 @klamonožka je to od komara nebo jiné havěti tady… vracíme se v pondělí.

Ok, v tom případě bych flek průběžně sledovala a fotila…pokud se vracíte za necelý týden, stačí myslím pak případně pořešit doma v ČR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí