Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A z ceho usoudila, ze je potreba tu laboratorni hodnotu lecit? Tobe neco je?
Nevim, co konkretne ti mělo vyjit v testech, které ti udajne preventivne zaskrtla dr., kdyz jinak nemas zadne potize, ale urcite bych chtěla podrobne vysvetleni, proc mam brat ATB a k tomu ještě prestat kojit, kdyz nemam zadne potize. Pochybuju, ze bys ted mohla nekde chytit boreliózu, takze by me opravdu zajimalo, co ti to v te krvi nasli.
A konkretne v tomto pripade bych uvazovala o konzultaci jinde ( samozrejme s temi výsledky v ruce).
Zdravím,
byla mi dnes potvrzena borelioza s tim, že jsem dostala antibiotika na 3 týdny.
Mám skoro 16ti měsíčního chlapečka, kterého ráno a večer kojím. To mi bylo kvůli antibiotikům zakázáno.
Teď prosím zkušené, jak přestat kojit ze dne na den malého závisláčka? Vím, že kojení už nepotřebuje, zbastí všechno. Zkoušela jsem sunar, nemá takový problém s chutí jako s flaškou… ![]()
Nějaké rady jak to zvládnout bez pláče?
@Cucuretka dat mu to mliko do hrnku a proste vecer uspavat tatinek? no a Tobe k tem atb pridat litry salvejovyho a matovyho caje at se s tim ukoncovanim kojeni moc netrapis.
@Leenvecka
Děkuji za tip.
Jsem z toho trochu smutná tak nepřemýšlím racionálně. ![]()
Ja jsem to mela stejne, jen malemu bylo 9 mesicu. Kojila jsem vecer, v nici a po obede. Nejdrive jsem odbourala poledne. Pak jsem mu nedala v noci nebo jen 1× a pak uz vubec. Posledni dostal rano, kdyz jsem po noci mela prsa plna. Nekolikrat jsem odstrikala ve sprse po tom a mliko se samo vstrebalo. Malej umele mleko nechtel, pak si ho asi po trech dnech nekojeni vzal. Ted v 17 mesicich ho uz nechce vubec. Jinak s malym pri uspavani jsem lezela, hladila, zpivala mu. Ted u nas jede takovy hraci medvidek s hvezdickama od chicca. Usina u toho. Odvede to pozornost a bude se mu to libit.
Kdyz jsem kojila, umele mleko nechtel. Vzal ho az pak. Ale pokud ji jogurty a tak, nenutila bych mu uz.
Nyni spi lepe nez pri kojeni a je me je lepe take. Nejsem tak vycerpana.
Byla jsem z toho take vedle, ale tve zdravi je prednejsi nez kojeni. Navic 16 m kojeni je uz tak super vykon! Tak hura do toho. Zvladnete to.
@evushee
Nebudu to teda lámat přes koleno. Budu zkoušet a nebudu ho stresovat když nebude chtit jinou alternativu.
Děkuju za podporu 🙂
Ja jsem hledala i jine atb, ktere by se snesly s kojenim, ale ty zase nebyly tak ucinne. Pak jsem si cetla info o borelioze a rekla jsem si, ze za to mi to nestoji. Jak nemas jinou moznost, proste to date👍.
Drzim palce. Myslim, ze se stim vice stresujeme my, nez aby to byla hruza pro dite. Musis byt hlavne rozhodnuta ty a dite se rychle prizpusobi.
@evushee
Souhlasím, raději být zdravá pro to maličké.
Dala jsem mu co jsem mohla, až to zvládneme budu to moct konečně zapít skleničkou vína ![]()
@Cucuretka jo a jinak pokud Ti basti vsechno normalne tak bych se na UM vykaslala asla normalne do klasickeho kravskeho mlika. Treba mu ta chut sedne lip nez chut UM.