Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@LegrandoGrando
Aha, když Amoksiklav nesnášíte dobře, tak třeba nějaký cefalosporin (pokud tedy reakce na Amoksiklav nebyla celková alergická / anafylaktická), ale budiž, máte doxycyklin. Na kožní není třeba chodit, nechal bych ATB do 14 dnů, i kdyby to byla borelióza, po 2 týdnech ji můžeme považovat za vyléčenou.
Ahojky, měla by jsem dotaz, nevím o tom, že by jsem měla kdy klíště, samozřejmě beru, že o něm člověk nemusí vědět, ale loni jsme byli na dovolené v Itálii a byť jsme byli nonstop nastříkání repelenty, byli jsme tak doštipani jako nikdy v životě. Je to pomalu rok od dovolené a já dva týdny trpím šílenou únavou, rozostřením viděním, ospalosti a Brno mi občas nohy a tělo, chodím jak matoha. Nejak jsem si vzpomněla na tu Itálii a začala uvažovat, zda to na mě nemohl přenést komár, protože ty štípance tam byly v tak obrovském počtu, že hlidat je všechny nešlo. V pondělí se chystám k obvodní, ale nevím, jak se bude tvářit, když to na ní vychrlim, že po tolika měsících chci rozbory na borelku, samozřejmě asi prvně začne odběry klasickými. Myslite, že pokud se bude škubat a testy odmítne, že si je mám zaplatí sama? A kdyby vyšly pozitivně, jak se léčí, pokud už je to takto dlouho
@woušinka vždyt to vůbec nemusí být stará věc, klidně jsi mohla mít malinké klíště nebo to přeneslo něco jiného, co boreliozu přenáší. Nebo to bude něco úplně jiného. Prostě zajdi k doktorovi a uvidíš.
@vokishka píše: Více
Jasně, také mi je jasné, že plašim předčasně, když nemám za sebou žádné klasické vyšetreni a už pomyšlim na borelku, ale já chodím jak matoha 14dni, úplně mozková mlha, slabá jak čaj, do práce tak tak doletí a doma hned spím. Dnes mi začaly brnět jemné i nohy.Beru hořčík, B komplex, D,C, železo a pořád nic a to už beru týdny. A ti komáři v té Itálii to byl děs, ještě tam jsem si tak v hlavě myslela, že snad nám z těch kousancu nic nebude🫢.Protože to byl děs tam. A pak si říkám, že by až po 10mesicich přišly tyto příznaky?
@vokishka píše: Více
No tak tohle se prý tradovalo dříve, ale četla jsem různě, že už i muchničky i komáři přenášejí. No zajdu k obvodní a uvidím, co se mnou spáchá…
@woušinka píše: Více
ty muchničky jo, od těch to zřejmě před lety chytla dcera.
No člověk aby se už bal vylézt ven. A to jsme fest nastříkání vždycky Offem a oni ty potvory na repelent vůbec nereagovaly. V té Itálii to bylo hrozné, tam jsme byli ošetření před každým odchodem ven a i přesto jsme vždy přišli doštipaní. A jen jsem se modlila, aby z toho nic nebylo.