Borelióza a školka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
694
2.10.13 14:51

Borelioza a školka

Máte někdo zkušenost s léčbou boreliozy ve stadiu, kdy kromě skvrny nejsou žádné další příznaky? Starší dcerka ji asi má, v pondělí budou jasné výsledky z krve a pak zřejmě dostane na tři týdny antibiotika. Kromě zarudlého ušního lalůčku, který ji navíc nijak nebolí ani neobtěžuje, jí přitom vůbec nic není. Žádná teplota, bolesti kloubů ani únava.
Je mi jasné, že léčbu je nutné absolvovat, aby borelioza nepřešla do dalšího stadia, ale dospělý by s tím podle mě na neschopence nebyl. Tak si říkám, jestli by nemohla do školky. Infekční to není, oslabená možná trochu bude, ale asi o nic víc, než byla dosud, kdy do školky měsíc chodila. Máte s tím někdo zkušenost? Kdybych byla na mateřské, neřešila bych to, ale chodím do práce a zařizování hlídání na takovou dobu bude složité i s hlídací babičkou. A to nemluvím o tom, že platím soukromou školku a nahradit budu moci jen pět dnů… A malá navíc cestou od doktorky nejvíc brečela kvůli tomu, že nemůže do školky. Do školy děti s boreliozou chodí, pokud nemají jiné obtíže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64909
2.10.13 14:54

@Kamila80 Dcera normálně chodila do školy, doktorka i přihlížela k tomu, aby to byla antibiotika, se kterými může na sluníčko (byl to červen). Jen měla mít klidovější režim. Teď už se stejně chodí tak spíš na procházku a na zahradě toho tolik nenalítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
2.10.13 15:04

Nejsem lékař a nikdy jsem takové dítě v Mš neměla… :nevim: pokud Dr. řekne, že může, tak může…jediné čeho bych se asi trochu bála, je ta oslabená imunita…pokud by v takovém případě chytla třeba chřipku, jak se to bude vyvíjet :nevim:…ale to ti zodpoví JEN lékař…

• Citovat
  • Upravit
1103
2.10.13 15:12

3 týdny na ATB je moc malá dávka přesněji řečeno. v ranném stadiu kdy pacient nemá ješte protilátky jsou to 4 týdny na ATB a máš 90% šanci na vyléčení, v pozdějším stádiu pacienti dostávají 2 druhy ATB a Entizol na 6 týdnů a šance na vyléčení je 50%. Jinak do školky chodit může pokud to zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
2.10.13 15:34

@martin 35 Ony to budou celkem čtyři týdny. Doktorka nám hned dala na týden a mluvila pak o dalších na tři týdny, takže v součtu měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.10.13 16:10

Tak známá měla taky jen podezření u syna a do školky teda nechodil, nedovolili… takže bych se řídila tím, co vám doporučí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.10.13 16:12

@Kamila80 do školky bych ji nedávala, z jediného důvodu. Z počátku je doporučován klid, tzn jak chceš dítě uhlídat že nebude ve školce lítat? Jinak infekční samože není, nikde by být problém neměl… nehledě na to, jak zajistit dítěti podání ATB? u nás ve školce přímo nesměli dávat léky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
2.10.13 16:22

@martina.se A jak ji uhlídám doma, za chvíli mi beztak poleze po hlavě? :-) A momentálně má ATB po 12 hodinách, pokud bude mít taková i další, tak se dávají ráno a večer, to by se školky vůbec netýkalo. Minimálně týden doma zůstane, ale měsíc je fakt šílený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
2.10.13 16:24

@martin 35 Martine, vy jste z branže, že školku nezakazujete? Abych věděla, jakou tomu mám dávat váhu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.10.13 16:35
@Kamila80 píše:
@martina.se A jak ji uhlídám doma, za chvíli mi beztak poleze po hlavě? :-) A momentálně má ATB po 12 hodinách, pokud bude mít taková i další, tak se dávají ráno a večer, to by se školky vůbec netýkalo. Minimálně týden doma zůstane, ale měsíc je fakt šílený…

asi takhle, naprosto chápu, vím, co je to mít měsíc doma zavřené dítě. Ale přecijen doma je menší šance, že bude fakt tolik lítat, že se užene a pod. Pokud má atb po 12cti hodinách, tak je to ok. Jinak vim, jak mi třeba chodil kluk ze školky, mokrý jak myš, taky jsem ho musela kvůli tomu pak mít doma :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
2.10.13 16:40

Nejsem z branže, bezprostredne po podani ATB se z bakterii uvolni toxiny a diteti je huř ale potom se to zlepší a pak jen dlouhodobě udržuješ ATB v krvi aby jsi dostala všechny Borelie takže když je dítě vitální a nemáš problém třeba s průjmem tak ho klidně šoupni do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
2.10.13 16:45
@Kamila80 píše:
@martin 35 Martine, vy jste z branže, že školku nezakazujete? Abych věděla, jakou tomu mám dávat váhu. :-)

Martínek je chytrej kluk…ty já mám ráda… :mrgreen: :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
1103
2.10.13 17:48

@Jitka1976 No doufam ze to není iroie :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
2.10.13 18:06
@martin 35 píše:
@Jitka1976 No doufam ze to není iroie :).

To víš, že néééééé… :mrgreen: čestný pionýrský…na červenou…na mou duši, na psí uši… :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1103
2.10.13 18:51

:) chtěl jsem z tebe dostat nejaky moudra o montesori škole na p6 :),

mluvil jsem s pani riditelkou a celkem dobry až do okamžiku kdy jsem se zmínil o tom že je škrábal a jestli to budou respektovat, a odpověď byla že když jim donesu papír z PPP tak to respektovat budou. To mně jako moc montesori nepřišlo :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí