Měla jsem s očkováním počkat?

817
2.10.13 10:27

Měla jsem s očkováním počkat?

Ahoj holky, v pondělí jsem byla s malou na 1.dávce hexy. Malá byla úplně zdravá, nic jí nebylo, jen manžel měl od neděle rýmu, ale snažil se malé vyhýbat a byl většinu dne v jiné místnosti. V pondělí jí teda Dr. naočkovala, večer pak teplota kolem 38, dala jsem čípek, v úterý během dne ještě jeden, měla pořád kolem těch 38 stupňů. Považovala jsem to za reakci na očkování. V úterý večer se pak malé spustila rýma, má ucpanej noc, je zasoplená, chrochtá, takže odsáváme. Vyčítám si, že jsem ji neměla nechat naočkovat a raději počkat, ale ona v to pondělí bylo ok. Udělala jsem něco špatně a může mít nějaké nepříjemné následky? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3515
2.10.13 10:34

@Mandarinka01 ja podezřivam tu Hexu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
2.10.13 10:37

@Mandarinka01
já jsem takto odložila očkování, že doma bylo nachlazení. Přeci jen to lítá ve vzduchu a inkubační doba je taky nějaká. Navíc po očkování je tělo oslabené a tak je docela možné, že co by normálně miminko přešlo, nebo by mělo jen slabou rýmičku po očkování bude průběh horší.
Alespoň to víš a příště si budeš dávat větší pozor na okolí, zda není marodné, i jen mírně
Teď si nic nevyčítej a ono bude lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.10.13 10:39

@Mandarinka01 Byla v inkubacce. Nemelo by se ockovat, pokud je nemocny nekdo z rodiny, prave kvuli tomu. Spousta pediatru to na vedomi nebere a i presto ockuje. Tak aspon vis pro priste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
2.10.13 10:41

@Mandarinka01 Malý měl takovou reakci na druhou dávku. Dva dny vypadal bídně - teplota kolem 38, hustá rýma, slzení očí a nechtěl spát, takže prrrotivný - a třetí den to samo během několika hodin zmizelo. Jen měl ještě další den vodovou rýmu. Tu první dávku snášel relativně dobře, prostě následující den skoro prospal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
2.10.13 10:42
@Mandarinka01 píše:
Ahoj holky, v pondělí jsem byla s malou na 1.dávce hexy. Malá byla úplně zdravá, nic jí nebylo, jen manžel měl od neděle rýmu, ale snažil se malé vyhýbat a byl většinu dne v jiné místnosti. V pondělí jí teda Dr. naočkovala, večer pak teplota kolem 38, dala jsem čípek, v úterý během dne ještě jeden, měla pořád kolem těch 38 stupňů. Považovala jsem to za reakci na očkování. V úterý večer se pak malé spustila rýma, má ucpanej noc, je zasoplená, chrochtá, takže odsáváme. Vyčítám si, že jsem ji neměla nechat naočkovat a raději počkat, ale ona v to pondělí bylo ok. Udělala jsem něco špatně a může mít nějaké nepříjemné následky? Díky.

Teď už s tím nic nenaděláš. Akorát budeš vědět pro příště, že očkovat raději, když jste zdraví i vy.
Po očkování je organismus oslabenější, tak snadněji chytne ledacos.

Neboj, bude určitě brzo zase fit! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
2.10.13 10:43

Ahoj, může to být očkováním ale taky náhoda.
Já jsem měla jít s malým jeden den na očkování, ale potřebovala jsem to odložit
na příští týden, už nevím kvůli čemu. No a ten den, respektive v noci začal malej marodit. Měl tři dny horečky, trošku průjem.
No a kdyby jsme byli na tom očkování v ten původní den, určitě bych to svedla na očkování.
Ale nebylo to tím.
Tak těžko říct jak je to u vás. V tomhle období všude řádí všelijaké virózy, tak pravděpodobnost, že se s očkováním, které teď bude co chvíli, trefíš do nějaké virózy, je docela vysoký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.10.13 10:47

@panenka87 Nejde o nahodu, jde o to, ze ockovani samo o sobe je pro imunitu dost zaprah…takze pripadna nemoc miva pak i horsi prubeh. Tak bud rada, ze jste to odlozili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.10.13 10:48

Jestlis udělala něco špatně, na to se nedá univerzálně odpovědět. Nepříjemné následky mít samozřejmě může, ale neumře na to (i když to je slovo do pranice neočkujícím :lol: ) První dávku jsem o kus odsunula a při výskytu rýmy v rodině bych na očkování v žádném případě nešla- kor první hexa, tak tvoje dítě musí být maličký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.10.13 10:49

Naše doktorka se ptá jestli jsou i doma všichni zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
2.10.13 10:49

@panenka87
no právě, kdoví jak by se s tou virozkou popral, kdybys naočkovala. Klidně by mohl mít daleko horší průběh právě… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
2.10.13 10:51

Teď je prostě blbé období, nastydlý je každý druhý člověk :nevim:. Dcerka je narozená na konci února, doma mám ještě dvě starší děti, a dala jsem si za cíl stihnout tři hexy do 15. září právě proto, že jsem se bála, že později celou rodinu najednou zdravou neudržím. 1. a 3. hexa byla OK, po 2. se nám stalo něco podobného jako vám, odpoledne se jí spustila rýma a dva dny měla teplotu kolem 39 stupňů. Předpokládám, že tu rýmu by asi měla tak jako tak, ale možná by byl průběh nemoci lehčí, i když - kdo ví :nevim:.

Edit: Hmm, tak než jsem to naklepala, tak už tu podobný názor je. No nic 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.10.13 10:58

Počkat jsi měla, ale teĎ už s tím nic nedaděláš. poučení pro příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
2.10.13 10:58

Nemělo by se nic stát..syn byl taky na očkování a ten den byl zdravej, druhej den měl horečky a byl nachlazenej, doktorka řikala, že to nevadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
2.10.13 11:07

@hanzbl00
doktoři toho nakecají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...