Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@sediza píše:
Pokud máte western blot negativní, zvážila bych TETANII, která následne zhoršila krční páteř. Anebo jen problémy s krční páteří. Diagnostika přes magnetickoj rezonanci páteře a ta tetanie EMG- elektromyografické vyšetření.
A jinak jak píšete, že Vám to začalo kdyz jste měla stres, tak to presne sedí a tetanii. Stejne tak brnění, bolest kloubů, svalů, únava. Nekdy může byt i podrážděnost. Od páteře motání hlavy, bolesti hlavy, nechutenství-v nekterych případech. Mravencení atd. Atd.
Dekuji za odpovedi.Ano ,mela jsem oba testy,ale nevidela je.Pouze mi rekli, ze jsou negativni.Zeptam se na me.Neco o Borelii jsem na jejich strankach cetla a neuklidnilo me to.I kdyz - vse se horsi a horsi , tak bych alespon vedela s cim bojovat. Problem byl,ze jsem mela 3 roky veliky stres.Po jenom rozcileni me zacal prave ten tlak, Od ktereho mi nepomuza zadny lek.Horcik jsem jednu dobu jedla.Zeptam se na Tetanii,ale jestli lze zjisti z krve,asi mi to delali.MRS mozku jsem mela,ale ne krku.Mela jsem vypadek pameti, nevedela jsem kdo jsem,kde jsem …Tak pak udeli MRS.Ted navrhoval dr.lumbalku,ale docetla jsem se,ze vysledek zjisteni borelie neni jisty .Hodne se toho zakroku bojim,aby se potize nezhorsily. H.jsem rada,ze po dvou letech je ti lépe.Je to dlouha doba,ale lepsi nez nikdy.Muzes mi napsat,kde jsi se lecila? Dekuji.T.
@tam2 píše:
Dekuji za odpovedi.Ano ,mela jsem oba testy,ale nevidela je.Pouze mi rekli, ze jsou negativni.Zeptam se na me.Neco o Borelii jsem na jejich strankach cetla a neuklidnilo me to.I kdyz - vse se horsi a horsi , tak bych alespon vedela s cim bojovat. Problem byl,ze jsem mela 3 roky veliky stres.Po jenom rozcileni me zacal prave ten tlak, Od ktereho mi nepomuza zadny lek.Horcik jsem jednu dobu jedla.Zeptam se na Tetanii,ale jestli lze zjisti z krve,asi mi to delali.MRS mozku jsem mela,ale ne krku.Mela jsem vypadek pameti, nevedela jsem kdo jsem,kde jsem …Tak pak udeli MRS.Ted navrhoval dr.lumbalku,ale docetla jsem se,ze vysledek zjisteni borelie neni jisty .Hodne se toho zakroku bojim,aby se potize nezhorsily. H.jsem rada,ze po dvou letech je ti lépe.Je to dlouha doba,ale lepsi nez nikdy.Muzes mi napsat,kde jsi se lecila? Dekuji.T.
Já se léčila 10 týdnu atb od své Mudr, následně bylinný Buhneruv protokol asi přes rok a různé doplňky. Já ale měla slabší příznaky, těžko se takhle radi. Držím palce ať je líp.
@tam2 píše:
Dobrý den, negativní testy a žádné hodnoty jsou na nic. Nic to nedokazuje. Mnoho lidí s boreliózou má špatnou imunitu a tahle bakterie se umí před imunitou maskovat, takže ji člověk má a je mu zle a ještě má negativní testy… děs. Jenže doktoři se v tomto vůbec nevzdělávají a nic na to nedají, žádná ATB a pod, aby se předešlo dalším diseminaci hlouběji do organismu. Do lumbálky už bych nešla. Záchytnost u nás je malá, prý tak 30% a i když něco zachytí, stejně dají ATB max na 3 týdny jako u první fáze. Když je vám i dál špatně, nedají nic a vše svedou na psychiku. Já na tom byla a tu bolest nikomu nepřeju… děs. A ještě riskujete ochrnutí, když se špatně trefí. S tím opatrně. Borelióze se u nás spíše posmívají, že to nic není a jak řekl pan Dymáček - léčbu zkracují a problémů přibývá. Dává to smysl?
Mně také vše svedli na psychiku. Trapné, opravdu. Zvláště když mi potom zabrala antibiotika. Ta jsem teda dostala v MC-Praha a díky bohu za to. Na déle a v kombinaci, měla jsem to už pár měsíců rozjeté. Dnes chodím, vidím, mám cit v rukou i nohou. Už to vypadalo bledě a cca za minutu dvanáct od inv. vozíčku… Nechci strašit, každý má průběh jiný, ale raději věřit horší variantě a řešit to včas, než pak být zle překvapen, když už je pozdě… Mnoho štěstí.
Dekuji za zpravu. Znela optimisticky. To ted hosne potrebuji. Musim se rozhodnout zda mam jet na testy do Bratislavy nebo vyhledat Dr. Klubala. Ted jsem dobrala ATB na dutiny a asi, jak jsem seslabena, tlak v hlave a obliceji se velmi zhorsil. Dekuji za nazor na lumbalni punkci. Utvrdila me v tom, ze ji nechci.
@tam2 píše:
Dekuji za zpravu. Znela optimisticky. To ted hosne potrebuji. Musim se rozhodnout zda mam jet na testy do Bratislavy nebo vyhledat Dr. Klubala. Ted jsem dobrala ATB na dutiny a asi, jak jsem seslabena, tlak v hlave a obliceji se velmi zhorsil. Dekuji za nazor na lumbalni punkci. Utvrdila me v tom, ze ji nechci.
Nemůžu psát, jak je vše zalité sluncem v tomto ohledu, když to není pravda. Pravdu lidé vidět nechtějí… i když je ošklivá. Ale právě proto, že už jiní tu zkušenost mají, mohou třeba varovat/upozornit ostatní, aby si také nenechali něco vnutit… Určitě je dobře, že o tom zjišťujete, nejdete do něčeho jen proto, že vám to dr řekl. To mi něco říká, že třeba také nemáte úplně dobré zkušenosti. Díky internetu dnes třeba žiju, doktoři mi ho zakázali číst. Nevím, kde bych se tehdy dozvěděla o pomoci
takže něco dobrého na tom rozhodně je. A nebojte, dá se to vyléčit. I bez lumbálky ![]()
@quera píše:
Nemůžu psát, jak je vše zalité sluncem v tomto ohledu, když to není pravda. Pravdu lidé vidět nechtějí… i když je ošklivá. Ale právě proto, že už jiní tu zkušenost mají, mohou třeba varovat/upozornit ostatní, aby si také nenechali něco vnutit… Určitě je dobře, že o tom zjišťujete, nejdete do něčeho jen proto, že vám to dr řekl. To mi něco říká, že třeba také nemáte úplně dobré zkušenosti. Díky internetu dnes třeba žiju, doktoři mi ho zakázali číst. Nevím, kde bych se tehdy dozvěděla o pomocitakže něco dobrého na tom rozhodně je. A nebojte, dá se to vyléčit. I bez lumbálky
A jak se da borelioza v chronickem stadiu vyléčit? Znate někoho takového?? Ja se léčím u dr. KLUBALA a jediné, co mi pomohlo bylo tehotenství, pak se to zase vrátilo a zhoršuje se to…Došla jsem k tomu, a potvrdil mi to i Klubal…že 20% -ale bůh ví, kolik, se nikdy neuzdraví. Na boreliozu dle me neexistuje účinný lék v chronickém stadiu.
@Anonymní píše:
A jak se da borelioza v chronickem stadiu vyléčit? Znate někoho takového?? Ja se léčím u dr. KLUBALA a jediné, co mi pomohlo bylo tehotenství, pak se to zase vrátilo a zhoršuje se to…Došla jsem k tomu, a potvrdil mi to i Klubal…že 20% -ale bůh ví, kolik, se nikdy neuzdraví. Na boreliozu dle me neexistuje účinný lék v chronickém stadiu.
Tak já vím o pár lidech, se kterými jsem v kontaktu, co se právě také u něj léčili. A žijí tedy plnohodnotně. Tím myslím bez zvýšené teploty, bez bolesti hlavy, bez bolesti kloubů atd. Pracují, sportují, mají partnera/rodinu. Resp.vím i o těch, kterým se to vždy vrátí po vysazení antibiotik, ale už většinou vědí, o co jde. Možná jsem neměla napsat „vyléčit“, ale zaléčit, většina lidí pak může žít plnohodnotně. Neznám samozřejmě všechny
Bohužel je pravda, že účinná vakcína, kterou by člověk dostal jednorázově a hned se cítil jako předtím, maximálně do pár dnů, neexistuje. Je to dlouhodobá záležitost. Ale aspoň něco, těhotenství prý často zlepší ten stav, osobní zkušenost nemám