Borelioza - druhá fáze

464
31.5.06 09:58

borelioza - druhá fáze

Ahoj holky, prosím potřebuji vaši radu a hlavně povzbudit. Dnes jsem šla na odběr krve kvůli podezření na boreliozu. Podle různých příznaků to vypadá, že půjde už asi o druhé stadium nemoci. Výsledky budou zítra, ale mě to hrozně trápí. Nevíte, jestli se to dá ještě léčit, příapadně jaká je prognóza. Plánovali jsme druhé mimi a zatím to vypadá, že budu lítat po doktorech… Díky za vaši radu a povzbuzení. Ziza.

Ještě chci dodat, že od toho blbého štípnutí uběhlo asi 3/4 roku. Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
31.5.06 10:17

Ahoj,
lecit se to urcite da, ale s mimisem budete muset pockat. Na netu o tom najdes dost, i kdyz je to hodne odborny.. treba:
 http://www.zdravcentra.cz/…1_17988.html

Drzim palce, at jsi brzo ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.06 11:28

Ahojky,
to nebude tak zlé. Mi na boreliozu přišli v roce 2001 a to bylo asi něco přes 2 roky od štípnutí (neměla jsem klíště). Celou tu dobu jsem měla čím dál častější zdravotní potíže, které jsem připisovala stresu a vyčerpání (dvoje státnice + časté brigády). Nakonec jsem už nemohla chodit, tak mi doktor vzal milostivě krev a tak se to zjistilo. U mě se to projevilo nejvíc na kloubech - měla jsem zánět všech kloubů, nejhůře noha, kde jsem byla štípnutá.
Dostala jsem hned antibiotika, po nich to bylo ještě hodně zvýšené, pak se to zlepšilo, zhoršilo, no pořád nahoru, dolů, takže další atb. Těsně po těch druhých jsem plánovaně otěhotněla. Doktor mi tehdy říkal, že kvůli tomu, že jsem s tím přišla pozdě, tak se to úplně nikdy nevyléčí, ale bude dobré, když se to bude držet pořád stejně. Taky jsem se dověděla, že u borel. často bývá problém otěhotnět a když se to povede, tak zase často dochází k potrácení v prvních týdnech. Na mimi borel. prý nemá žádný vliv. Jde o to, aby těhotenství probíhalo v době, kdy je zdr. stav přijatelný (bez hodně velkých obtíží) a nemusela se na:,–(it atb.
Mám to pořád blbé, přidaly se k tomu další obtíže, ale teď jsem podruhé těhotná a je mimi je opět v pořádku.
Pořád chodím na krev a kontrolu co 3 měsíce. A doufám, že časem to bude třeba 1× za rok.
Ale je fakt, že od té doby mám „všechenhmyzfóbii“ :lol: :oops: :lol: .

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
31.5.06 13:00

Zizo, vůbec to prosím neber jako strašení, ale jen jako informaci.

Bývalému kolegovi taky zjistili boreliózu v tomto stadiu, léčil se, ale po lécích, které mu dali, je v podstatě neplodný. :( Že to je těmi léky se dověděl o dost později v CARu, na infekci mu ani neřekli, že to může mít takové nežádoucí účinky.

Takže bych se asi ptala a zjišťovala…
Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
31.5.06 13:55

Ahoj Zizo, mně zjistil doktor náhodou při jiném vyšetření, že mám v krvi taky nějaké ty borelie nebo chlamydie, už nevím, jak se tenkrát ty mrchy jmenovaly. Zajímavé bylo, že jsem neměla žádné typické příznaky, ani bolesti kloubů ani hlavy ani teploty ani únava. Nicméně mi na:,–(il troje různé ATB, pokaždé to kleslo a pak zase prudce stouplo. Nakonec mě poslal na Bulovku na infekční a tam mi řekli, že žádnou boreliózu nemám, že oni mají nějaké přesnější testy a ty to nepotvrdily. Takže vůbec nevím, co to vlastně bylo a jsem z toho dodneška jelen :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
31.5.06 19:27

…ještě posouvám nahoru… Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
31.5.06 22:40

Holky a jaké jsou příznaky u boreliozi v prvním stadiu a v druhém stadiu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.06 09:39

Namape : mělo by to být tak, že v prvním stádiu se v místě přisátí/štípnutí udělá zarudlý flek, který dlouho nemizí. Z krve se prý borelie dají poznat cca 6 týdnů od nákazy.
Druhé stádium nevím, ale bylo mi řečeno , že to prý mívá různé příznaky - snížená imunita, bolest kloubů a různé jiné obtíže.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
1.6.06 14:22

Já právě mám na noze, dost starý červený flíček od klíštěte. Fakt nevím jestli tam je od loňska nebo už tři roky. Je to takové načervenalé a jakoby taková vyrážka. Byla jsem i těhotná a neobjevily se u mě žádné nemoci nebo jiné příznaky, které by značily nějakou nákazu. Jenže podle toho co popisujete, bolesti kloubu atd. jsou takové celkem nevinné příznaky. Tak by mě zajímalo, jaké jsou další příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
1.6.06 16:39

namape já myslím, že by to tam nebylo tak dlouho, já měla boreliozu a ten flíček mě zmizel za pár dnů. Navíc to nebyl flek, ale spíš kroužek.
Ziza já to měla v létě, přeléčili jsme to, brala jsem ATB skoro měsíc a dva měsíce na to jsem otěhotněla. Takže třeba tak :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
25.11.12 12:46

Zdravím vás dovolím si oživit tuto diskusi jsem asi 10 dní po dobrání zinnatu 500 na boreliozu všechny výsledky byly v pořádku a těd jsem chytla zase teploty už v tuto hodinu 37,7 rýma kašel myslíte že to může být něco k té borelióze uvažuju zda nezajít zítra raději k dr aby se případně zhoršení boreliózy hned podchytilo a abych neskončila v nemocnici jako prvně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
25.11.12 13:02

Co jsem tak jen jako laik pochytila, tak borelióza se kašlem a rýmou neprojevuje. Je to spíše podobné chřipkovému onemocnění, které je naopak bez kašle a nepřejde do rýmy. Ale nejsem odborník :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
25.11.12 15:29

Máš oslabenou imunitu, tak tě každej malej bacil skolí. ale tohle fakt vypadá jen na nachlazení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
25.11.12 17:03

No snad jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie