Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den. Synovi se udělal flek ( viz foto ) zadne jine priznaky nema. Nejsme si vedomi zeby mel klíště. Bere na pylovou alergii xyzal sirup. Nesvedi ho to. Zitra jdeme k mudr. Poprosim o nazor, zkusenosti. Dekuji
Podobný flek jsem měla, kousl me nějaký hmyz, ne klíště. A borelióza to bohužel byla. Ale lékař nasadil antibiotika na 4 týdny a dnes jsem zdravá..
Není to bíle ohraniceny, tak to asi borelioza nebude. Mimochodem já sem klíště nikdy neměla a boreliozu sem měla.
@JancaS84 píše:
Není to bíle ohraniceny, tak to asi borelioza nebude. Mimochodem já sem klíště nikdy neměla a boreliozu sem měla.
U boreliozy neni skvrtna ohranicena bile, ale cervene. Stred je svetlejsi.
Borelioza by to mohla byt, ale s jistotou to potvrdi jen testy.
Tak jsme radsi k dr sli hned. Dostal antibiotika na 5 dni a krevni testy pry za 14dni
@raadaaa píše:
Dobrý den. Synovi se udělal flek ( viz foto ) zadne jine priznaky nema. Nejsme si vedomi zeby mel klíště. Bere na pylovou alergii xyzal sirup. Nesvedi ho to. Zitra jdeme k mudr. Poprosim o nazor, zkusenosti. Dekuji
je to bakteriální infekce jestli je to borelióza nebo ne to Vám nikdo neřekne. Jinak já jsem boreliózu měl a vypadalo to přesně takto 3 týdny ATB a bylo po borelióze…
@murra píše:
U boreliozy neni skvrtna ohranicena bile, ale cervene. Stred je svetlejsi.
Borelioza by to mohla byt, ale s jistotou to potvrdi jen testy.
Stanovení protilátek se nedoporučuje pro diagnostiku erythema migrans ani stanovení „úspěšnosti léčby“ (vyšetření po léčbě).
@raadaaa píše:
Tak jsme radsi k dr sli hned. Dostal antibiotika na 5 dni a krevni testy pry za 14dni
Kolik má syn let? Je alergický na penicilinová ATB? Na 5 dnů se dává azitromycin (Summamed apod.), který lékem 1. volby na borreliózu nikdy nebyl a nikdy nebude.
--- stran poznámky o 4týdenní léčbě: standardně se doporučuje (min.) 14 denní léčba, 3 týdny trvající léčba je až až (4 týdny je tedy celkem zbytečné)
@JancaS84 zdravím, jaké jste dostala léky? Může se na boreliózu Cefzil?
@raadaaa já letos klíště Tak neměla a již se léčím s boreliózou 🙄 bolí mě svaly, hlava, teplota a to cca před 12 dny sem měla fest chřipku
@Doctus píše:
Stanovení protilátek se nedoporučuje pro diagnostiku erythema migrans ani stanovení „úspěšnosti léčby“ (vyšetření po léčbě).No zajimave, ze boreliozu u nas v rodine jsem mela ja a dvoulety syn a oba jsme byli po preleceni ATB s nejakym casovym odstupem poslani na krevni testy. Nezavisle, dvema ruznymi lekari.
@murra
Tyto chyby se dějí často, co na to říct. ![]()
@Saja13
Není to lék první volby, ale jsou i horší… zabrat by měl.
@Doctus děkuji už je líp tak uvidíme jak dopadnou výsledky teď spíš řeším jak to bude s tím ivf no