Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, mám 4 letého syna, který má diagnostikovaný atypický autismus. Od 2 let řešíme, lítáme po doktorech, psychiatr, psycholog, Nautis, CTA, neurologie, logopedie…, dodnes nevíme co mu vlastně doopravdy je. Je velice atypický. Máme velké problémy s řečí, téměř nemluví. I tak se musíme učit a zdokonalovat ve všech oblastech, jistě víte, že každý psycholog se ptá vašeho dítěte na základní věci, jako barvy, kytičky, zvířátka… to jsou bohužel oblasti, které syna vůbec nezajímají a odmítá spolupracovat. Proto jsem začala vyrábět pomůcky, které ho zaujmou. Miluje fotbal a veškeré sporty, počítat se učí na fotbalových dresech, barvy na basketbalových balonech, všechno mu popisuji, takže už umí číst (globální čtení) sice stále nemluví, ale čte. Je velice jednostranně založený. Píšu sem pro to, že mě naše logopedka navedla na myšlenku, živit se tím, že spousta maminek by bylo hrozně rádo, kdyby jim někdo vyrobil pomůcky, které by jejich děti zaujali, každý má rád něco jiného a ještě k tomu jsou tyto pomůcky neskutečně drahé a né vždy vyhovují. Kuba třeba nemá rád suché zipy, tak jsem začala používat magnetický papír, stejně tak používám plyš který miluje.
Nechci zbohatnout na autistických dětech, naopak chci pomoct, takže pokud někdo potřebuje pomoci s výrobou, nebo jen poradit, napište mi na email hrbkovazuzana@seznam.cz
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!