Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mám po odběru vajíček, které se po oplodnění zamrazily, protože musely ještě na PGS screening. Pár dní po odběru mi byla zjištěna borelioza.
Beru antibiotika. Mám teď dilema, jestli nejsou vajíčka také nakažená a jestli mám vůbec podstoupit transfér do dělohy. Nemáte s tím někdo zkušenost? děkuji
Tohle bych určitě zkonzultovala s doktorama, jak těma provádějícíma IVF, tak těma, co léčí boreliózu. Předpokládám, že embrya máš zamražená, takže se nemusíš rozhodovat ze dne na den.
@davidek82 ahoj myslim si ze v car ti budou tvrdit ze to nevadi a pgs nic neodhalilo a ket může klidu být ale ja měla taky boreliozu nevim jak dlouho v sobě 3× ivf nic pěkná embrya nejvyšší kvality nikdy se neuchytili 2× ket z jednoho tehu ale rychle zaniklo.pak jaem otehotnela přirozené cca behem 2 měsíců a zaniklé tehu (revize) takze si myslim ze moje vejce byla nakazena tou boreliozou a proto ty neúspěchy a potraty.sam dr. mi říkal že to byl důvod neúspěchu po důkladném preleceni opet tehu a přirozeně a to dopadlo a mám skoro dvouletou holčičku zamrazene embrya jsme nechali znehodnotit. podle dr by to stejne nedopadlo. a dr. Rikal ze mimco by mohlo byt treba nemocné nebo by se neudrzelo.ty se nejprve vylec a pak řes ivf.ale osobně bych to nepodstoupila vim ze je to těžké a taky to stoji hodně peněz.