Borelióza - výsledky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
122
9.6.20 19:10

Borelióza -vysledky

Dobrý den, mohly by jste mi prosím vysvětlit tyto výsledky boreliózy. Dle Mudr. v pořádku a můžeme očkovat ale me se to nezdá. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
9.6.20 19:16

Máte i nějaké předchozí výsledky? To asi nebyl první odběr, ale jste sledováni dýl, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
9.6.20 19:17

Proč se to nabíralo? Jaké jsou či byly potíže? Jak dlouho po klíštěti to je nabrané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
9.6.20 19:17
@Litta píše:
Máte i nějaké předchozí výsledky? To asi nebyl první odběr, ale jste sledováni dýl, ne?

Mám jen tyhle. Jsou kontrolní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
9.6.20 19:18
@Lucka1111 píše:
Proč se to nabíralo? Jaké jsou či byly potíže? Jak dlouho po klíštěti to je nabrané?

Jsou to kontrolní testy. Myslím po 3 mesicich po dobrání ATB, které dcera mela 14 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
9.6.20 19:18
@Lucka1111 píše:

jinak dcera mela fleky po klíštěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
9.6.20 19:19

Tak datum tam je 26.2? A po léčbě se výsledky nekontrolují, pozitivita může přetrvávat měsíce a znamená to jen prodělanou infekci, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.6.20 19:20
@Pea12 píše:
Mám jen tyhle. Jsou kontrolní.

To by právě ale chtělo i ty předchozí a srovnat to, mělo by to klesat. Samotné hodnoty toho moc neřeknou. :nevim:
Jo takhle, kontrolní myslíš jako první po kousnutí, jen pro kontrolu?

Příspěvek upraven 09.06.20 v 19:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
9.6.20 19:21
@Lucka1111 píše:
Tak datum tam je 26.2? A po léčbě se výsledky nekontrolují, pozitivita může přetrvávat měsíce a znamená to jen prodělanou infekci, nic víc.

Mam jenom tyto výsledky. Další testy nechtějí dceři udělat ( ma 18 měsíců) a lékařka chce uz očkovat ale já váhám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.6.20 19:24

@Pea12 Já nechci kecat s těmi jednotkami, ale přijde mi to pozitivní… Konzultovala bych to na pracovišti, kde se tím zabývají, ne u pediatra. :nevim: A hlavně když je to z února, mělo by se to zopakovat, tohle je vaření z vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
9.6.20 19:26
@Litta píše:
@Pea12 Já nechci kecat s těmi jednotkami, ale přijde mi to pozitivní… Konzultovala bych to na pracovišti, kde se tím zabývají, ne u pediatra. :nevim: A hlavně když je to z února, mělo by se to zopakovat, tohle je vaření z vody.

Jakože nějakou laboratoř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
9.6.20 19:26
@Litta píše:

Mate pravdu, ale doktorka mi uz testy neudělá. Takže nejspíš jako samoplatce :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.6.20 19:32

@Pea12 Zavolej někam v okolí na infekční nebo třeba imunologii. Prostě nějaký specializovanější lékař. Laborka je ti samotná k ničemu, potřebuješ to nechat posoudit a vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
9.6.20 19:33

Tak dle doporučení infekční společnosti se kontrolní testy nedělají, není důvod. Vlastně pokud je klinický nález jasný (ten typický flek), tak se ani na začátku odběr nedělá a léčí se klinický stav. Ty protilátky mohou přetrvávat měsíce (i IgM), i roky (IgG), takže ten odběr nemá význam. Neznamená to, že pokud bude mít nadále protilátky, tak je nemocná a je třeba jí léčit znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
9.6.20 19:34
@Litta píše:

a k čemu ten kontrolní odběr bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+