Boršč pro laika :)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Jemys
21.2.14 19:18

Boršč pro laika :))))

Zdravím zkušené kuchařky :mavam: :mavam: Můj drahý si vymyslel, že by rád, aby mu ženuška uvařila boršč.
Jasně, projela jsem kamaráda GOOGLA, ale vyplivnul takových receptů, že jsem z toho zmatená jak jelen v říji.

Takže bych ráda poprosila zkušené kuchařky o osvědčený a léty vyzkoušený recept, který zvládne i kuchařský antitalent.
Díky :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5970
21.2.14 19:26

Dívala ses na toprecepty? J8 hledám recepty jen tam a řadím podle hodnocení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.2.14 19:29

@Jemys jako první jsem zkoušela tento - odkaz

Nebyl špatný, ale tenhle dělám pravidelně: http://www.ceskykulinar.cz/…adicni-borsc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
21.2.14 19:37

@Jemys. Manzel je rus takze davam jednoduchy recept :D ingredience: 2l vody, 400g libovolne maso (nejlepe hovezi s kosti) 2cervene stredni repy, cibule, mrkev, 3brambory, zhruba 400g bileho zeli(hlavkove cerstve) cesnek 3 strouzky, rajce (nepodstatne) sul, pepr podle chuti.
Postup: udelat vyvar z masa a repy (oloupat ji predtim) az bude maso i repa mekke tak vytahnout a nakrajet na kostky maso, repu nastrouhat na drobno, na panvi osmazit nastrouhanou mrkev az zmekne tak pridat repu a cibuli, nakrajet na jemno zeli hodit do vyvaru s masovyma kostkama a brambory, pridat osmazenou smes, dle chuti i rozmackane rajce, vymackat nebo nakrajet do toho cesnek a na 2h to pod poklickou na mirnem plameni varit. Podavat se lzickou zakysane smetany :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
21.2.14 19:38

@nikypiky92 Miluju tě :hug: :hug: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3347
21.2.14 19:45

Správně se boršč dělá ze dvou druhů masa. Hov a vepřové!! Jinak to dělám podobně jako @nikypiky92 . Bez rajčete :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.14 19:46

Já uvařím hovězí maso a nakrájím jej na kousíčky. Zvlášť uvařím kořenovou zeleninu na kostičky, nakrouhané bílé zelí, rajčata a brambory. Pak doleju vývarem, dám maso, zásadně tam dám velkou sklenici či dvě červené řepy z obchodu, protože má úžasnou chut ten její nálev, ty brambory rozmačkám vidličkou, protože to krásně zahustí a jedna fakt vychytávka - nakonec přidám šípkovej protlak, ten to fantasticky dochutí. Jinak vařím se zeleninou i bobkovej list a nové koření a celej pepř. Jo a ještě tam dodám trochu šípkové marmelády. Zní to složitě, ale chuťově neskutečně dobrý. Díky nálevu z červené zavařené řepy a těm šípkům není třeba více dochucovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
21.2.14 20:02

@Jemys :hug: je fakt vyborny a klasika :) delavame i rusky borsc zeleny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
21.2.14 20:03
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
21.2.14 20:09

@nikypiky92 Zelený??? :?:

• Citovat
  • Upravit
Jemys
21.2.14 20:09

@nikypiky92 A fakt dík za recept, ten vypadá moc dobře :palec:

• Citovat
  • Upravit
1419
21.2.14 20:10

@Jemys jj zeleny se dela bez repy a se stovikem… ten je taky vyborny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
21.2.14 20:11

@nikypiky92 Aha. Jinak je postup stejný?? To by se u nás taky mohlo chytnout :think:

• Citovat
  • Upravit
1419
21.2.14 20:36

@Jemys mne chutna :P Dela se klasicky vyvar na polevku (kureci ci hovezi) akorad se tam prida brambory, stovik a rozkvedlane vajicko do toho prilejvat za staleho michani :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
21.2.14 20:47

Jen jsem to prolítla, takže nevím, jestli se nebudu moc opakovat, ale přidávám svůj osvědčený recept ;)
Tři druhy masa (kousek hovězího na polévku, uzená vepřová žebra a kousek vepřového, většinou taky žebra) šupnu do papiňáku spolu s trochou celého pepře a nového koření, nechám tak dvě hodinky povařit. Pak scedím, maso oberu, hodím do vývaru (který případně ještě dle potřeby zředím převařenou vodou, záleží, kolik ho je a jak je silný). Pak tam přidám kořenovou zeleninu, ideálně zmražené nudličky pod svíčkovou, to je bez práce a fakt dobré. Asi tak dvě až tři oloupané a nastrouhané červené řepy, rajský protlak (menší nebo střední plechovku), překrájené kysané zelí. Trochu povařím.
Je to naprosto jednoduché, největší drbačka je obrat to maso ;). Většinou není ani třeba moc dochucovat, ono to vyvařené uzené to částečně ochutí a ten protlak udělá zázrak.
Na talíř pak přidávám kopeček zakysané smetany ;)
Brambory nedávám, moc mi tam nesedí, ale taky hlavně proto, že boršč jím doma akorát tak já (miluju ho) a v malém se prostě uvařit nedá, tak si ho ukládám dost do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí