Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dívala ses na toprecepty? J8 hledám recepty jen tam a řadím podle hodnocení. ![]()
@Jemys jako první jsem zkoušela tento - odkaz
Nebyl špatný, ale tenhle dělám pravidelně: http://www.ceskykulinar.cz/…adicni-borsc
@Jemys. Manzel je rus takze davam jednoduchy recept
ingredience: 2l vody, 400g libovolne maso (nejlepe hovezi s kosti) 2cervene stredni repy, cibule, mrkev, 3brambory, zhruba 400g bileho zeli(hlavkove cerstve) cesnek 3 strouzky, rajce (nepodstatne) sul, pepr podle chuti.
Postup: udelat vyvar z masa a repy (oloupat ji predtim) az bude maso i repa mekke tak vytahnout a nakrajet na kostky maso, repu nastrouhat na drobno, na panvi osmazit nastrouhanou mrkev az zmekne tak pridat repu a cibuli, nakrajet na jemno zeli hodit do vyvaru s masovyma kostkama a brambory, pridat osmazenou smes, dle chuti i rozmackane rajce, vymackat nebo nakrajet do toho cesnek a na 2h to pod poklickou na mirnem plameni varit. Podavat se lzickou zakysane smetany ![]()
Správně se boršč dělá ze dvou druhů masa. Hov a vepřové!! Jinak to dělám podobně jako @nikypiky92 . Bez rajčete ![]()
Já uvařím hovězí maso a nakrájím jej na kousíčky. Zvlášť uvařím kořenovou zeleninu na kostičky, nakrouhané bílé zelí, rajčata a brambory. Pak doleju vývarem, dám maso, zásadně tam dám velkou sklenici či dvě červené řepy z obchodu, protože má úžasnou chut ten její nálev, ty brambory rozmačkám vidličkou, protože to krásně zahustí a jedna fakt vychytávka - nakonec přidám šípkovej protlak, ten to fantasticky dochutí. Jinak vařím se zeleninou i bobkovej list a nové koření a celej pepř. Jo a ještě tam dodám trochu šípkové marmelády. Zní to složitě, ale chuťově neskutečně dobrý. Díky nálevu z červené zavařené řepy a těm šípkům není třeba více dochucovat.
@Jemys
je fakt vyborny a klasika
delavame i rusky borsc zeleny ![]()
@Jemys jj zeleny se dela bez repy a se stovikem… ten je taky vyborny ![]()
@nikypiky92 Aha. Jinak je postup stejný?? To by se u nás taky mohlo chytnout ![]()
@Jemys mne chutna
Dela se klasicky vyvar na polevku (kureci ci hovezi) akorad se tam prida brambory, stovik a rozkvedlane vajicko do toho prilejvat za staleho michani
![]()
Jen jsem to prolítla, takže nevím, jestli se nebudu moc opakovat, ale přidávám svůj osvědčený recept ![]()
Tři druhy masa (kousek hovězího na polévku, uzená vepřová žebra a kousek vepřového, většinou taky žebra) šupnu do papiňáku spolu s trochou celého pepře a nového koření, nechám tak dvě hodinky povařit. Pak scedím, maso oberu, hodím do vývaru (který případně ještě dle potřeby zředím převařenou vodou, záleží, kolik ho je a jak je silný). Pak tam přidám kořenovou zeleninu, ideálně zmražené nudličky pod svíčkovou, to je bez práce a fakt dobré. Asi tak dvě až tři oloupané a nastrouhané červené řepy, rajský protlak (menší nebo střední plechovku), překrájené kysané zelí. Trochu povařím.
Je to naprosto jednoduché, největší drbačka je obrat to maso
. Většinou není ani třeba moc dochucovat, ono to vyvařené uzené to částečně ochutí a ten protlak udělá zázrak.
Na talíř pak přidávám kopeček zakysané smetany ![]()
Brambory nedávám, moc mi tam nesedí, ale taky hlavně proto, že boršč jím doma akorát tak já (miluju ho) a v malém se prostě uvařit nedá, tak si ho ukládám dost do mrazáku.
Zdravím zkušené kuchařky
Můj drahý si vymyslel, že by rád, aby mu ženuška uvařila boršč.
Jasně, projela jsem kamaráda GOOGLA, ale vyplivnul takových receptů, že jsem z toho zmatená jak jelen v říji.
Takže bych ráda poprosila zkušené kuchařky o osvědčený a léty vyzkoušený recept, který zvládne i kuchařský antitalent.
Díky