Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky, zajímalo by mě, jaké botičky jste kupovali ůplně první (jake značky),na začátky chůze vašeho miminka. Malý má 8 měsíců a už se staví kolem nábytku, takže počítám že v zimě mi začne chodit tak jaké koupit na ven zimní botičky a jaké na doma? nebo doma nechat jen v ponožkách? Děkuju za rady ![]()
Doma chodíme bosi a začátek chození na zimu je trochu blbý, ve sněhu se chodí špatně, zimní bota je nemotornější, těžší… Osobně bych investovala do celoroček s goráčem a zimní boty vůbec nekupovala, stejně začínajícího chodce nenecháš brodit sněhem a do suchého mrazu či menšího poprašku ti stačí s membránou.
My měli první sandálky Essi a na písek Befado, teď máme zase Essi uzavřený botky a jedny z Deichmannu
Na první krůčky mi přšly fajn capáčky od Fare - mají krásně měkkou podrážku, ale to je tak na doma. Zimní nevím, snad Superfit všichni chválí, že mají pružnou podrážku, ale zkušenostnemám.
My měli Superfit. Lehounké, ohebné, povolené šněrování až dopředu, takže se perfektně nazouvaly a malému sedly jako poklinec na hrnec. Nicméně vybírat a ptát se můžeš jak chceš, ona realita stejně potom bude jiná a budete vybírat botičky vyloženě podle toho, jak dítku sednou, protože každá bota je opravdu úplně jiná. Někdy je to skutečně „zábava“. My vyzkoušeli celý obchod, než malému něco dokonale sedělo.
Ahoj, u nás to byly na doma neklouzavé ponožky, pak DPK bačkorky a na ven Elefanten z Deichmanu
@gabi.design píše:
My měli Superfit. Lehounké, ohebné, povolené šněrování až dopředu, takže se perfektně nazouvaly a malému sedly jako poklinec na hrnec. Nicméně vybírat a ptát se můžeš jak chceš, ona realita stejně potom bude jiná a budete vybírat botičky vyloženě podle toho, jak dítku sednou, protože každá bota je opravdu úplně jiná. Někdy je to skutečně „zábava“. My vyzkoušeli celý obchod, než malému něco dokonale sedělo.
Taky jsme měli Superfit a byly perfektní. Doma běhá jen v ponožkách, případně capáčkách, když je chladněji.
Osobně botičky jsou jedna z věcí, do které opravdu investuji. takze Ecco a Geox.
Meli jsme Superfit a byly naprosto skvely, ted shanim pokracovatelky teze znacky ![]()
Ahoj, dcera už chodí, má sandály a celoroční Fare, ale oboje jí jsou uz dost akorát, tak jsem chtěla na zbytek léta něco takového http://www.mimibazar.cz/…e-holcicky-o
Jaký je vas nazor? Nebo platenky? At neni jen v sandalkach? Nove celorocni bych chtela az na podzim, opravdu rychle ji roste noha. Dekuji!
Jestli má tvé dítě širší nožku, proč ne. U prvních bot to musíš vyzkoušet.