Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky.
Jdu za Váma s dotazem.
Malému je rok a už vcelku obstojně chodí i venku.
Jako první botičky jsem mu kupovala PEGRES.
Chtěla bych se Vás zeptat, jestli mu budou stačit i na podzim (velikostně ano)anebo mám koupit na podzim nějaké celoroční.
Ony totiž ty první botičky mají tu papučkovou podrážku, jinak jsou kožené.
Díky za rady ![]()
@purcel určitě bych koupila zimní - na podzim je může nosit, v zimě v nich bude dobře. U podzimních bych se bála, že jí bude v nich zima ![]()
Papučkovou podrážku? Takže takový ty klasický co byly i za nás? No já bych mu je nechala, stejně může za měsíc sněžit (jako loni
) A pak mu koupila zimní. Nebo větší celoroční a do toho třeba pořádný vlněný ponožky, některý děti stejně ve sněhu chodit nechtějí. To se blbě radí ![]()
@purcel nechala bych je do doby nez by mu v nich asi byla zima. On je podzim a podzim to takhle dopredu tezko nekdo rekne jestli vam budou stacit nebo nebudou
ale asi bych spis pocitala s tim ze budete brzo kupovat nejake celorocky nebo zimnejsi botky ![]()
No mně jde hlavně o to, že už je i po ránu chladno a když naprší, aby mu ty botky náhodou nepromokly, když je tam ta papučková podrážka. ![]()
A to jsou botky na chození venku? to se mi nezdá, když mají jak píšeš papučkovou podrážku. Jinak pokud bude prcek chodit venku, tak určitě zimní boty, protože od země je hodně zima
Nechala bych tyhle, pak koupila až na zimu zimní. V roce taky malý nosil na podzim takové botičky na první krůčky, měli jsme teda od jonap.Pak jsme koupili až zimní hlavně kvůli teplým nožkám v kočárku, malý toho v zimě venku moc nenachodil, jen občas
Přidávám se k holkám, dokud to půjde, nechala bych je a pak koupila rovnou zimní.
Nechala bych tyhle a holt když bude mokro, tak nech prcka sedět v kočárku. Až bude chladno, tak už můžete rovnou přejít na zimní ![]()
Hlavně nekupovat nějaký obrovský nadměrek v kombinaci s těžší zimní botou to může mít naprosto zhoubné účinky na vývoj chůze a bota může mít certifikátů kolik chce…
Orientovala bych se dle počasí, boty kupuju až ve chvíli, kdy jsou potřeba, přijde mi zcestné kupovat dětem zimní boty v září, pokud je slušné počasí.
Zakl. nechala bych co jde a pak koupila zimní.. a omlouvám se, ale vetřu se s dotazem.. taky máme první botky, ale sandálky, malý má 13 měsíců, venku chodí každou procházku, tzn že by vydržel v kočárku celou cestu se nestává..můj dotaz-mám koupit ted podzimní a za dva měsíce zimní? pže kupovat už ted zimní mi prijde brzo, a nechat ho chodit v sandálkách ( máme od Jonapu) mi přijde blbé, zvlášt když začne pršet..
je mi jasné, že ty podzimní bude mít na ted, na jaře už mu budou určitě malé
@verrru No se sandálky nevydržíte. Vypadá to na celorok, přesně jak píšete - pak zimní a na jaře ty z podzimu budou malé.
Koupila bych celorok od Jonapu - dobrý poměr kvality a ceny. Koukala jsem na ně u nás v obchodě, mají je ve všech velikostech od 21 do 27, zkoušejí je dětem přímo na zkoušení vyrobených stélkách…tak se to i dobře vybírá. Je tam hned vidět nadměrek.