Botičky - s klenbou nebo bez?

14809
14.1.12 21:51

Botičky - s klenbou nebo bez?

Koupila jsem 1rok a dva měsíce starému synovi dvoje botky a bačkůrky a zaráží mě jedna věc. Oboje botičky jsou s certifikátem, ale jedny mají krásné vyklenutí a druhé jsou úplně rovné. Bačkůrky jsou též placaté, bez vyklenutí. Zajímalo by mě, co je pro vývoj batolecí nožky lepší. Syn od roka chodí, prakticky celý den je na nohou, tak abych případně něco nepokazila. Za reakce a rady děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
14.1.12 21:54

Podle některých zdrojů se uvádí, že dítě do 2let (někde se uvádí do 3let) nemá mít podepřenou klenbu, tudíž by to uvnitř mělo být rovné. V klenbě je prý jakýsi tukový polštářek a klenba se musí sama o sobě zpevnit a vlastně pořádně vyklenout, teprve pak má být kvalitně podpírána.
edit: takže já jsem vlastně nikdy nekoupila boty s českým certifikátem, „pouze“ německým, za to jsem vždy dávala pozor, aby podrážka byla opravdu měkká a nebyl tam ten polštářek pod klenbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
14.1.12 21:57

Aha, tak to jsem nevěděla. Akorát mě tedy zaráží, že jedny botičky jsou s žirafkou, druhé tuším s dráčkem, tj. oboje certifikované a jedny jsou ploché, druhé vyklenuté. Myslím, že by to tedy měl výrobce vědět, zvlášt´pokud má certifikát na výrobu batolecí obuvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8125
14.1.12 21:57

ahááá a nedávno jsem viděla v telce,že bačkůrky nee a jen ty kožené capáčky,jinak zdravím.)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.1.12 22:12
Gladys píše:
Podle některých zdrojů se uvádí, že dítě do 2let (někde se uvádí do 3let) nemá mít podepřenou klenbu, tudíž by to uvnitř mělo být rovné. V klenbě je prý jakýsi tukový polštářek a klenba se musí sama o sobě zpevnit a vlastně pořádně vyklenout, teprve pak má být kvalitně podpírána.
edit: takže já jsem vlastně nikdy nekoupila boty s českým certifikátem, „pouze“ německým, za to jsem vždy dávala pozor, aby podrážka byla opravdu měkká a nebyl tam ten polštářek pod klenbu

Přesně to jsem chtěla napsat. Nedávno o tom mluvili v nějaké reportáži:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.1.12 22:17

Mi zase rikala pani ortopedka, ze co nejvice mam dcerku nechat bosky, ze je to nejlepsi pro prirozeny vyvoj a obvodacka ze az bude vice chodit nez lezt, ze mam koupit backurky na doma!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.1.12 22:18
Barca12345 píše:
Mi zase rikala pani ortopedka, ze co nejvice mam dcerku nechat bosky, ze je to nejlepsi pro prirozeny vyvoj a obvodacka ze az bude vice chodit nez lezt, ze mam koupit backurky na doma!!! :zed:

Chodit bosky ale po venku, ne doma po plovoučce např., ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
14.1.12 22:18

ahojky, já botičky schválně řešila s naší rodinnou fyzioterapeutkou… Naopak mi kladla na srdce, ať si při výběru dávám pozor, aby měly oporu pod klenbou, že i drahý botičky za 500 a výš to nemají, ale prý to potřeba je. A že rozhodně žádný obyčejný úplně rovný bačkůrky.
My tedy máme první botičky z Cicibanu a ty tu podporu mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
14.1.12 22:25

Tak za mě - určitě bez klenby, jak už tu padlo, děti mají na nohou tukový polštářek a klenba se vyvine sama. Náš malej ji na tříleté prohlídce ještě neměl a podle doktora je to v pořádku. Bačkorky jsem začala dávat ve chvíli, kdy malej začal víc chodit, než lézt. Bosky ano, ale na měkkém koberci, nebo venku na písku, trávě, štěrku, ne na lině, dlažbě, plovoučce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
14.1.12 22:26

Tak holky, ted jsem z toho jelen :D každej říká něco jiného…já měla vsugerováno,že botičky s klenbou a ted tu čtu,že spíš rovné…pak že žádné…naštěstí teda máme několik bot na střídačku…nějaké jsou rovné a nějaké s klenbou,ale teď sama nevím,co je lepší… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.1.12 22:29
hofka píše:
Barca12345 píše:
Mi zase rikala pani ortopedka, ze co nejvice mam dcerku nechat bosky, ze je to nejlepsi pro prirozeny vyvoj a obvodacka ze az bude vice chodit nez lezt, ze mam koupit backurky na doma!!! :zed:
Chodit bosky ale po venku, ne doma po plovoučce např., ne?

No, prozatim mame prevazne koberce, tak na to mi to rekla… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
14.1.12 22:33
Raduš.ka44 píše:
Tak za mě - určitě bez klenby, jak už tu padlo, děti mají na nohou tukový polštářek a klenba se vyvine sama. Náš malej ji na tříleté prohlídce ještě neměl a podle doktora je to v pořádku. Bačkorky jsem začala dávat ve chvíli, kdy malej začal víc chodit, než lézt. Bosky ano, ale na měkkém koberci, nebo venku na písku, trávě, štěrku, ne na lině, dlažbě, plovoučce.

Mám stejný názor (za sebe můžu říct, že mi pod tou klenbou projede náklaďák, můj manžel tvrdí, že to není normální :lol: )

S tím chozením doma na boso mi to potvrdila i neuroložka, máme koberce, takže botky nedávám, na lino, dlažbu, plovoučku..bych je určitě dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
14.1.12 22:36

tak nám orthoped řekl, že botičky bez klendy. Jednak je na nožičce ten tukový polštářek a jednak pokud se začne klenba podpírat vlastně tak brzy, tak nemá šanci se sama přirozeně do pevna vyvinout.
Při výběru botiček dbát na dvě věci, a to na ohebnou podrážku a na pevnou patu. Jednoduše by se ta pata neměla dát lehce zmáčknout prsty. No a nechat dítě co nejdýl chodit bosky, aby mělo kontakt s podložkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.1.12 22:36
Barca12345 píše:

To je ale pravda. A i ty bačkůrky by měli mít velmi měkkou podrážku - mě tohle kritérium splňují jen botky od deichmanna s tím certifikátem elefanten či jak to je. A mají je jen v tom číslování od 18 do 25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.1.12 22:37

Asi jako podprda s kosticí:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie