Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No nase dr. nam rekla, ze chodit boso jen na trave, kaminkach a tak, doma vzdy v backurkach a s klenbou. Ovsem ortoped me svagrove rekl, ze s klenbou do 3 let ditete vubec ne, pouze v kvalitnich kotnikovych botkach, treba i sandalkach aby doma vetraly, dulezite je pry zpevneni kotniku a to same i na ven, cili kotnikovou kozenou obuv. Jen s tou bosou nohou se shodli…pani doktori ![]()
Gladys píše:Barca12345 píše:To je ale pravda. A i ty bačkůrky by měli mít velmi měkkou podrážku - mě tohle kritérium splňují jen botky od deichmanna s tím certifikátem elefanten či jak to je. A mají je jen v tom číslování od 18 do 25.
Mi zase rikala pani ortopedka, ze co nejvice mam dcerku nechat bosky, ze je to nejlepsi pro prirozeny vyvoj a obvodacka ze az bude vice chodit nez lezt, ze mam koupit backurky na doma!!!
Co je pravda? Ortopedka nebo obvodacka? ![]()
Holky a nevíte,jak se přesně jmenují ty kožené ponožko botičky?Jedny máme,ale jsou mu malé a když se chci podívat na net,tak nevím co mám hledat
Jinak já musím dávat bačkurky i doma…koberec mame jen v pokojíku a vsude dlazbu nebo lino ![]()
Tak synovi jsem koupila zimní botky super fit stáli 1600,– a vyklenutí nemají je to hladké.Takže ono asi nejde jenom o cenu čím dražší tím lepší tyto jsou dost drahé a vyklenutí nemají.Ale zase je to německá značka a ty si myslím mají drsnější kritéria na kvalitu a zdraví než tady.
Klovasa píše:
Holky a nevíte,jak se přesně jmenují ty kožené ponožko botičky?Jedny máme,ale jsou mu malé a když se chci podívat na net,tak nevím co mám hledatJinak já musím dávat bačkurky i doma…koberec mame jen v pokojíku a vsude dlazbu nebo lino
Klovasa, nemyslíš něco takového? ![]()
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Zajímavé, kolik názorů se tu sejde..
Pak si má čověk vybrat… ![]()
MMartina1 píše:Klovasa píše:Klovasa, nemyslíš něco takového?
Holky a nevíte,jak se přesně jmenují ty kožené ponožko botičky?Jedny máme,ale jsou mu malé a když se chci podívat na net,tak nevím co mám hledatJinak já musím dávat bačkurky i doma…koberec mame jen v pokojíku a vsude dlazbu nebo lino
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Jojo to je ono…vždycky jsme to chtěla,ale nějak moc nikde nebyli…jedny máme,ale uz jsou trochu malé
Tak bych koukla na net, kde co jak maj ![]()
ted jsem to chtěla psát, tak co je teda správně
i když já teda kupuju boty s klenbou i bez
ty ponožkobotičky měli v takové té hrabárně - Rodinka asi za 29,–, tak jsem jich nakoupila i do zásoby, ale extra nadšená z nic nejsem…
jinak tohle radí na netu ohledně botiček http://www.backorky.cz/…/zdrava-obuv
Ono asi právě zálěží,jak kde je koupíš…já ty jedny koupila v kik textilu za 119,– a taky nejsou nic moc…ale kamaradky prcek je dostal od nekoho a ty jsou teda o hodne kvalitnější ![]()
tak ono nejde o kvalitu, ale že na doma stejně nosí botičky a tohle je tak do kočárku, když ještě chodil jen okolo nábytku, tak jsem mu to dávala na doma a akorát se mu to sunulo ke straně ![]()
Barca12345 píše:Gladys píše:Co je pravda? Ortopedka nebo obvodacka?Barca12345 píše:To je ale pravda. A i ty bačkůrky by měli mít velmi měkkou podrážku - mě tohle kritérium splňují jen botky od deichmanna s tím certifikátem elefanten či jak to je. A mají je jen v tom číslování od 18 do 25.
Mi zase rikala pani ortopedka, ze co nejvice mam dcerku nechat bosky, ze je to nejlepsi pro prirozeny vyvoj a obvodacka ze az bude vice chodit nez lezt, ze mam koupit backurky na doma!!!
No v podstatě obojí, záleží co je doma za povrchy. Někomu nevadí nechat dítě běhat i po plovoučkách bosé (třeba mě), někdo vyžaduje, aby něco na té noze mělo, v tom případě by to mělo mít opravdu extra měkkou podrážku, případně by to měl být kožený capoch. Já jsem měla v ruce boty, o kterých všichni tvrdili, jak jsou krásně měkké, ale oproti těm z deichmanna to byly prkýnka. A když je podrážka pořádně měkká, tak myslím, že už se celkem stírá rozdíl mezi chozením naboso a tou měkounkou podrážkou
Počkejte, takže doma by dítě mělo chodit bud´bosky nebo v nějakých měkkých bačkůrkách?
eva valoi píše:
Počkejte, takže doma by dítě mělo chodit bud´bosky nebo v nějakých měkkých bačkůrkách?
Určitě, rozhodně ne v těch klasických bačkůrkách, kde podrážka ani nejde ohnout. Klenba a celé chodidlo se musí zpevnit rovnoměrně a to se dosáhne jen rovnoměrnou zátěží, což u plochých tvrdých podrážek nevzniká.
Zdravím, jaké kupujete bačkůrky pro 5tileté děti? S klenbou, bez. Já si myslím že by měli být s klenbou. Doteď měl Befado. Díky za reakce.