Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojky holky.Chci koupit dětem boty essi,jsem s nimi nejvíc spokojená,ale jedná se mi jakou mám koupit velikost,velikosti se líší.Kolik mám příčíst nadměrek?Máme 13,5cm,jedná se o jarní boty.DěkujiNašla jsem moc pěkné boty,ale ty mají velikost 23-15,3cm a když jsem koukal u 22 tak mají 14cm,tak já nevím.Poradtě
Řeším něco podobného - malý má 14 cm dlouhou nožku, na nadměrek se počítá tak 1 cm, tomu tak odpovídá 24, ale když mu obuji 24, tak v tom neumí chodit, přijdou mi strašně velké, i vůči jeho žížalímu tělíčku. 23 by odpovídaly více mají tak stélku 14,5 cm, ale dlouho mu boty nevydrží a ono je to dost drahá koupě „na chvíli“. Tak jsem taky na vážkách…
Jo je to boj,já když přidam 1cm,tak je to 14,5.A ty boty mají vnitřní stélku taky 14,5,takže by to měli sai na chvíly,tak koupím asi ty větší 15,3.Stějně jěště nosí zimní a budou nejméně březen i duben,takže za ty dva měsíce jim povyroste a 14,5 by byla pak malá a chci je koupit ted,našla jsem moc pěkné apotom už nemusí být.Jakou značku kupuješ ty?Taky essi?
Nadmerek by nemel byt vetsi nez 1,2cm..v tom uz se pak fakt spatne chodi.Ja mam doma i meridlo(na nozicku i vnitrku boty) zrovna s tim nadmerkem
.
JInak chodim do obuvy pro deti se zdravotnima botkama ruznych znacek,vzdy zkousime,pac ac cislo bych vedela,kazdy vyrobce to ma jinak-a taky i se ruzne lisi u toho stejneho vyrobce konkretni druh boticek.
Jinak essy synovy docela sedi,nejvic mu teda sedi superfity,ale essy jsem uz taky vicekrat kupovala..
Nadměre je vždy 1,2cm ! měřídlo na nožku by měli mít v každé obuvi
No, my zrovna včera sondovali u Bati a v Deichmanu, holky, někdy ty prodavačky samy neumí poradit.....
my byli v prodejne essi a taky myslím že malé nohu špatně změřili. Tvrdili velikost 19, my přitom nosili boty 21- pak se divily že se do papuček ani nedostala přes nárt.
Nic proti nákupu přes net, ale botičky je lepší vyzkoušet.
první boty přes net bych neřešila, když nemáš zkušenost s výrobcem. Jde o to, že boty i noha jsou různě široké, to by mělo také sedět. Nebráním se nakupovat na netu, ale spíš první boty bez zkoušení a tvaru
Ahoj, mám pár otázek k těmto botkám… snad mi zkušenější maminky poradí… ![]()
Dají se sandálky nosit na holou nožku? mají kožený vnitřek, tak aby netlačily, nedřely apod. Jedná se o dvouletou holčičku, takže jemná kůžička atd… ![]()
Druhý dotaz jek tvrdosti podrážky… vím, že je hodně maminek, které kupují Essi, ale dočetla jsem se na některých diskuzích, že prý mají tvrdou podrážku. V obchodě jsem vyzkoušela, opravdu je tvrdší, ale mě zajímá, jestli a příp., za jak dlouho se vychodí a bude ohebná? Botky Essi se mi totiž líbí, takže nad nimi přemýšlím…
Zatím jsem kupovala Protetiky. Jsou dobré, ale vzhledově nic moc.
Ještě mě napadl poslední dotaz - jak moc je důležité vysoké zápatí? Musí nutně být až nad kotník nebo stačí do úrovně kotníku?
Předem děkuji za odpoědi ![]()
Mě už jak doktorka, tak prodavačka, tak fyzioterapeutka na plavču řekly, že podrážka musí být ohebná jako houba, ne jen zeúpředu dozadu, a le i do stran, jako když jí chceš vyždímat. a první botičky u nás taky byly essi a letěly oknem. za mě, botičky kupujeme těm nejmenším od superfit a starším keeny.
Děkuji za názor - superfitky jsou pro mě moc drahé - každý na ně prostě nemá
Keeny neznám… Zatím jsem kupovala Protetiky - podrážku mají přesně, jak píšeš, ale vzhledově nejsou nic moc, právě proto brousím kolem Essi, protože se mi docela líbí… ![]()
@3HE mě teda mezi superfitkama a essima moc velekj cenovej rozdíl nepřijde, kupovala sem botičky od essi tuším za 7 až 8 set a superfitky za tisícovku…ale jinak, prostě sou tvrdý. co třeba peddy?