Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Přítel měl před několika lety roztříštěné obě patní kosti, od té doby má při delší chůzi či stání bolesti nohou. K tomu má vrozenou vadu páteře a občas ho bolí i záda. Ortoped mu doporučuje boty MBT nebo jejich levnější variantu. Levnější varianta už tady v ČR asi není k sehnání a MBT prodejna se tu bude teprve otevírat. Nechceme kupovat zajíce v pytli… máte někdo zkušenost s botami MBT?
AHoj,
koupila jsem téměř nové na mmb. Bohužel mi byly větší a padaly z noh, ale jinak super. Ta chůze je prostě jiná, taková houpavá. Zapojuješ víc svalů a odlehčuješ nohám. Prodala jsem je jedné paní a ta si je neskutečně chválila, prý ji ty boty ulevily od šílených bolestí zad. ![]()
Koukněte se na mmb nebo jiné portály, třeba je tam seženete. A určitě se dají koupit nové přes net. Jen ta cena je teda příšerná.
Zdravim a pripojuji zkusenosti s botami znacky MBT. Mam problemy s pateri a mohu potvrdit, ze v techto botach mohu chodit bez bolesti. Vrstvena podrazka je meka a pruzi. Pozor na nahrazky se zaoblenou podrazkou, ktere s boty MBT nemaji nic spolecneho a chuze v nich neni vubec dobra. Boty se daji sehnat v ruznych obchodech ci na bazaru, staci zadat do vyhledavace boty MBT a nabidka se zobrazi.