Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky.
Malá už začala chodit a chtěla by jsem se zeptat jaké jste koupili první botky na chození doma. Zda bačkůrky, které ale nemají moc pevný kotník nebo klasické s pevným kotníkem. Všem děkuji za radu
bertík28 píše:
Ahoj holky.
Malá už začala chodit a chtěla by jsem se zeptat jaké jste koupili první botky na chození doma. Zda bačkůrky, které ale nemají moc pevný kotník nebo klasické s pevným kotníkem. Všem děkuji za radu
Koupila jsem klasické papučky na šňůrky, malá je měla pár krát, překáží jí (neumí si v nich sednout, je v nich taková neohrabaná, a to chodí už skoro 4m). Takže má pořád jen capačky kožené od Nolen a myslím že je v nich spokojená.
ivulik123 píše:
my měli papučky s tím pevným kotníkem které se zapínali na přesku a byla jsem snima spokojená byly s tou značkou žirafkybertík28 píše:
Ahoj holky.
Taktéž
A někdo kupuje zdravotní sandále ![]()
hlavně určo kvalitní a zpevněný kotník, tkaničky bych nedávala - nejlépe na přesku, aby se to nerozvazovalo a nepadala kvůli tkaničce. První botky vydrží cca 2měsíce.
Zatím nic, mám tu nějaké sandálky, tak doufám, že z nich nevyroste, než začne chodit
Jinak má ještě capáčky, bude záležet na něm, co bude víc vyhovovat
My měli botičky s pevným kotníkem na šnůrky, když mi z nich za pár měsíců vyrostl, tak jsem koupila kotníčkové kožené na ven. Od 1,5 roku nosí doma bačkůrky jako děti ve školce ![]()
mam tu ještě kotníčkové fakt pevné botičky po mě. Tak jí třeba na dva dny zkusím a pak vyrazím koupit nové
Ahoj,
bačkůrky ani botičky doma nedávám, dětem se v tom potí noha a vůbec mi to přijde nepohodlné. Dávám kožené capáčky a jsem s nimi spokojená.
Náš měl pletené capáčky, nic pevného. Pak jsem mu koupila klasické bačkůrky kotníčkové na tkaničku. Jenže pak jsem si všimla, že mu možná vbočují trochu kotníčky a na radu ortopeda (který naštěstí vbočení nepotvrdil, jen má Tom maličko ploché nohy) mu od té doby dávám na doma kožené kotníčkové „venkovní“ sandálky Fare.
Ale fakt je, že Tom je těžkej a potřebuje na nožku větší oporu než „normální“ děti jeho věku (jak mi bylo řečeno
)
Můžu se jen připojot s dotazem? Jsou opravdu nutné bačkůrky na doma? My jsme všichni zvyklí chodit bosí (v ponožkách) a i jako děti jsme tak chodili a nohy máme v pořádku ![]()
Omlouvám se zakladatelce za vtěr ![]()
Každý říká něco jiného. Někdo, že se mají dávat od prvních krůčků. A další od prvních krůčku venku. A kdo se v tom má pak vyznat? Co vám radili vaši Dr. ?
Temaho píše:
Můžu se jen připojot s dotazem? Jsou opravdu nutné bačkůrky na doma? My jsme všichni zvyklí chodit bosí (v ponožkách) a i jako děti jsme tak chodili a nohy máme v pořádku
Omlouvám se zakladatelce za vtěr
Mě každý říká, aby si nezničila nohy, tak jsem z toho pif paf ![]()