Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer, je mu už 15m a stále nechce chodit.
Je na tom někdo stejně ?
marieondatra píše:
Dobrý večer, je mu už 15m a stále nechce chodit.
Je na tom někdo stejně ?
Mari mužem si my i naše děti podat ruce
sem už z něj na nerva…jemu už je 16 měsícu..snaží se, občas se pustí,ale to jen tak náhodou
strašně moc si každej den přeju aby už nastal ten okamžik a on mi udělal radost a rozběh se
![]()
Ahojky,
neboj bude chodit.My začli taky chodit po 15 měsíci a kamarádky chlapeček dokonce kolem 18měsíce.
Ahoj, já vás určitě uklidním:
první syn začal chodit v 15 a půl měsících,
druhý v 17 a půl ![]()
JaSa píše:
Ahoj, já vás určitě uklidním:
první syn začal chodit v 15 a půl měsících,
druhý v 17 a půl
a co na to doktoři atd??? mě už někdy lidi vážně lezou na nervy až pak mam strach, že neco neni v pořádku… ![]()
my do mala chodíme na rehabku Vojtovku . nejprve kvuli pupeční kýle a k tomu pak preferoval jednu stranu a pořád chodíme, ale rehbka říkala že chodit bude at se nebojím ani na neurologii nás neposlala ale stejně to tam hlodá a chci aby ten den už nastal.
Holky klid, vubec to nereste, taky znam prcky, co nezacli moc brzo, ale neni spech, jasne, ve dvou letech by nechodici dite asi bylo problemove, ale jinak o co jde? Oni maji svou hlavu a delaj veci, az kdyz se jim zachce, ale ona to tak priroda zaridila, ze zacnou, az kdyz uz jsou opravdu na to pripraveni. Navic nektere dite rozviji v dane chvili treba o neco vic uvazovani a tak, jine motoriku.
je fakt že on je hodně opatrný od mala a má svou hlavu a jemnou motoriku má skvělou ale stejně bych ráda aby už začal.
Já jsem taky cvičila a rehabilitační i neurolog říkal,že bude jen není připravená. Dcera začala chodit loni touhle dobou na dvou letech a za ten rok vše dohonila a je stejná jako její vrstevníci. Nikdo by nic nepoznal. Jen jak je nehýbala cca do 1 roku tak máme problémy trochu s váhou,ale už z toho pozvolna vyrůstá. Takže vydrž.
Tak mě se dcera poprvé postavila u nábytku v pátek- je jí 14 měsíců…chvilku jsme cvičili vojtu, ted už nemusíme…Jede si svým tempem. Já doufám, že do toho roku a půl se rozchodí, to je taková ta ,,norma,,.
Trošku ve stresu jsem byla, ted už jsme nějak klidná, už se postavila a vím, že je neurologicky v pořádku.....Syn třeba není, začal chodit až ve třech a dalo to dost práce.....Na druhou stranu takové to uklidnování že všechno bude v pořádku taky není vždy na místě, pokud je pochybnost, je vždycky lepší s eporadit s odborníkem.............
My máme teda 13měsíců, ale taky ještě nechodíme. Vždycky udělá tři kroky, klekne a radši leze. Mudr jednou říkala, že na chození mají čas do 16měsíců
16 měsíců a týden a furt nic
Teda on chodit chce, ale za ruku, sám ne. Myslím, že fyzicky už na to má, ale chybí mu odvaha
pomeranca píše:
16 měsíců a týden a furt nicTeda on chodit chce, ale za ruku, sám ne. Myslím, že fyzicky už na to má, ale chybí mu odvaha
tak to je přesný akorát já to uplně klidně nenesu ikdyý vím že s tím nic neudělám a musím si počkat.
eliška začala chodit sama v cca 18,5 měsících, doktorka mi chvíli předtím řekla, že pokud se jednou postavila, chodit jistě bude, je jen opatrná, bojí se… a netahat za ruce apod., nechat ji tak
ta opatrnost není na škodu, minuly nás nějaké divoké pády i při stavění se i při chůzi, chodila pěkně stabilně, jak se na to tak dlouho připravovala
Naší malé ja zatím taky jen 13 měsíců,ale stojí s oporou už od 9.tého měsíce.Takže 4 měsíce žádná změna,sama ještě nestojí,jen u nábytku a ještě k tomu na špičkách
Ještě nikdy si nestoupla na obě nožičky na plosky,pořád jen na špičky,takže je i trochu předkloněná.Jsem z toho na nervy,každej už rejpe ať jí dávám boty a že už dávno měla chodit.Příští týden jdu k doktorce nebo se zbláznim.