15měsíční stále nechodí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1313
27.10.11 00:17

Ahoj, já mám doma skoro 13m a zatím jen stojí u nábytku. Jinak je šikovný - pusu celý den nezavře, ale nevím, co to používá za jazyk :-) pořád na něco ukazuje… TV u nás jede skoro celý den, Chris se na ní otočí, jen když třeba hrají písničku, to sebou kejve anebo když je nějaká reklama. Koukáme spolu na večerníčky, ty má rád.
Jinak k tématu :-) to je tlak okolí, matky se předhání :-) kamarádky syn je o 14 dní mladší a lezl dřív a už i chodí, ale zase neumí mávat nebo tleskat. Zase jiné kamádky dcera začala chodit na 18m a teď jsem viděla hočičku, která začínala chodit a to je jí jen 10m! Každé dítě je jiné :wink:
Můj Chris se poprvé otočil sám ze zad na břicho na 8,5m a lézt začal na 10,5m. Teď se postaví, ale že by chodil kolem nábytku to ne, to si přeleze. Já sama mám zdravotní problémy, byla jsem měsíc na vozíčku a učila jsem se znovu chodit, takže mně to ani nevadí, potřebuju začít běhat dřív než on :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
27.10.11 00:19
barique píše:
Ahoj, já mám doma skoro 13m a zatím jen stojí u nábytku. Jinak je šikovný - pusu celý den nezavře, ale nevím, co to používá za jazyk :-) pořád na něco ukazuje… TV u nás jede skoro celý den, Chris se na ní otočí, jen když třeba hrají písničku, to sebou kejve anebo když je nějaká reklama. Koukáme spolu na večerníčky, ty má rád.
Jinak k tématu :-) to je tlak okolí, matky se předhání :-) kamarádky syn je o 14 dní mladší a lezl dřív a už i chodí, ale zase neumí mávat nebo tleskat. Zase jiné kamádky dcera začala chodit na 18m a teď jsem viděla hočičku, která začínala chodit a to je jí jen 10m! Každé dítě je jiné :wink:
Můj Chris se poprvé otočil sám ze zad na břicho na 8,5m a lézt začal na 10,5m. Teď se postaví, ale že by chodil kolem nábytku to ne, to si přeleze. Já sama mám zdravotní problémy, byla jsem měsíc na vozíčku a učila jsem se znovu chodit, takže mně to ani nevadí, potřebuju začít běhat dřív než on :-)

Tak držím palce

• Citovat
  • Upravit
2183
27.10.11 00:21
barique píše:
Můj Chris se poprvé otočil sám ze zad na břicho na 8,5m a lézt začal na 10,5m. Teď se postaví, ale že by chodil kolem nábytku to ne, to si přeleze. Já sama mám zdravotní problémy, byla jsem měsíc na vozíčku a učila jsem se znovu chodit, takže mně to ani nevadí, potřebuju začít běhat dřív než on :-)

držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
27.10.11 00:37
emocuc.polymorf píše:
Jo a botky jsem dávala.. Jak už víc stála, dávala jsem.. možná se to nemá, ale máme plovoučky, čili zima a klouzalo to pak taky jsem chtěla, aby už měla boty :oops: :oops: Pevný sandálky teda :think: Rehabce to nevadilo, ani mudra nic neříkala, že nedávat.. :nevim:

je šikovná, dost si toho zažila když byla malinká, ted to všechno pomalu dožene, neboj, bude v pohodě…je v pohodě :kytka: jinak taky botičky dávam , protože tu máme studeno a nechci aby byl nemocnej, od nohou jde všechno,ale doktorovi to taky nevadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
27.10.11 01:05
barique píše:

taky držim palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
27.10.11 01:12

Holky děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
27.10.11 08:34

Dcera začala chodit v 18.měsicích, už byla super profík v lezení a jen se prostě bála pustit se nábytku. Je celkově opatrnější. Pak jednoho dne se v prostoru sama postavila a začala chodit a za 3 dny už chodila tak dobře, jakoby chodila už nějaký ten měsíc. Teď už je jí skoro 3,5roku a nikdy bys neřekla že začala chodit pozdějí - lítá, skáče, skotačí.

Synátor je zas rychlejší. Nechce moc lézt (ale umí) a už teď všude kde může se snaží postavit a umí si sám sednout v prostoru. Upřímně bych radši kdyby si ty zádový svaly pořádně posílil jako dcera a lezl co nejdíl, ale on prostě se staví i o mě, o gauč, v lehátku..prostě všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
27.10.11 08:50

Malýmu je skoro 14 mesicu.a taky jeste nechodi.pri nabytku jo.ale sam ne :nevim: sem z toho uz taky na nervy.kort kdyz mi kamaradky rikaj ze jejich deti uz davno chodili nebo on ti malej jeste nechodi?? :roll: no cooo musime holt vydrzet :palec: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
27.10.11 09:34

Malej ze začátku byl na špičkách,když se stavěl,pak přestal.A když začal chodit tak občas se po špičkách prošel.
Televizi zapnutou nemáme,ale DVD ano :roll: miloval Krtečka,teď miluje když se kouká na sebe když byl malinkej.Včera jsem všechny dvd zabavila protože zlobil,dneska nemá nic.Ale já mám starší dítko než vy.V 15 měsících ho televize nezajímala jenom reklamy.

Na nočník se naučil až ve 2,5 letech,zkoušeli jsme to od 18 měsíců několikrát.Pak se konečně zadařilo a během měsíce byl bez plen úplně i na spaní.Nehod jsme měli pár.Ale taky jsem si vyslechla opět.Vy máte ještě plíny?Já už kolikrát nevím jak to jako mám vysvětlit,že když nechce tak ho nedonutím dělat věci které by zrovna měl umět. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinasedl
27.10.11 11:22

Nečetla jsem ostatní příspěvky, ale můj syn začal chodit den před svatbou, když přijela babi, tak se zvedl a šel k ní. Bylo mu 16 měsíců a 20 dní :mrgreen: Já ho nenutila, prostě nechtěl, měl svůj čas. A zase na druhou stranu se nikdy nestalo, že by se rozeběhl a spadnul (protože by nedokázal zastavit), nepadal skoro vůbec. Prostě si počkal na správný čas, kdy měl jistotu a bylo. Ale kolem nábytku a pod si stoupal od 13 měsíců..

• Citovat
  • Upravit
2183
27.10.11 11:46

no vždycky něco nového předvedl babičce tak ted lákám manžela abychom na víkend jeli a třeba se ukáže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
27.10.11 11:51

Je pravda že na našeho má vliv děda.Děda ho vlastně taky rozchodil na naší svatbě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
27.10.11 12:01

My jsme tedy první 3 krůčky udělali o vánocích 09 když mu byl rok a skoro 2 měsíce a to šel od stěny ke stromečku,to se mu podařily 3 kroky a pak už zas jen kolem nábytku.Jak jsem psala již v předchozím příspěvku že jsme začli samotně chodit mnohem později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
27.10.11 13:07
marieondatra píše:
a máte dom azaplou telku třeba nova, prima nebo něco pro děti nebo vubec?

jinak telku mam zaplou jako kulisu, vubec ho nezajímá jen když je reklama a má pěknou melodii tak delá tany , tany :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
27.10.11 13:08
jajinka veverka píše:
JaSa píše:
Ahoj, já vás určitě uklidním:
první syn začal chodit v 15 a půl měsících,
druhý v 17 a půl :roll:
a co na to doktoři atd??? mě už někdy lidi vážně lezou na nervy až pak mam strach, že neco neni v pořádku… :zed:

doktoři oběma dávali čas do roka a půl, žádné rehabilitace, vojtovku a podobně jsme neabsolvovali, oba kluci jsou zdraví a běhají jak draci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí