15měsíční stále nechodí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
62
7.1.12 20:08

Určitě začnete chodit, my začaly asi ve 14,5 měsících a už chodíme docela slušně i popobíháme, ale stylem Mr. Bean =D takže sme se dočkali a vy se taky dočkáte, nebojte =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
21.1.12 22:22

Chodíme! :dance: Pořád obcházel, pokroky žádný a jeden den se pustil stolku a vydržel chvilku stát sám, druhý den si došel 2 krůčky k tátovi (držel v ruce lahváče to je magnet :P ) a třetí den už ujde 10 krůčků, teda chodí jak robot :D je to sranda pohled. Nejlépe mu to jde bosému na linu, to pořídí udělat i otočku :hug: Uf, tak už konečně nebudu poslouchat „proč ještě nechodí???“ a začne třeba „proč má ještě plínky?“ :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
22.1.12 00:39

Naše už taky chodí,ale musí se přidržovat mého prstu nebo jí stačí ruka na zádech pro pocit jistoty.Jak ruku sundám,jde na kolena.Odpo chodíme ven bez kočáru,strašně ji to venku baví.Ale doma pořád leze,sama se asi bojí.Několikrát za den mě vezme za ruku a řekne ťapy,tak spolu chodíme po bytě,ale pustit se mě nechce i když rovnováhu drží a vlastně jde sama.Takže to vidím na další 2 měsíce než se mě pustí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
22.1.12 09:15

Mě se chtěl taky pořád držet aspoň za nehet :lol: , tak jsem mu dala do ruky vařečku, kterou jsem držela a když začal ťapat, tak jsem jí pouštěla, on se něčeho držel a byl spokojenej a přitom šel sám :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1626
22.1.12 13:14

Ahoj holky,přímo téma na nás,nám je 15měsíců a pár dní a taky ještě nechodíme a myslím,že ještě dlouho nebudeme.Janička je lehce hypotonická,začala opravdu dobře sedět až v roce,od toho roku už i leze,stoupá si a obchází nábytek,ale sama bez pomoci se nepostaví,musí se o něco opírat,když už dokáže chviličku stát,tak je to max.5vteřin,pak jde na kolena,chodíme i na rehabilitace,tam nám říkají,ať spíš počítám,že do 18měsíců chodit nejspíš nebude,tak uvidíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
22.1.12 22:04

Ahoj, tak naší prďolce bude 18 měsíců a taky chodí za prst nebo po gauči, ale po zemi sama nechce. Občas k něčemu tak dva krůčky a končíme. Každý den čekám kdy to přijde a pořád nic :( Rehabilitace nás asi nemine, ale co se dá dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
23.1.12 12:13

ahoj, malé bylo 14 měsíců a sama taky ještě nechodí. Okolo nábytku to jo, a za náš prst. Ted chodíme s vařečkou. JInak chození jí moc baví, furt by chtěla, jde, drží se vařečky a já plaju za ní, rovnováhu si drží sama. Jen ten pocit, že se něčeho drží asi musí mít…Když pustíme vařečku, udělá tři kroky a jde do kolenou nebo rovnou padne. Taky čekám na ty první samostatné krůčky…
I když malá kolikrát běží jak tele, takže když jí pak pustím, automaticky padá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.2.13 21:23

Ahoj, obnovuju diskuzi, naše malá prostě nechodí, obchází od 10-ti měsíců, už jsem měla radost, když jí řeknu panáček, tak sama stojí v prostou, když jsem jí jakoby poutekla, tak ke mně musela udělat krůčky, už zvláda i pět, párkrát dokonce pustila sedačku a udělala tři kroky ke mně, včera přišla na to, že když ji postavím doprostoru, může jít nabobek a odtud na kolena a je zase po krůčcích, nechce ani za ruku, to jde okamžitě na kolena, ach jo, starší sama běhala vdeseti měsících, mrně prostě ani náhodou, už jsem krapet nervózní a ty řečirodiny, jak s ní mám cvičit, načetla jsem články, že jako času dost, stejně červíček hlodá…někdo další nechodící :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
20.2.13 21:28

Nase mala obchazi od 7 mi mesicu ale nechodi :nevim: dokonce i stala sem tam v prostoru ale ted uz to zase tak mesic nedela :nevim: ma 14 mesicu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
20.2.13 21:29

Myslím že je to normální, mají do 18měsíců bohatě čas, malý je teda 14 měsíců, ale je na ní vidět že na sebe opatrná dost, nevrhá se do všeho bezhlavě jako ostatní děti, popjde si podobně jak píšeš, 5-6 krůčků, ale stylem bokem krok sun krok, a dělá to teda teprve asi týden, myslím že na to přijde, věřím že i až se oteplí, budou mít touhu běhat venku a objevovat ;)
je taky třeba jen opatrnější :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.2.13 21:29

Je to s nima potíž, co? Bych tak potřebovala, aby do jara začala, Kamka nechce jít ani za ruku, okamžitě krčí kolena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
20.2.13 21:30

Asi bys mela zkusit choditko :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18551
20.2.13 21:32
@terinka4444 píše:
Je to s nima potíž, co? Bych tak potřebovala, aby do jara začala, Kamka nechce jít ani za ruku, okamžitě krčí kolena.

nevoď když o to nestojí, ono pasivní vodění pokud ještě sama nechodí spontánní chůzi paradoxně oddaluje, tak ji nenuť, přijde na to neboj má ještě čas a myslím že jaro probudí s přírodou i jejich zvědavost 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

@loka no to je, mám obavu, že čím bu´de starší, tím víc bude přemýšlet a tímse bude víc bát pustit, stojá u stolu, já ji lákám, jsem od ní na dva kroky, ona popojde až na konec stolu, vyměří to a jde na kolena, nevím, jak ji namotivovat, ona vyloženě nechce. Když stojí třeba u stolu a potřebuje vzít hračku do obou rukou, tak prostě v klidu stojí, ale to je tak vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921

@terinka4444 U nás je to uplně stejný s čimkoliv chodí jenom sám nechce. Když se mu povedlo pár kručku a spadnul tak přestal zkoušek. Obcházet nábytek začal v 9 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí