Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terinka4444 máme to podobně neboj, nemyslím že to je něco výjimečného ![]()
@loka píše:
nevoď když o to nestojí, ono pasivní vodění pokud ještě sama nechodí spontánní chůzi paradoxně oddaluje, tak ji nenuť, přijde na to neboj má ještě čas a myslím že jaro probudí s přírodou i jejich zvědavost
@annaei chodítko jí nedávám, ale ona je schopná v kuchyni před sebou tlačit klidně židli, ale sama nic. Ona tedy nechce pochopit ani jízdu na odrážedle, jsem jí nadšeně dala pukylino, motorku, auto, vůbec nic, sedí na tom už 3 měsíce a nechce pochopit odrážení, starší na tom drandila snad od devíti měsíců, jsou tak jiné.
@terinka4444 já myslím že každý dítě má právo na svůj čas, a není potřeba se tím stresovat pokud už to opravdu nehraničí s opožděním, což tohle ještě nehraničí ![]()
@chatwenna píše:
Asi bys mela zkusit choditko
a tím by jí holka začala sama určitě chodit o to dříve a ještě se zdravými zády ![]()
Jo, děkuju, normálně to neřeším, zdáse mi úžasně šikovná
jen zase dneska byla debata v rodině, naše chůze je asi téma číslo jedna
navíc má bratrance o dva měsíce staršího, ten běhá sám od devíti měsíců, tak vedle něj vychází chudák jak totál nemehlo, ikdyž je hezčí a chytřejší
tedymy s manželem si to myslíme
jen jsem se chtěla vypovídat a nechat se ujistit, že je to v pohodě
![]()
Příspěvek upraven 20.02.13 v 21:46
@terinka4444 Tak my taky chodítko nemáme tlačí židli, krabice, stul, kočárek
@terinka4444 Rodinu neřeš u nás to vypadá blbě všechny děti v jeslích, co jsou menší o dost chodí. Můj kluk je obrovský a nechodí a vypadá dost postiženě
@terinka4444 píše:
Jo, děkuju, normálně to neřeším, zdáse mi úžasně šikovnájen zase dneska byla debata v rodině, naše chůze je asi téma číslo jedna
![]()
![]()
navíc má bratrance o dva měsíce staršího, ten běhá sám od devíti měsíců, tak vedle něj vychází chudák jak totál nemehlo, ikdyž je hezčí a chytřejší
![]()
![]()
jééééééééééééééééé ty komentáře a rady rodin
a co? moje neteř je ještě mladší o měsíc než naše dcera a už asi měsíc sama chodí…a co? odstřelím kvůli tomu svoji dceru? ne, je jiná, ale kvůli tomu přece není špatná nebo neteř lepší
každá je individualita, každá má svůj čas, a rodině vždycky řeknu že jestli jim na ní něco vadí, nemusí za ní chodit a je ticho po pěšině vždycky ![]()
No, naše Kamka je ještě našt+stí drobnější, v roce měla 75cm a 8,5kilo, no jo, zase si alespoň užívám to miminkovské, když už je poslední a další nebude ![]()
@terinka4444 píše:
No, naše Kamka je ještě našt+stí drobnější, v roce měla 75cm a 8,5kilo, no jo, zase si alespoň užívám to miminkovské, když už je poslední a další nebude
@terinka4444 píše:
Jo, děkuju, normálně to neřeším, zdáse mi úžasně šikovnájen zase dneska byla debata v rodině, naše chůze je asi téma číslo jedna
![]()
![]()
![]()
![]()
DEj jí něco do ruky. Naše holka se bála chodit, takže když měla, v ruce košíček z pouti, chodila. Připadalo mi to jako, že si myslí, že se má čeho držet. Jak jí to vypadlo, hned si sedla ![]()
@loka píše:
jééééééééééééééééé ty komentáře a rady rodina co? moje neteř je ještě mladší o měsíc než naše dcera a už asi měsíc sama chodí…a co? odstřelím kvůli tomu svoji dceru? ne, je jiná, ale kvůli tomu přece není špatná nebo neteř lepší
každá je individualita, každá má svůj čas, a rodině vždycky řeknu že jestli jim na ní něco vadí, nemusí za ní chodit a je ticho po pěšině vždycky
@terinka4444 Náš má ted 13 kg tak že vypadá jak dvouletý a moc toho neumí. Vzhledem k tomu, že vyrustá v 4 jazyčném prostředí nic neřekne kromě nesmyslu.
@terinka4444 já jsem právě ultra háklivá na tyhle poznámky v rodině, tchýně je na ně expert, tak ji vždycky utřu a se zatnutýma zubama zavírám tu kudlu v kapse
a báječně to působí protože na to nemá v podstatě co říct, jen to vždycky okomentuje že jsem podrážděná nějaká a že snad může říct svůj názor, takjí řeknu že ho slýchám každou návštěvu a že senilitou abych si to nepamatovala skutečně ještě netrpím ![]()
takže opravdu se nedej znechutit, mám doma totéž, včetně oho srovnávání na který dám vždycky jasně najevo že m skutečně názor ostatních nezajímá, a pokud mají problém, malou jim přeci nevnucuju ![]()