Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
synovi jsem koupila boty za asi 799,– v říjnu a má prošlapanou podrážku. Od října chodí jen v nich. Je to u paty, je tam dírka. Je to na reklamaci, že to nevydrželo sezónu, nebo lze nechat opravit podrážku? Při nejhorším koupím nějaké nové levnější. Má ještě nové sněhule, jenže jsem nějak doufal, že bude zima a bude je střídat. Jak to děláte?
Reklamovala bych to nebo si rovnou nechala vrátit penízky, přece dítě nemůže být tak těžké. Aby prošláplo tak rychle podrážku?
. Na ceně ani nezáleží, ale na kvalitě. Kde si botky kupovala?
Na internetu. Protože mám doma roční dítě a když jdu s oběma do obchodu, tak jen uklízím, co provedou. Než bych to synovi vyzkoušela, rozházela by ostatní boty, hlavně v říjnu dělala první krůčky.
@Osmanka Určitě bych reklamovala!!!Obuv vyfot-podrážku, umyj a pošli..od všeho kopie…máš nárok na vrácení peněz i za poštovné.
Aha tak to nevím jak chodí reklamace po netu, ale asi bych boty vrátila a raději je koupila malému za ty penízky v lékárně někde u domu. Hned vydíš i kvalitu, můžeš si je ošahat, vyzkoušet je malému
Ale jestli začal teprve chodit, tak bych to na internetu neriskovala. Přece jenom jsou to první botky ![]()
@jesenka33
I poštovné? Při nákupu i za reklamaci? Nejlepší by bylo, kdyby pani fotku uznala, zaslal peníze a bude.
@Markul
No u domu, byla jsem ve dvouch prodejnách tenkrát a vel. 29 podznimní kotníčkové nebyly a když jsem se ptala na zboží, tak mi bylo řečeno, že budou příští týden a že neví, co tam bude, tak jsem se na to vyprdla, protože to musím jezdit do vedlejší vesnice, je to asi 10km, sbalit 2děti do auta, vytáhnout je, zase přikšírovat, když nic nebude. Jo a pak jsem byla v létě taky ve zdravotní obuvy a tam jsem si měla v katalogu vybrat, co chci, že nemůžou mít vše ve všech velikostech na prodejně. Ozvali se za 3 týdny, že to nemají ani ve výrobě už. Už jsem tenkrát něco koupila na netu dřív. No asi budu chodit k Baťovi a Daichmanovi, kde mají ve všech velikostech velký výběr než v těch menších prodejnách.
@Markul
Jo to je pro syna, co má skoro 5let, ale když jsem je kupovala, tak dcera se stavěla a všude všetečkovala, tak jsem raději koupila vše na netu.
Ale díky, taky mi přišlo, že to musí vydržet tu sezónu. A ne za 3-4měs. to být prošlé. Jako vypadají suprově a tvrdost podrážky moc nepoznám.
Podívej se, jaké mají obchodní podmínky, potom bych boty nafotila a počkala si na odpověď, abys měla důkaz, že o tom víc. Potom boty pošli, hlavně doporučeně, ať máš důkaz o odeslání. Já měla na účtence z kamenné prodejny, že mám na reklamaci 24 měsíců, prošlapaná podrážka je určitě důvod reklamace, já si vůbec neumím představit, jak takhle malé dítě může podrážku prošlápnout
to se mi stalo jen u jarmilek z číny a to jsem chodila stylem, že jsem furt šoupala o zem.
edit, už čtu, že to prošlapal ten starší
@LadyTommy
Díky, no stejně nelítá celý den venku - do školky se ráno veze, pak je venku ve školce hodinu, pak večer jdeme ze školky 15min, není to léto, že by v tom byl neustále venku, hrál fotbal apod.
Boty musíš poslat-fotku a doklad o koupi, poštovné-ofot též pro sebe!!!
Já takhle boty reklamovala u tchiba a poslali mi peníze zpět ![]()
@Haňulík
Díky, já takhle jednou přišla do nějakého obchodu, už nevím přesně, tak nechci psát značku - s tím, že mám fialové ponožky a oni mi řekli, že je to tím, že se mi potí noha a reklamaci neuznávají. Ale pak jsem tam držkovala asi hodinu až po ředitele a nakonec uznali, měli mě plné zuby, ale nikdy nevím, co kdo vymyslí.
U Deichmana jsem měla vlastně po 2měs. taky prošlé tenisky a oni mi řekli, že jsou ochozené, tak jsem nevěřícně koukala, dali mi hned jiné boty.
@kerrankin
Přesně, 30dní je děs. Mám problém se zipem v kabátu, snad nechám raději přešít u švadleny, než čekat 30dní na reklamaci.