Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dcera (11m) začala teď přes svátky chodit. Sama chodit.
Boty jsem v plánu na zimu ještě neměla, nějak jsem nemyslela, že to půjde tak rychle. No a co teď?
Koupili by jste zimní boty?
Moc toho si myslím venku určitě nenachodí.
A botky nejsou levné, že.
Koukala jsem na MMB, ale moc se mě do jetých nechce, přece jen ty první botky by měly sedět, být pevné, ne rozglajdané ![]()
Tak moje dcera, když začala chodit, tak se věčně cpala z kočárku ven. Takže jsme boty museli koupit.
@pupyk no tak když chodí tak je potřebuje, skákni do Deichmana nebo CCC a botky tam pořídíš za pár stovek, za tři nebo 4, a teď budou ještě slevy ![]()
Jo a te´d tu bude 50 komentářů že Deichman a CCC ne! ![]()
No za mě určitě pořídit
já sem pořídila na podzim i capáčky a to mě lidi říkaly at koupím pak až zimní peníze sem investovala a sem za to ráda hodně sme je unsoily byl pěkněj podzim holkám bylo 12m v Řijnu jedn azačala chodit taky na 11m.. musíš asi vědět sama mám vdojčátka holky momentálně 14m skoro 15m a chodíme venku co nejčastěji tak sme investovala do kvalitních kožených bot
přitom toho azse nenachodí tolik
ale někdo má do 3 let dítko převážně v kočárku a to my sme s holkama pořád venku i bez kočárku ![]()
Uvidíš, jak vydrží v kočáru, jestli se bude drát ven, tak budeš muset koupit
Moje dcera třeba doma chodila, ale venku si ještě dlouho netroufala, takže se vozila a boty nepotřebovala
@K-Black píše:
@pupyk no tak když chodí tak je potřebuje, skákni do Deichmana nebo CCC a botky tam pořídíš za pár stovek, za tři nebo 4, a teď budou ještě slevyJo a te´d tu bude 50 komentářů že Deichman a CCC ne!
rozhodně lepší než od Vietnamců, nebo ze sekáče
![]()
@pupyk syn v 10m začal taky přes svátky chodit, ale venku byl ještě do jara v kočáře, vyhovovalo mu to, takže jsme pořídili akorát zdravotní bačkůrky na doma a na jaře až botky. Uvidíš, když nebude chtít být v kočáře tak botky pořiď. My máme teda většinou velký financ za nové botky, protože má syn vysoký nárt a to jsem nechtěla zanedbat a kupovala jsem zn. Fare, ale dají se sehnat mnohem levnější v klasických obuvích a nějakou certifikaci ty botky tam taky mají ![]()
@K-Black já nakupuji v CCC pro sebe a ro dítě bych setaké nebála, pro dítě i v Deichmanovi, malá z toho vyroste, ale když jsem u Deichmana kupovala pro dospělé, byl problém s reklamací tak tam moc ráda nechodím ![]()
Uvidíš jak se bude sápat ven no, já po svých zkušenostech se svými dětmi bych napsala, že ty 2-3 měsíce to vydrží, a v půlce března už bude moct mít normální nezateplený botky. ale já měla lenochy, každý dítě je jiný. ale další pravda je ta, že teĎ v lednu budou zimní botky fakt za pár šupů. tak zatím počkej, a uvidíš.
Ani pouzitych bych se nebala, ty prvni boty asi nebou tolik ochozene a rozhodne ne rozsmajdane. Ja osobne sem kupovala v Batovi, ale moje 17-mesicni dcera uz chodi ven pravidelne.
@MarkétkaBeruška já malému kupuji taky v CCC nebo Deichmanovi, a ještě po něm botičky posílám dál, vůbec nejsou rozšmajdané, jen sandálky vyhazuju, ty nosí dlouho a jsou jetý. Zarazila mě tvá poznámka k reklamacím v Deichmanu, starší syn si tam kupoval boty a když se jim něco stalo tak šel, dal účtenku, vrátili mu peníze a on si hned vybral jiné, no je pravda že už to je tak dva roky, tak to třeba už nefunguje tak lehce ![]()
Na první krůčky bych šla klidně do použitých. Boty nejsou vůbec zničené, dítě je má párkrát na nohách. A jestli se rozhodneš pro nové, tak jsou všude slevy, tak je koupíš za pár korun ![]()
@pupyk kup nové. Teď je spousta akcí na zimní boty, seženeš v pohodě za max 500 kč. ![]()
Určitě koupit zimní botky a za mě teda v prodejně s certifikovanou dětskou obuví. Náš syn se rozchodil v roce, to byl říjen, takže jsme zimní taky pořizovali, ikdyž v nich byl mimo kočár jen párkrát.