Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Verunka.T neni, nikdy si nestezovali a studene nohy taky nemeli.
doma chodi naboso v capackach
Venku nemáme problém, ještě z kočáru sama nevystoupila, takže neví, že už může capat i venku. Vozí se bez problému v kočáru, i když doma chodí.
Ale jak ji jednou pustím z kočáru ven capat, tak ji tam zpět asi nedostanu, to jo.
Na doma máme capáčky Nolen, jakékoliv boty jsme měli od rehabilitační zakázaný, dokud nebude sama chodit. Takže teď už bych mohla, no.
Zdědily jsme jedny capáčky Nolen po příbuzné a nedalo se to, prostě byly tak rozšmajdaný (ne moc, ale prostě dle jiné nohy), že dcera v nich pořád packala.
Proto se mi do použitých nechce.
Pokud se dcera nechystá na maratón, tak stačí fakt ty obyč - měkké, ohebné, kotníčkové a zavazovací ![]()
Mluvim teda o pocasi kolem nuly. V minus deseti bych stejne dite nechala v kocare.
davam teda nejake silnejsi ponozky.
@Verunka.T píše:
proboha, hlavně ne od vietnamců
Proboha a proč ne?
My máme supr tenisky, nepoznala bys, že nejsou značkové - zdravotní. Chce to používat zdravý rozum!
@rejžička píše:
Proboha a proč ne?My máme supr tenisky, nepoznala bys, že nejsou značkové - zdravotní. Chce to používat zdravý rozum!
to jsi si dovolila napsat hodně ![]()
@pupyk pouzite urcite ne.
@rejžička no prave ze ten zdravy rozum taky pouzivam a u vietnamcu bych boty fakt nekoupila.
, jednak nevidim duvod, a jednak nemam k tomu co prodavaji duveru, oni si nelamou hlavu s nicim, s zadnymi certifikaty - a to nemluvim o cert. na boty, ale cert. zdr. nezavadnosti obecne apod.
@rejžička píše:
Proboha a proč ne?My máme supr tenisky, nepoznala bys, že nejsou značkové - zdravotní. Chce to používat zdravý rozum!
a teď dostaneš ![]()
@pupyk myslis, ze ji zpet nedostanes? ja mam teda opacny problem, venku se jim nikdy chodit nechtelo…jako kazde dite je jine, ale kdyz potrebuju, tak jde do kocaru a nediskutuju.
@vin My máme všude dlažbu, nebo plovoučku a parkety a dost chladno, takže bačkory jsou nutností.
@Verunka.T Naprostý souhlas, boty u větví bych osobně taky nekoupila
Ale to já bych taky nediskutovala, posadila a hotovo, já se s tím moc nepářu.
Ale když capá doma, pak ji chytit a posadit do jídelní židličky nebo nedejbože do ohrádky nebo pomuckat v náruči
no nechce, chce zpátky na zem a lítat po bytě.
@suik píše:
@pupyk myslis, ze ji zpet nedostanes? ja mam teda opacny problem, venku se jim nikdy chodit nechtelo…jako kazde dite je jine, ale kdyz potrebuju, tak jde do kocaru a nediskutuju.
Kupila by som az na jar, pokial jej neukazete ze je aj moznost prechadzat sa vonku (pokial by napadol sneh a bola plackanica aj tak moc vonku chodit nebude) tak ona na to sama nepride, kupila by som jej len topanky na behanie po byte ![]()
@pupyk doma to je fakt dost jiny…sny taky lita jak dabel celej den, venku mu trvalo nez se rozesel. Ted jako jde, ale kam chce on. Ted v zoo to bylo narocny, to v kocare moc nechtel bejt, tak jsem ho vypoustela, ale jestli usel deset metru vedle me, tak to bylo hodne. Pak na hristi nebo tak nekde, to se popeli, to jo.
ja bych poridila celorocni a az bude mozna nekdy ten snih, tak nejake levnejsi nepromokave snehule.
jako v tech zimnich co mi zbyly po dceri v tech chodit nechtel vubec a rval, velikost byla dobra, to jsem kontrolovala. Me proste prijde, ze na uplne ty prvni krucky je nejlepsi co nejlehci bota a to ty zimni moc nejsou, jsou vysoky, tezsi.
Nečetla jsem zbytek, ale tak nějak tuším…
Mladší dcera začla chodit jako 13ti měsíční skoro přesně před rokem. Taky jsem řešila, co pořídit, přišlo mi, že dát jí zimní boty, tak se nehne. Byla ráda, že je ráda, navíc nabalená v bundě.. Tak začla venku (na těch pár minut, než se vyřídila) nosit o kousek větší celoročky s pořádně tlustou ponožkou a vyhovovalo nám to všem. Jednou jsem zkusila dát jí zimní, měla jsem po starší v záloze, a víckrát ne, protože pořád padala.
Tak ja sice kupuju detem nove superfitky, ale u rocnatka nevidim problem v levnejsich botkach, hlavne hlidat ohebnou podrazku, jinak bude dost padat v tvrde bote. A investovala bych hlavne do boticek na doma, protoze tam nachodi 99 procent ![]()