Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, mám dceru 3,5 roku. Na boty dost dbám, kupuji se žirafkou, kožené, vyrobené v ČR a vždy nové, myslím že investice do bot se vždy vyplatí. Ale narazila jsem u bačkůrek…Doteď měla vždy takové ty látkové se žirafkou, na zapínání u té přezky přes nárt. Jenže už je velká, obouvá se sama, a jelikož si botky často sundavá (na sedačku, do postele, ze které koukáme na tv, na různé hry atd), nebaví jí pořád je nazouvat a zapínat, což chápu, než se tam prostrčí ten pásek, zabere to dost času. Já jí peskuju, že boty musí mít, máme studené podlahy-dlažbu a plovoučku. Posledních pár týdnu začala nosit crocsy, měla je na běhání po zahradě, ale moc se mi to nezdá, tyhle boty na delší nošení moc neuznávám…Na druhou stranu je má hned nazuté, dají se snadno umýt, jsou pohodlné…Takže kj dotazu-dělají se ve 26 nějaké pantofle, či bačkůrky, co se rychle nazují? Takové ty nazouvací bačkůrky mít nemůže, má vysoký nárt a ty jí prostě nejsou…Díky
Děkuji, kouknu. A dělají se takhle malé obyč pantofle? Takové ty zdravotní, co nosí dospěláci. Nebudou jí padat? A je to lepší než ty gumové crocsy?
Poohlídla bych se normálně ve zdravotní obuvi(mají i v některých lékárnách či zdravotních potřebách), dělají i prťavý zdravotní pantoflíčky ![]()
Zrovna včera psali na idnes, jak jsou pantofle pro malé děti nevhodné… (http://ona.idnes.cz/…j-/deti.aspx?…)
Článek pěkný no…Ale v praxi…Me by taky nebavilo si každou chvilku doma zouvat, obouvat a zapínat…no, zkusím se poradit přímo v obuvi…Prostě nechci aby chodila bosa, máme podlahy opravdu studené…Ty crocsy mi přijdou fajn, vždycky jsem to odsuzovala, ale pohodlné to je, co si budem povídat. Jen si myslím, že ty pravé a nepravé je hloupost, je to oboje guma zčíny, ty pravé jen vydělávají na jménu. kvalitní obuv poznám a jsem ochotná za ni zaplatit, ale guma za 90 Kč, nebo guma za 400… To je dost rozdíl
Můj pětiletý syn nosí crocsy snad už tři roky. Byli jsme u ortopeda, protože se mi zdálo, že má nohy moc do X, tak mu je samozřejmě prohlížel celé a říkal, že má nohy naprosto v pořádku. To jen k tomu, že crocsy můžou být dobrou volbou. Já je volím raději než pantofle, můj syn by se v pantoflích přerazil, ale on je trochu jiná kategorie. Dokáže půl hodiny v kuse běhat z pokoje do obýváku a zpátky, takže pantofle nepřichází v úvahu.
Jinak malé pantofle mají třeba v Deichmanu…
Do pantoflicku bych nesla, ale treba Superfit dela na doma takove jakoby balerinky, jsou obute raz dva a nekdy kolem toho 3. roku jsem na ne take prechazeli
http://www.detskeboty.cz/…00284-64.htm
@TehotnaTerezka píše:
Do pantoflicku bych nesla, ale treba Superfit dela na doma takove jakoby balerinky, jsou obute raz dva a nekdy kolem toho 3. roku jsem na ne take prechazeli
http://www.detskeboty.cz/…00284-64.htm
Tak než tohle, to raději crocsy. tyhle boty jsou neprodyšné a potí se v nich nohy jako pes..navíc holky je po pár dnech odmítly nosit, že jsou vevnitř,,pivaný,, (špinavý), jak se jim tam obtiskla noha.. ![]()
A ta cena je taky děsná..
@peggy.sl píše:
Tak než tohle, to raději crocsy. tyhle boty jsou neprodyšné a potí se v nich nohy jako pes..navíc holky je po pár dnech odmítly nosit, že jsou vevnitř,,pivaný,, (špinavý), jak se jim tam obtiskla noha..
A ta cena je taky děsná..
@KacziinaZ píše:
Podle mě je to lepší volba než pantofle. Pokud se jim ušpinily, mělas je vyprat (mám zkušenost, že bez úhony přežili opakované praní). Malému dítěti se noha teprve vyvíjí. Navíc zrovna tyhle superfity jsou prodyšný.
Já jsem zaujatá a zdravotní boty se mi nelíbí..jsou jako pro staré babky.. ![]()
Opět hlasuju pro Befado, které dělá dírkovanou podrážku a nožky se nepotí
![]()
Rozarce se v nich teda noha nepotila a to je dost horkokrevna, ale mame barak a u zeme je proste studeno
jinak skoro stejny delaji i jine firmy, treba to zminovane Befado, urcite za mensi penize