Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Nikomu superfity nenutím. Jen říkám, že bačkorky (jakékoli) jsou lepší varianta než pantofle. Ty podle mě malé dítě mít nemá.
@KacziinaZ píše:
Nikomu superfity nenutím. Jen říkám, že bačkorky (jakékoli) jsou lepší varianta než pantofle. Ty podle mě malé dítě mít nemá.
Možná má, možná nemá..kdo ví..
@KacziinaZ píše:
Zrovna včera psali na idnes, jak jsou pantofle pro malé děti nevhodné… (http://ona.idnes.cz/…j-/deti.aspx?…)
to jsem zrovna chtěla napsat ![]()
na nevhodnost pantoflí u malých dětí nás upozorňovali i v MŠ, podle nich to není bezpečné.
Já kupuju do školky a domů jen nazouvací kotníkové Befado.
Crocsy pravé a crocsy od vietnamců? Já nevím, někde jsem četla, že pravé crocsy jsou zdravotní obuví, všimla jsem si, že třeba v nemocnicích je hodně nosí lékaři i sestry
. Prý se vytvarují podle nohy, ale fakt nevím
.
Jaký máte názor vy?
Jo a pravé crocsy nekloužou, kdežto crocsy od vietnamců jo.
@Hanullka píše:
Crocsy pravé a crocsy od vietnamců? Já nevím, někde jsem četla, že pravé crocsy jsou zdravotní obuví, všimla jsem si, že třeba v nemocnicích je hodně nosí lékaři i sestry. Prý se vytvarují podle nohy, ale fakt nevím
.
Jaký máte názor vy?Jo a pravé crocsy nekloužou, kdežto crocsy od vietnamců jo.
Ne, nejsou zdravotni obuvi. Lekari a sestry je nosi, ale rozhodne je nefasuji. Zrovna tak jako lekari kouri to neznamna, ze nosi zdravotne nezavadnou obuv.
@mroe píše:
Ne, nejsou zdravotni obuvi. Lekari a sestry je nosi, ale rozhodne je nefasuji. Zrovna tak jako lekari kouri to neznamna, ze nosi zdravotne nezavadnou obuv.
To už jsme trochu v začarovaném kruhu..proč mám tedy lékařům věřit, že zdravotní obuv je dobrá, když kouří..
![]()
@Hanullka píše:
@mroe Tak jsem to nemyslela. Vím, že je nefasují
.
Crocsy ( nebo cokoli podobneho) jsou totiz omyvatelne, coz je ve zdravotnictvi dost velka vyhoda a narozdil od galosi, se lepe nosi ![]()
A navic jsou ve sluzbe rychle nazute a da se v nich behat i lehkem snehovem poprasku nebo brecce mezi pavilony
ja jim teda ale nefandim, ja nosim korkace na vyssi podrazce ![]()
K tematu - koupila bych befada s prodysnou podrazkou, pantofle jsou podle me pro deti nevhodne a u malych deti i nebezpecne. Treba moje deti v nich nikdy neumely chodit, by se v tom zabily. U nas ve skolce jsou pantofle zakazane( z bezpecnostnich duvodu).
@TehotnaTerezka píše:
Do pantoflicku bych nesla, ale treba Superfit dela na doma takove jakoby balerinky, jsou obute raz dva a nekdy kolem toho 3. roku jsem na ne take prechazeli
http://www.detskeboty.cz/…00284-64.htm
Tak tohle je hrůza, to nee. Potí se nožka, nevětrají, jsou neprodyšný…tenhle styl nechci, ale díky. Superfitky jsou super, ale pěkná kožená bota na ven, tohle je za tu cenu fakt hrůza.
@Kulišanda píše:
A dělají se takhle malé obyč pantofle? Takové ty zdravotní, co nosí dospěláci. Nebudou jí padat? A je to lepší než ty gumové crocsy?
Prodavaji od vel. 25 v Deichmannu - ja je malemu koupila ve 2,5 letech, ale nema to na stale noseni. V lete v nich chodil na rozpaleny balkon k bazenku a ted je ma vzdy na cestu z pokojicku do kuchyne, kde se prevlekne a obuje si kozene sandalky a pak zase po koupani jen rychle nazuje pantofle a dojde k postylce - nechtela jsem, aby vykoupany chodil bos a nechtelo se mi mu nazouvat domaci sandalky, navic po celem dni zpocene.
Chodi v tom bez problemu, nepadaji mu, pasky jdou nastavit, ale na celodenni hrani to fakt neni - neumim si predstavit, jak by v tom treba behal, skakal…
@Kulišanda píše:
Tak tohle je hrůza, to nee. Potí se nožka, nevětrají, jsou neprodyšný…tenhle styl nechci, ale díky. Superfitky jsou super, ale pěkná kožená bota na ven, tohle je za tu cenu fakt hrůza.
Jenze zrovna v techhle by se noha potit nemela, maji produsnou podrazku. Levnejsi pak dela Befado. Befado ma i nazouvaci jako balerinky, taky s prodysnou podrazkou, ale ty kupuju starsi dceri( od velikosti 33), nevim, jestli delaji i v 27.
Crocsy i pantofle mi pripadaji nevhodne a nic jineho se tak nejak vymyslet neda. Krome sandalu i na doma.
Mně nad touhle diskusí zůstává rozum stát. Asi tomu nerozumím.
Zakladatelko, na jednu stranu kupuješ boty se žirafou, protože „boty jsou nejlepší investice“ - tj. o obouvání zjevně přemýšlíš.
Na druhou stranu bys byla schopná navléknout tříapůlleťákovi na nohy pantofle - Tobě to opravdu připadá jako vhodná obuv pro takhle staré dítě…? ![]()
V bačkorách tráví dítě (přinejmenším teď v zimě) spoustu času, tj. měly by být kvalitní a vhodné pro nohu - což pantofle rozhodně nejsou, o tom netřeba polemizovat. Crocsy jsou trochu jiná věc, jsou podstatně pevnější, takže tam, dejme tomu - my je ale nosíme na ven v létě a upevněny (ne „na pantofle“). Sebekvalitnější pantofle prostě podle mne nejsou vhodné pro takhle malé prcky - protože riziko, že si natluče čumák, stoupá i u toho nejklidnějšího dítěte.
Bez ohledu na to, jak vypadají - bez ohledu na to, jak rychle se nazouvají a vyzouvají - tříletému dítěti patří na nohu pevně držící boty, které mu nebudou zvyšovat riziko úrazu.
Za me Befado.Maji je obe deti, noha se v nich nepoti a jsou i pekne.Syn v nich navíc ještě nosi ortopedicke vlozky, protoze ma plochou nohu.Dat jim pantofle, tak se prerazi na tuty. A hlavne by je vecne mely sundany.