Pantoflíčky - 3,5 roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
592
4.1.14 22:26
@BohunkaP píše:
Mně nad touhle diskusí zůstává rozum stát. Asi tomu nerozumím.

Zakladatelko, na jednu stranu kupuješ boty se žirafou, protože „boty jsou nejlepší investice“ - tj. o obouvání zjevně přemýšlíš.

Na druhou stranu bys byla schopná navléknout tříapůlleťákovi na nohy pantofle - Tobě to opravdu připadá jako vhodná obuv pro takhle staré dítě…? 8o

V bačkorách tráví dítě (přinejmenším teď v zimě) spoustu času, tj. měly by být kvalitní a vhodné pro nohu - což pantofle rozhodně nejsou, o tom netřeba polemizovat. Crocsy jsou trochu jiná věc, jsou podstatně pevnější, takže tam, dejme tomu - my je ale nosíme na ven v létě a upevněny (ne „na pantofle“). Sebekvalitnější pantofle prostě podle mne nejsou vhodné pro takhle malé prcky - protože riziko, že si natluče čumák, stoupá i u toho nejklidnějšího dítěte.

Bez ohledu na to, jak vypadají - bez ohledu na to, jak rychle se nazouvají a vyzouvají - tříletému dítěti patří na nohu pevně držící boty, které mu nebudou zvyšovat riziko úrazu.

To je hezké, díky, ale já ted nřeším riziko úrazu, ale to, aby je měla hned obuté a zuté, protože jinak ji obouvání nebaví a chodí mi bosa. Takže pevné kotníčkové boty fajn, v podstetě do teď to tak měla, na ven má vždy kvalitné boty okolo 1000, většinou i druhé na výměnu (už o něco levnější, jen tak na zahradu, ale pořád kvalitní) a na doma teď řeším hlavně praktičnost. Věřím, že jsou děti, co se denně přizabíjí v sandálech, zrovna tak děti co mají pantofle a neupadnou…No, jako nejlepší mi vychází asi koupit ty crocsy, až mi z těhlech vyroste a možná s tou teplou vložkou. Ještě uvidím. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
4.1.14 22:33

Zvlastni nazor. Ja bych snad radsi mela dite otuzile( bez backor), ale neprizabite (v pantoflich).
Backorky od befada nemusi byt vysoke a konickove - divala ses na tu stranku vubec? http://www.befado.cz/…log_zima.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
4.1.14 22:38
@Kulišanda píše:
To je hezké, díky, ale já ted nřeším riziko úrazu, ale to, aby je měla hned obuté a zuté, protože jinak ji obouvání nebaví a chodí mi bosa. Takže pevné kotníčkové boty fajn, v podstetě do teď to tak měla, na ven má vždy kvalitné boty okolo 1000, většinou i druhé na výměnu (už o něco levnější, jen tak na zahradu, ale pořád kvalitní) a na doma teď řeším hlavně praktičnost. Věřím, že jsou děti, co se denně přizabíjí v sandálech, zrovna tak děti co mají pantofle a neupadnou…No, jako nejlepší mi vychází asi koupit ty crocsy, až mi z těhlech vyroste a možná s tou teplou vložkou. Ještě uvidím. Díky

Takže PRAKTICKÉ boty jsou ty, které si dítě rychle obuje a zuje - bez ohledu na to, zda se v nich přerazí nebo ne. 8o

Aha. Zajímavý pohled na věc. Osobně bych své děti radši nechala chodit bosé a kupovala jim teplé, protiskluzové ponožky (výběr je v tomto směru dostatečný) než je nazout do pantoflí či jiných „vrklavých“ bot - ale to už je holt věc priorit. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
4.1.14 22:52
@mroe píše:
Zvlastni nazor. Ja bych snad radsi mela dite otuzile( bez backor), ale neprizabite (v pantoflich).
Backorky od befada nemusi byt vysoke a konickove - divala ses na tu stranku vubec? http://www.befado.cz/…log_zima.pdf

Ano koukala…Bohužel, většina je s tou kovovou prostrkávací sponou, což má teď a už enchci, navíc do těch befado nedá nohu, má vysoký nárt. na sucháč mají jen malé, pak mají na dva sucháče jakoby sandálky, ty by asi jako jediné šly. Do většiny nedá nárt, má ho hodně vysoký, a befada ho dělají dost nízký, už jsme od nich hoodně zkoušely a měli od nich jen sandálky na doma, jinak prostě škrtí… Takže z toho katalogu jen číslo 32 a ty vedle. A naprosto mě deptá, že dělají jen holčičí růžové a klučiší modré s autem či fotbalistou…grrr. Nesníšim růžovou a kluka z ní dělat nechci. Kdy si už konečně výrobci uvědomí, že existují i jiné barvy?? Oranžová, červená, zelená, žlutá, béžová…To by byla krása, ale ty jejich barvy jsou otřes. Je to až vedlejší věc, ale ve finále mě tam nic nezaujalo tak, že bych je musel koupit. Ani vzhledem, ani praktičností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
4.1.14 22:56

A s těma pantoflema-nikdo neříká že je koupím a nechám dítě zabít, ale když jí vidím jak běhá v těch crocsech, nevím jestli je to až takový rozdíl. Nemyslím si, že se v pantoflích musí dítě nutně přizabít. Jde o zvyk. No uvidíme. A ty ponožky s tou podrážkou, jak tu někdo zminoval jsou fajn, ale tady mi odpadá jádro dotazu - něco, co rychle zuje a obuje, pač si boty sunadavá milionkrát za den. Má udělané patro, leze nám do postele na tv, na sedačku atd a je naučená, že tam se boty zouvají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
4.1.14 22:58

A 39 - 49? Porad mi to prijde lepsi nez pantofle. Pokud nesedi fakt nic( a to bych se divila, moje deti maji naopak hrozne uzkou nohu a taky jsem nakonec backory sehnala) radsi bych ji nechala v ponozkach - to mas nejpraktictejsi :mrgreen:
Jo a ze nesnasis ty ruzovou bych zas tak neresila, jde o zdrave nohy tvoji dcery, ne?

A on je nejaky rozdil mezi pantoflemi a crocsy? Mne pripadaji jako backory nevhodne oboje skoro stejne( pantofle o neco vic).

Příspěvek upraven 04.01.14 v 22:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
4.1.14 22:58

A ještě mi několikrát za den vyběhne na zahradu a zas domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
4.1.14 23:01

Hele, ja mam tak nejak pocit, ze dotaz mel znit jinak - chci koupit diteti crocsy, jako backory, je to OK, ze jo?

No tak kup, je to tvoje dite, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
4.1.14 23:04
@mroe píše:
A 39 - 49? Porad mi to prijde lepsi nez pantofle. Pokud nesedi fakt nic( a to bych se divila, moje deti maji naopak hrozne uzkou nohu a taky jsem nakonec backory sehnala) radsi bych ji nechala v ponozkach - to mas nejpraktictejsi :mrgreen:
Jo a ze nesnasis ty ruzovou bych zas tak neresila, jde o zdrave nohy tvoji dcery, ne?

A on je nejaky rozdil mezi pantoflemi a crocsy? Mne pripadaji jako backory nevhodne oboje skoro stejne( pantofle o neco vic).

Příspěvek upraven 04.01.14 v 22:59

To nechci. No nic, obejdu obuvi a uvidím, ale asi koupím ty crocsy. Bačkůrky seženu, máme normální české se žirafou, s tím zapínáním na tu sponu (např. č. 18), akorát že jsou látkové a české, ty se mi vždycky podařilo sehnat takové, aby tam ten nárt dala, ale prostřě už je na to, abych jí obouvala velká, a samotnou jí to hrozně štve, to furt zapínat, chápeš? A ponožky jsou fajn, ale chci dvě věci: aby byla OBUTÁ a zapínání či obutí bylo RYCHLÉ. Takže ponožky jsou jiné téma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
4.1.14 23:08
@mroe píše:
Hele, ja mam tak nejak pocit, ze dotaz mel znit jinak - chci koupit diteti crocsy, jako backory, je to OK, ze jo?No tak kup, je to tvoje dite, ne?

Ne, nezněl. K té čínské gumě opravdu moc důvěry nemám, ale bohužel se na trhu nic podobného asi nenajde, takže do nich prostě půjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.1.14 23:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
5.1.14 08:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.1.14 09:12

@peggy.sl Žirafu nemají žádné… já na žirafy nehraju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
5.1.14 09:22
@Pipet píše:
@peggy.sl Žirafu nemají žádné… já na žirafy nehraju :nevim:

Vždyt tam paní píše, že mají certifikát jako česká žirafa..
Mě teda žirafy taky nelákají..kupuji Adidasky.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.1.14 09:30

@peggy.sl Mají „Zdrowa stopa“ nebo jak, polský certifikát…
Já kupuju tak, aby byly prodyšné, ohebná podrážka, pevný opatek. Třeba sandály už má ale ta pětiletá s volnou patou…
Ty slavné české bačkůrky se žirafou malá nikdy neměla. Do školky nosí právě Befado, lépe sedí na nožce, nepotí se. A jsou hezké ;) Teď má tmavomodré s vílou.
Doma máme koberce, tak je bez bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková