Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
máte někdo podobnou zkušenost s prvníma bačkorama? Malá je vůbec nechce na noze, už při nazouvání pláče a chodit v nich nechce ani za zlaté prase. Věřím, že by to časem přešlo, ale přece ji nenechám každý den chvilku plakat a vztekat v bačkorách, aby si časem zvykla… Nebo jo?
Malé jí nejsou, sedí pěkně.
Zkoušela jsem ukazovat, jak má maminka botičky, tatínek taky, zkoušela jsem si natáhnout na špičku nohy její bačkoru a předvádět jí, jak je to prima a vůbec jsem kolem toho dělala už dostatečné divadlo.
Jestli máte někdo nějaký dobrý fígl, tak sem s ním prosím. Při procházení po chodbě s dlaždičkama by asi ocenila trochu tepla…
No co se pamatuju, tak u nás to bylo s prvníma botama to samý. Nenechala si je ani obout. Po čase to přešlo, nechala jsem jí je tam ležet, ona si je ošahala.. Většina dětí ječí, je to pro ně hrozný nezvyk.
Jinak bačkory nemá, měla tlustý ponožky s brzdama nebo ponožko-boty.
@Klobut Dcera má v jeslích sandálky s kytičkama a ty nosí jak páv. Bačkorky tu někde leží a padá na ně prach, vůbec je nechtěla. Doma běhá bosa nebo ve fuseklích s protiskluzem.
Já bych jí je nedávala, pokud není zmrzlík, tak dlaždičky přežije ![]()
Papučky jsem malé vůbec nedávala..až byla více chodící..cca 1,5 roce
Tak jí je nedávej, pokud máte doma od podlahy teplo. Malá je taky nenosila a když, tak se v nich potila a to jsem kupovala kvalitní…hlavně ať má pevnou nohu při chození venku a doma bych to neřešila..
To znám, koupili jsme prvorozenému první botky na ven, když už vážně sám ťapkal a trvalo dva týdny, než si je nechal bez řevu a utíkání nasadit na nožičku. Lepší je to formu hry a srandy, než násilím, dávala jsem mu je každý den na chvilku, aby si zvyknul a pak si je začal nosit sám ![]()
Chtěla jsem, aby si zvykla na botičky než bude chodit po venku. Chodí už fakt hodně, málokdy ještě leze.
Na dlaždičkách je chladno, tak jsem si říkala, že bačkory by byly fajn, protože ponožky jí furt padají a shrnují se.
Kup jí kožemé capáčky. Zvykne si mít něco annoze a neomezuje to tak jako bačkory.
JAko držák an ponožky fungujou taky dobře ![]()
Zkusila bych kompromis, takové ty ponožko boty, zvykne si na ně a nebo na ní netlačit, nechat jí ty bačkůrky na očích jak psala @Sibyla0 aby si je osahala, zjistila že nekoušou… ![]()
Kup kožené capáčky, na doma místo bačkůrek určitě stačí, bude to mít mnohem pohodlnější ![]()
Já jsem kvůli chladu od podlahy dávala už v době lezení ponožky s podšitou podrážkou, to asi hodně pomohlo, malá byla zvyklá „něco“ na nohách mít, ale odmítání klasických papučí taky přišlo ![]()
u nás pomohlo nazout papuče a začít vodit za ruce, dcera zjistila, že vlastně ty papučky s pevnou podrážkou jí naopak stabilitu dodávají a za cca 3 dny v nich mašíruje jak profík ![]()
(jinak ještě mě napadá, nepostřehla jsem, jaký typ papučí máte, ale naše dáma nebyla schopná absolutně akceptovat klasickou kotníkovou šněrovací papuči, s papučí typu polootevřeného sandálku na sponku se smířila už i rovnou v obuvi (= nechala si je aspoň na 1 minutu vyzkoušet
))
U nás to bylo podobné, než si malý zvykl..trvalo mu asi cca týden, pak to přešlo ![]()
Čo tak nieco zaujomave na ozkach ponozky z hrkajucimi hviezdickami alebo botky s pejskem take hracie co ju aj zaujmu http://www.mamaja.cz/…ky-inch-blue nieco taketo alebo podobne.mi sme stym problem nemali ale na nohach mal rozne ponozky aj boticky roznch farieb takze sa furt obzeral ked sedel a aj ked chodil