Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim, byli jsme s pritelem na koupalisti, sedel na dece a ja si sedala na lavicku. No behem toho co jsem usedala dolu, tak on vyletel nahoru a temen primo rana mi nad oboci. Hned jsme si z toho sedli na zadek a chvili mi bylo zle. Motani hlavy, trosku na bliti. Uz to jsou 3 hodiny, hlava me boli cela, ale nic co by se nedalo vydrzet a je mi trochu divne, docela unava, ale to taky muze byt ze slunicka. Myslite, ze by mi to mohlo neco zpusobit? Byla to fakt rana
boule tam je pekna. Kazdopadne mam nitrolebni hypertenzi, ale nevim, jestli to ma nejaky vliv.
Zajela bych si na pohotovost na rentgen. Spatne ti bylo, otres mozku je dost možný. Jela bych hned.
@majuska852 píše:
Zajela bych si na pohotovost na rentgen. Spatne ti bylo, otres mozku je dost možný. Jela bych hned.
A odhali rentgen neco?
Jen zlomeninu ne?
Zvracela jste? Pokud ne, tak ochlaďte tělo a ledujte bouli. Pokud by se vám po tomto neulevilo a udělalo se zle, pak ta pohotovost nebude od věci. Ovšem pokud vám je 60+, pak bych tu pohotovost neodkládal. @majuska852 myslela nejspíše CT hlavy.
@Nikol1934 píše:
A odhali rentgen neco?Jen zlomeninu ne?
Prostě jeď, uvidíš, co ti řeknou. Vyzpovídají tě, zkontrolují reakci zornic, promačkají lebku, všude mozně poklepou, vyzkouší hybnost krku (rozsah krční páteře)… možná udělají i ten rentgen. Neřeš, co odhalí, jestli jenom zlomeninu. Oni snad vědí, co dělat a na co tě poslat.
Jeď tam, uvidíš. Pořád lepší jet na pohotovost dvakrát zbytečně, než vůbec a pak řešit, že máš problém.
Tak jsem byla nakonec na pohotovosti. Udelali rentgen, pohybali s krkem. Mam limec, lehky otres mozku a neschopenku ![]()
@Nikol1934 píše:
Tak jsem byla nakonec na pohotovosti. Udelali rentgen, pohybali s krkem. Mam limec, lehky otres mozku a neschopenku
No tak vidíš
hlavně, že jsi jela, pořešili jste to, odteď už bude jen líp ![]()
@Nikol1934 tak fajn, ze jsi byla, tipovala jsem to na ten otřes mozku.