Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobré dopoledne
Je tu nekdo kdo skončil s iqos? Snažím se prestat a je to sakra těžké, nějaké rady jak překonat chuť si zapalit? Kdy ta chuť přejde?
Mozna postupne a velmi pomalu snizovat, treba kazde 3 dny snizit o jeden heet, podle me je to jako s vysazovanim cehokoliv na cem je clovek zavisly, i jen psychicky, no a samozrejme to chce velmipevnou vuli ![]()
@Janinee2 píše:
Dobré dopoledne
Je tu nekdo kdo skončil s iqos? Snažím se prestat a je to sakra těžké, nějaké rady jak překonat chuť si zapalit? Kdy ta chuť přejde?
Přestala jsem tak, že jsem iqos dala chlapovi, on přestal s klasickými, přešel na iqos a já s tím sekla úplně ![]()
Já jsem to prodala a bylo hotovo
Veděla jsem, že normální cigarety už si nezapálím a tak jsem to prodala abych neměla nutkání ![]()
Ahoj, v září to budou 2 roky co jsem s tou smradlavou vècí přestala. Dám teda pár rad co mě pomohly.
1.Jakmile máš chuť- vyber si činnost která tě fakt zaměstná. U mě to bylo kolo. Dostala jsem chuť, vyjela jsem si. Pokud jsi třeba v práci, ve škole- pomůze si psát seznam věcí které si za ušetřené. peníze koupíš. Ať jsou jakkoliv drahé.
2.mít u sebe seznam PROČ. Chci mít více peněz, chci vonět, chci výt svobodný
3. Uvědom si jednu věc. Ty blbou cigatetu kouříš 10 minut, je ti sice pak fajn, ale co pak? Musíš si dát další dávku. Tím pádem jako bys,,vykouřil/a peníze. Tohle mi pomohlo nejvíce.
Zkus najít na netu postup Přestat kouřit za 21 dní. Podařilo se mi přestat na druhý pokus a nekouřím už 6 let. Jsou tam pokyny jako pít hodně vodu. Než si dáš cigaretu, zkusit počkat 5 min, protože první minutu je nutkání si zapálit největší apod. Přestáva se postupně.