Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ka2ka A jiné příznaky neměl? kdyby, tak jak vás léčili? Ta boule pak zmizela?
@Anonymní píše:
Ahoj,
prosím vás, jak vypadá zvětšená uzlina po nemoci na krku dítěte?
Syn 5 let měl asi 10 dní rýmu, teploty 37,5-38,2. (Virózu jsme měli všichni.). Teď po prvním dnu a noci bez teplot najednou vidíme, že má na krku kousek níž pod uchem bouli, tak 3cm. Nebolí ho vůbec a celkově už má jen trochu rýmu. Dr. jsem volala, měla by to být uzlina, ale samozřejmě jsem se vystresovala,… Vidím to poprvé. Jak to u vás vypadalo a kdy zmizelo?
Děkuju.
U nás obě uzliny a CMV infekce. Teploty taky takové nijake a větší únava jinak nic. Prakticky bez léčby, ale klidový režim a skoro 2 měsíce se z toho dostaval
Dcera to měla asi před půl rokem, prodělala dvě angíny za sebou a pak se jí udělaly dvě bouličky na krku - z každé strany. Dr dělala odběry na vše možné a zjistila akorát, že v minulosti prodělala mononukleózu (ale ta byla už staršího data, takže ji musela prodělat někdy dřív bezpříznakově nebo jen s mírnými příznaky). Nic dalšího dr. nezjistila. Boule postupně zmizely, ale trvalo to celkem dlouho.
Holky a měly vaše děti ty uzliny tak velké? Syn má tu bouli opravdu asi 3cm, je viditelná okem z odstupu.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Syn 5 let měl asi 10 dní rýmu, teploty 37,5-38,2. (Virózu jsme měli všichni.). Teď po prvním dnu a noci bez teplot najednou vidíme, že má na krku kousek níž pod uchem bouli, tak 3cm. Nebolí ho vůbec a celkově už má jen trochu rýmu. Dr. jsem volala, měla by to být uzlina, ale samozřejmě jsem se vystresovala,… Vidím to poprvé. Jak to u vás vypadalo a kdy zmizelo?
Děkuju.
U nás obě uzliny a CMV infekce. Teploty taky takové nijake a větší únava jinak nic. Prakticky bez léčby, ale klidový režim a skoro 2 měsíce se z toho dostaval
@Anonymní píše:
Holky a měly vaše děti ty uzliny tak velké? Syn má tu bouli opravdu asi 3cm, je viditelná okem z odstupu.
Takhle jsem u dcery poznala mononukleozu. Seděla na zemi, zvedla na mě hlavu a ty uzliny jsem viděla za 3 metrů.
@Anonymní píše:
Jo to určitě. Měl je zvětšené obě a prakticky tak o půlku větší krk. Pošli mi sz a pošlu fotky
Holky a když měl (ještě trochu má) i rýmu?! To by měl jako virózu i mononukleózu. Achjo, začínám být dost vynervovaná.
@Anonymní píše:
@ka2ka A jiné příznaky neměl? kdyby, tak jak vás léčili? Ta boule pak zmizela?
ne neměl objevila se mu vlastně když dobíral atb na angínu, léčí se to dietou a klidem
Ahoj,
Děkuju.