Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ronnie123 píše:
Dobrý den, jak může nízkopříjmová rodina získat co nejvýhodněji dioptrické brýle pro slečnu že čtvrtého ročníku? Děkuji.
Slevu od pojišťovny plus vychytat akci k optice. Brýle původně přes 6 tis, platila jsem 3 ![]()
@martina.se píše:
Slevu od pojišťovny plus vychytat akci k optice. Brýle původně přes 6 tis, platila jsem 3
Tak stačí dat obyčejné skla a budou za trojku i bez slevy v optice.
@j.a.n.i1 píše:
Záleží na vade. Zrovna u kluka ty skla obyčejné fakt nejdou, proto to chce vychytat slevy ![]()
@martina.se píše:
Záleží na vade. Zrovna u kluka ty skla obyčejné fakt nejdou, proto to chce vychytat slevy
No, ono je otázkou, zda nejsou, nebo je člověk jen nechce, že
Já taky nechci obyč, tak si zaplatím za lepší, ale pokud na to někdo nemá, tak holt bude mít jen ten základ.
Záleží na dioptriích a vadě. Jedno mě dítě hodně ztenčuje, brýle má na nose pokud má otevřené oči a brýle díky vade a tenčení stojí skoro 8 000 Kč. Výrazná cena jsou právě ty čočky, které se tenčí.
Jinak bych počkala na nějakou akci optiky, kdy mívají slevy 1+1. Jinak někdy bývají bonusy od zaměstnavatele na flex pas.
Jinak nejlevnější variantu čoček a obruby k tomu.
@j.a.n.i1 píše:
Ne vždy.
No záleží opravdu na oční vadě, dcera první brýle 6500kc😱,během půl roka se jí oči zhoršili a to už jsme dali 8500😱a u každých jen 300kc nám proplatila pojišťovna
Optik rád prodá tzv tenčená skla a naúčtuje si za ně majlant, ale ten přínos není zas tak dramatický.
@BeruNaty píše:
No záleží opravdu na oční vadě, dcera první brýle 6500kc😱,během půl roka se jí oči zhoršili a to už jsme dali 8500😱a u každých jen 300kc nám proplatila pojišťovna
No, podle prispevku pojistovny mi neprijde, ze by to byla nejaka zvláštní vada ![]()
Dobrý den, jak může nízkopříjmová rodina získat co nejvýhodněji dioptrické brýle pro slečnu že čtvrtého ročníku? Děkuji.