Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kocourGarfield píše:
@Anais Brno u nás tedy navíc ve čtvrté třídě se s brýlemi hrálo na honěnou, občas nějaký sport, lezlo po stromech, stavel bunkr, bojovalo, hrála koulovaná, atd…občas se proletěly. Těm z Číny bych moc nevěřila že přežijí první let.
Myslis, ze ty v mistnich oprikach nejsou z Ciny?
@Ronnie123 píše:
Dobrý den, jak může nízkopříjmová rodina získat co nejvýhodněji dioptrické brýle pro slečnu že čtvrtého ročníku? Děkuji.
Začít více makat a nechtít vše po státu. ![]()
A to rodiče, když jsme byli děti, taky moc nevydělávali, ale na tohle vždy peníze našli…
@xtonda píše:
Když na to někdo má, aby zaplatil dvojnásobek za o pětinu tenčí skla, tak ať si to užije.Jen je potřeba lidem férově říct co to znamená a že ty materiály mají různou hustotu, takže o třetinu tenčí sklo nemusí být o třetinu lehčí a taky, že vysokoindexní materiály mají horší optickou kvalitu.
O pětinu tenčí je rozhodně nemám. Lehké brýle, proti tomu, co jsem nosila, mám. Optickou kvalitu nevím, jak posoudit, ale vidím přes ně v pohodě.
@Anais Brno Sklo za ticku je běžná malá vada, kde se skla dělají do zásoby na sklad, jakmile je to nad nějaký limit jako třeba u mě nad +/- 3 cyl, tak je to na objednávku sklo přes 2 tis. základní netenčené a většina optik tlačí na to, že musí být na objednávku obě skla i když to druhé slabší je skladové.
Já ty čínské poprvé objednal jako druhé brýle abych si ty z české optiky nezničil při práci na zahradě, v dílně apod. Ale fungovaly stejně dobře jako ty z optiky, nepoznal sem rozdíl, tak další už sem bral jen tam.
Máma měla tenčené multifokály z optiky za 16 000, od Zenni byly za 2000 a tvrdila, že nepoznala rozdíl. Postupně sem pro sebe a rodiče nakoupil od Zenni 11 ks brýlí problematické byly jedny máminy multifokály.
Nevím jak ověřit vlastnickou strukturu, ale oni se prezentují jako USA firma s fabrikou v Číně.
@xtonda píše:
Když na to někdo má, aby zaplatil dvojnásobek za o pětinu tenčí skla, tak ať si to užije.Jen je potřeba lidem férově říct co to znamená a že ty materiály mají různou hustotu, takže o třetinu tenčí sklo nemusí být o třetinu lehčí a taky, že vysokoindexní materiály mají horší optickou kvalitu.
To slysim poprvé teda, nicmene je to mozne; mas k tomu nejaky odkaz apod.?
Jinak silnejsi skla jsou jednak poznat ze strany, a opticky deformoji oci- pro pozorovatele.
Clovek nechce vypadat jak Gustav Husak s 15-ti dioptriema, to je snad pochopitelny.
@Anais Brno píše:
Jsem si nechávala dělat nové brýle vloni na podzim. Mám jen antireflex a každé sklo bylo za 1060 Kč plus obroučky za nějaké 3000.
Objednávat brýle někde z „dobrý den Čína“ by mě nenapadlo
Koukám, že dětské obroučky se dají pořídit kolem 1000. Obroučky můžeš používat opakovaně, v případě změny dioptrií vymění jen skla.
Ale dítě roste takže my dětem měnili brýle ob rok. Ani ne tak skla ale obroučky.
Mám divné dítě, ale při posledních brýlích mě 1 čočka stála 2600Kč.
Úprava skel trvala 5 dnů.
Nevím jak by si s tím poradila Čína, ale asi na dítěti to testovat nebudu.
@kocourGarfield píše:
Mám divné dítě, ale při posledních brýlích mě 1 čočka stála 2600Kč.Úprava skel trvala 5 dnů.
Nevím jak by si s tím poradila Čína, ale asi na dítěti to testovat nebudu.
Já ani na sobě a co teprv na dítěti. To bych raději jela do Polska.
@ondrej190 píše:
To slysim poprvé teda, nicmene je to mozne; mas k tomu nejaky odkaz apod.?
Jinak silnejsi skla jsou jednak poznat ze strany, a opticky deformoji oci- pro pozorovatele.
Clovek nechce vypadat jak Gustav Husak s 15-ti dioptriema, to je snad pochopitelny.
Taky jsem nosila brýle už jako dítě před 89 a stejně děti vypadat nemusí, souhlasím. Ale zase tehdy nic jiného nebylo.
@ibis píše:
Ale dítě roste takže my dětem měnili brýle ob rok. Ani ne tak skla ale obroučky.
Ale jsou zase děti, kterým se skla mění co půl roku.
Každé dítě má něco. Někdo brýle, někdo rovnátka, někdo drahé terapie, drahou dietu…
@Anais Brno píše:
Ale jsou zase děti, kterým se skla mění co půl roku.
Každé dítě má něco. Někdo brýle, někdo rovnátka, někdo drahé terapie, drahou dietu…
To je fakt. O rovnátkách mi ani nemluv.
@ibis píše:
To je fakt. O rovnátkách mi ani nemluv.
Kdybych tu vypsala, kolik nás stojí terapie na kompenzací vývojové disfazie, tak zlatých 5000 ročně za brýle 👓…
@Anais Brno píše:
Kdybych tu vypsala, kolik nás stojí terapie na kompenzací vývojové disfazie, tak zlatých 5000 ročně za brýle 👓…
Dcera má kombinaci brýle, terapie, dieta, léky. ![]()
Jen ta rovnátka nám chybí. ![]()
U nás mají všichni brýle do 2000kč. Optika Alensa, neztenčená skla a levnější obroučky.
A vypadají v nich úplně normálně, nejsou to popelníky apod.. A to máme všichni dvě oční vady, takže skla jsou dražší.
Syn má například tyto obroučky https://www.alensa.cz/…kids-2101-c1