Dioptrické brýle pro dítě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
497
13.12.23 11:31
@Anais Brno píše:
Ty pořád ještě věříš, že to co prodávají na no name webech z Číny a pod, má stejnou kvalitu jako kontrolována výroba. Čím to bude, že po velkém boomu výrobců, jdeme do levné Číny, sousta velkých podniků vrací výrobu do Evropy.
Jako věřit, že mi udělají dioptrické brýle bez toho, abych si je vyzkoušela :nevim:
Jak to změří středy skel, jak ti je upraví při převzetí, když ti nebudou sedět, na jistis, že skla mají nějakou vadu, jak to reklamujes???

A kdo se baví o noname webech? Tohle je firma s dvacetiletou historií co dodala desítky milionů brýlí.

Ano, nákup na dálku má jistá úskalí. Ohnout je kleštěma když nebudou sedět musíš sama. Brýle z optiky si taky nepřeměříš a musíš věřit, že to udělali dobře. Reklamuje se poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
13.12.23 11:32
@xtonda píše:
Představa, že v Číně neumí vyrobit brýle ačkoliv mají vlastní vesmírnou stanici a raketu kterou jí tam dostali je dost úsměvná.

To je možné. A jestli výsledek super nákupu má být výsledek co dává Fiovene za fotku, tak děkuji ani nechci. Ale každý ať si dává samozřejmě svému dítěti co uzná za vhodné. :kytka:
Já raději brýle vyberu v optice kde mám dobrou letitou zkušenost i s reklamací, opravou, atd… Ale každý samozřejmě volí jak chce.
I já si ráda brýle ráda před koupí vyzkouším, atd…

Příspěvek upraven 13.12.23 v 11:37

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
13.12.23 11:34
@Fiveone píše:
Toto neni přes internet, ale z optiky a jediné mu seděly, jiné obroučky ho tlačily apod..

A za ten měsíc jsi to vyřešila jak? To už mu seděly jiné lépe?

• Citovat
  • Upravit
5889
13.12.23 11:37
@kocourGarfield píše:
A za ten měsíc jsi to vyřešila jak? To už mu seděly jiné lépe?

Tehdy jsme chodili do nemocniční optiky v Sokolově a ano, měli tam jiné pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
13.12.23 11:38

@Fiveone Tak ještě že je zapomněl v tom autobuse :-) I když úplně nechápu jak je může zapomenout v autobuse? On je sundavá z nosu? Syn je ráno nandá a večer sundá, pokud s nimi neusne, taky se už stalo mnohokrát.

• Citovat
  • Upravit
5889
13.12.23 11:40
@kocourGarfield píše:
@Fiveone Tak ještě že je zapomněl v tom autobuse :-)

Tam nechal první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
13.12.23 11:43

@Fiveone my ztracené asi žádné, ale rozpůlené. Naposledy mu je kluk vzal míčem o přestávce. To tedy bylo o oko málem, volal mi hotový učitel ze školy, jehož jsem dostala větou, že jestli má lepidlo, ať to slepí, že bez nich nevidí :-)
Tak mu lepil brýle a slepil je moc hezky, šikovný :-) Pár dnů před mu je vzal autistický spolužák florbalkou, tak praskly na druhé půlce, tak je lepil manžel. Čekal na nové už,

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
13.12.23 11:59
@Havlova píše:
No jo, návrat Lucenky. :nevim:

Promiň, ale v profi nákupu jako commodity buyer pracuju 25 let, velké firmy včetně automotive.
Byla jsem u toho, když se nadšeně stěhovaly výroby do Asie ( nejen Čína) a teď se ten trend obrací…
Neplacam tu informace z netu, ale z analýz trhu, materiálových indexů, nákladových rozpadů cen různých výrobců, spolupráci s kvalitou při zavádění nových vyrob, spolupráci s R&D, jde se řeší vývoj a výzkum…

• Citovat
  • Upravit
5889
13.12.23 12:03
@kocourGarfield píše:
@Fiveone my ztracené asi žádné, ale rozpůlené. Naposledy mu je kluk vzal míčem o přestávce. To tedy bylo o oko málem, volal mi hotový učitel ze školy, jehož jsem dostala větou, že jestli má lepidlo, ať to slepí, že bez nich nevidí :-)
Tak mu lepil brýle a slepil je moc hezky, šikovný :-) Pár dnů před mu je vzal autistický spolužák florbalkou, tak praskly na druhé půlce, tak je lepil manžel. Čekal na nové už,

Dcera je zase jednou nechala venku, že je nemá si nikdo hned nevšiml. Pak z ní vypadlo, že jí napadlo je na pískovišti zahrabat. Takové nápady má jen ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
13.12.23 12:06
@Anais Brno píše:
Promiň, ale v profi nákupu jako commodity buyer pracuju 25 let, velké firmy včetně automotive.
Byla jsem u toho, když se nadšeně stěhovaly výroby do Asie ( nejen Čína) a teď se ten trend obrací…
Neplacam tu informace z netu, ale z analýz trhu, materiálových indexů, nákladových rozpadů cen různých výrobců, spolupráci s kvalitou při zavádění nových vyrob, spolupráci s R&D, jde se řeší vývoj a výzkum…

To nebylo na tebe, odpovídáš reinkarnaci Lucenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
13.12.23 12:18
@Snorlaxik píše:
Tak to je skvělé, že žádná ten e-shop tady z odkazu a víš naprosto přesně odkud berou skla :pankac:
Jak říkám máme brýle z Asie a jsme spokojený. Cena od cca 600 do tří tisíc. Na všech antireflexní skla, ochrana proti modrému světlu a některá tenčená.

Výrobců polykarbonátu na světě moc není…Bayer/ Covestro, Arla plast, Sabic
Vyrobit čirý polykarbonát bez vad není technologický jednoduché…tohle byly jediné tři firmy, které dokázaly dlouhodobě dodávat transparentní PC ve vysoké kvalitě bez reklamací…

• Citovat
  • Upravit
72725
13.12.23 12:24
@j.a.n.i1 píše:
No, ono je otázkou, zda nejsou, nebo je člověk jen nechce, že :think: Já taky nechci obyč, tak si zaplatím za lepší, ale pokud na to někdo nemá, tak holt bude mít jen ten základ.

Já je třeba mít nemůžu. Jinak souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
13.12.23 13:10
@Anais Brno píše:
Výrobců polykarbonátu na světě moc není…Bayer/ Covestro, Arla plast, Sabic
Vyrobit čirý polykarbonát bez vad není technologický jednoduché…tohle byly jediné tři firmy, které dokázaly dlouhodobě dodávat transparentní PC ve vysoké kvalitě bez reklamací…

Takže chceš říct, že všichni Asiati nosí nekvalitní brýle? Protože my třeba máme korejská a japonská skla. A přesto i tenčené, s antireflexem mě vyšly většinou lehce přes litr, nejdražší jsem měla za trojku. Dítě má nejdražší za 1500.

• Citovat
  • Upravit
497
13.12.23 14:02

Japonci vyvíjejí a vyrábějí materiály pro brýlové čočky (Mitsui) i vyrábějí samotné čočky (Hoya).

Polykarbonát není zrovna hlavní materiál pro výrobu brýlových skel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.12.23 14:40

My jsme kupovali v Grandopticalu, ale je pravda, že nebyly nejlevnější. Dcera je má už 3. rok, ale teda dává si na ně pozor. Něco přispívá i OZP, ale není to asi vysoká částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí