Dioptrické brýle pro dítě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
13.12.23 10:12
@Anais Brno píše:
Jsem si nechávala dělat nové brýle vloni na podzim. Mám jen antireflex a každé sklo bylo za 1060 Kč plus obroučky za nějaké 3000.
Objednávat brýle někde z „dobrý den Čína“ by mě nenapadlo :nevim:
Koukám, že dětské obroučky se dají pořídit kolem 1000. Obroučky můžeš používat opakovaně, v případě změny dioptrií vymění jen skla.

A ty si myslíš, že v Asii nosí nekvalitní brýle? Tohle pohrdání věcmi z Číny apod. je dost mimo

• Citovat
  • Upravit
41757
13.12.23 10:13
@kocourGarfield píše:
Ještě dotaz, dáváte dětem nějakou úpravu? Proti poškrábání, antireflex, atd… Pak možná tu cenu na nízkých dioprtrích ez dalších vas čočky za litr chápu.

Tvrzení je, pokud pamatuju automaticky. Jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
13.12.23 10:19
@Snorlaxik píše:
A ty si myslíš, že v Asii nosí nekvalitní brýle? Tohle pohrdání věcmi z Číny apod. je dost mimo

Ty pořád ještě věříš, že to co prodávají na no name webech z Číny a pod, má stejnou kvalitu jako kontrolována výroba. Čím to bude, že po velkém boomu výrobců, jdeme do levné Číny, sousta velkých podniků vrací výrobu do Evropy.
Jako věřit, že mi udělají dioptrické brýle bez toho, abych si je vyzkoušela :nevim:
Jak to změří středy skel, jak ti je upraví při převzetí, když ti nebudou sedět, na jistis, že skla mají nějakou vadu, jak to reklamujes???

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
13.12.23 10:22

Mně teď vysvětlovala v optice, že syn už to tam má hodně, navíc už nemůže mít všechny typy brýlí. Něco mu nesedí, do něčeho nedají ty čočky, atd… Většinou je to hodně o zkoušení a hledání toho ok. (Je to navíc puberták že :-)
Ale jak bych se dostala na 2000Kč celkem si neumím představit moc ani kdybych chtěla. :think:
(Nehledě na vzhled).
Zakladatelka ani nepsala kolik má dítě dioptrií, jak často má brýle nosit, atd…

• Citovat
  • Upravit
5889
13.12.23 10:29

Nepřipadají mi tak šílené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
13.12.23 10:39
@Anais Brno píše:
Ty pořád ještě věříš, že to co prodávají na no name webech z Číny a pod, má stejnou kvalitu jako kontrolována výroba. Čím to bude, že po velkém boomu výrobců, jdeme do levné Číny, sousta velkých podniků vrací výrobu do Evropy.
Jako věřit, že mi udělají dioptrické brýle bez toho, abych si je vyzkoušela :nevim:
Jak to změří středy skel, jak ti je upraví při převzetí, když ti nebudou sedět, na jistis, že skla mají nějakou vadu, jak to reklamujes???

Vzhledem k tomu, že spousta velkých výrobců nadále v Asii zůstává, tak to nebude tak zlý. Navíc ta skla vůbec nemusí být čínská. Zatím jsem nikdy brýle před net nekupovala, takže netuším, jak to funguje v praxi. Ale mám zkušenost s brýlemi z Asie za pár korun a nedám na ně dopustit

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
13.12.23 10:47
@Snorlaxik píše:
Vzhledem k tomu, že spousta velkých výrobců nadále v Asii zůstává, tak to nebude tak zlý. Navíc ta skla vůbec nemusí být čínská. Zatím jsem nikdy brýle před net nekupovala, takže netuším, jak to funguje v praxi. Ale mám zkušenost s brýlemi z Asie za pár korun a nedám na ně dopustit

Podívej léta jsem v nákupu, tedy nákup kontrolovány interní kvalitou… Takže ten rozdíl no name Asie, evropská výroba a výroba pod dozorem v Asii je opravdu rozdíl… velký rozdíl v nákladech, scrapu i kvalitě…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
13.12.23 10:49
@Fiveone píše:

Promiň, ale ty brýle má velké vzhledem k velikosti obličeje… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
13.12.23 10:52
@Anais Brno píše:
Podívej léta jsem v nákupu, tedy nákup kontrolovány interní kvalitou… Takže ten rozdíl no name Asie, evropská výroba a výroba pod dozorem v Asii je opravdu rozdíl… velký rozdíl v nákladech, scrapu i kvalitě…

Tak to je skvělé, že žádná ten e-shop tady z odkazu a víš naprosto přesně odkud berou skla :pankac:
Jak říkám máme brýle z Asie a jsme spokojený. Cena od cca 600 do tří tisíc. Na všech antireflexní skla, ochrana proti modrému světlu a některá tenčená.

• Citovat
  • Upravit
5889
13.12.23 10:54
@Anais Brno píše:
Promiň, ale ty brýle má velké vzhledem k velikosti obličeje… :nevim:

Teď má jiné, to je stará fotka. Tyhle měl měsíc, než je nechal v autobusu a už je nenašel nikdo.
Další rozbil, takže i proto zatím nesahám po drahých. Má čtvrté kompletní brýle za 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
13.12.23 11:12
@ondrej190 píše:
To slysim poprvé teda, nicmene je to mozne; mas k tomu nejaky odkaz apod.?
Jinak silnejsi skla jsou jednak poznat ze strany, a opticky deformoji oci- pro pozorovatele.
Clovek nechce vypadat jak Gustav Husak s 15-ti dioptriema, to je snad pochopitelny.

Co slyšíš poprvé? Různé optické materiály mají různé vlastnosti, nejen index lomu, díky kterému je pak čočka tenčí, ale i hustotu a optické a mechanické vlastnosti. Třeba Trivex má index 1,53 a hustotu 1,11 g/cm3 zatímco Mitsui MR-174 má index 1,74 a hustotu 1,47, takže čočka z MR-174 bude sice cca o třetinu tenčí, ale nebude lehčí. Ty tenčí čočky mají smysl hlavně u vysokých minusových hodnot, kde okraj čočky může mít i 1 cm. Každopádně všechny tyhle materiály jsou daleko lehčí než klasické sklo.

https://eyewiki.aao.org/…l_Properties
https://www.eyecarecentermd.com/…s-materials/
https://www.opticianonline.net/…archive/5966
https://entokey.com/…s-materials/
 https://www.krspecs.com/…fics-gravity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
13.12.23 11:24
@Anais Brno píše:

No jo, návrat Lucenky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21984
13.12.23 11:25
@Fiveone píše:

Nezlob se, ale tyhle brýle tvému synovi těžce nesedí a jestli už je nemá, je to jedině dobře.

Naprosto chápu potřebu vybrat dětem brýle cenově co nejdostupnější - ale jestli výsledkem výběru přes internet je toto (resp. něco tomu podobného, zaznamenala jsem i jiné tvoje fotky), tak bych opravdu doporučila jít na to jinak a vše předem pořádně vyzkoušet (aby brýle přesně pasovaly míru rozměrům obličeje a středu oka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
13.12.23 11:25
@kocourGarfield píše:
Nevím jak by si s tím poradila Čína, ale asi na dítěti to testovat nebudu.

Představa, že v Číně neumí vyrobit brýle ačkoliv mají vlastní vesmírnou stanici a raketu kterou jí tam dostali je dost úsměvná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
13.12.23 11:30
@BohunkaP píše:
Nezlob se, ale tyhle brýle tvému synovi těžce nesedí a jestli už je nemá, je to jedině dobře.Naprosto chápu potřebu vybrat dětem brýle cenově co nejdostupnější - ale jestli výsledkem výběru přes internet je toto (resp. něco tomu podobného, zaznamenala jsem i jiné tvoje fotky), tak bych opravdu doporučila jít na to jinak a vše předem pořádně vyzkoušet (aby brýle přesně pasovaly míru rozměrům obličeje a středu oka).

Toto neni přes internet, ale z optiky a jediné mu seděly, jiné obroučky ho tlačily apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí