Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Fiveone píše:
U nás mají všichni brýle do 2000kč. Optika Alensa, neztenčená skla a levnější obroučky.
A vypadají v nich úplně normálně, nejsou to popelníky apod.. A to máme všichni dvě oční vady, takže skla jsou dražší.
Ono taky záleží na počtu dioptrií.
@Havlova píše:
Ono taky záleží na počtu dioptrií.
Děti mají 4,5 v cylindru a do 2 na dálku.
@Anais Brno píše:
Ale jsou zase děti, kterým se skla mění co půl roku.
Každé dítě má něco. Někdo brýle, někdo rovnátka, někdo drahé terapie, drahou dietu…
Pru.ser je, pokud máš dítě jak s rovnátky, tak brýlemi tak placenou službou;)
@Anais Brno píše:
Kdybych tu vypsala, kolik nás stojí terapie na kompenzací vývojové disfazie, tak zlatých 5000 ročně za brýle 👓…
No asi tak.
@Fiveone píše:
Syn má například tyto obroučky https://www.alensa.cz/…kids-2101-c1
A čočky tě k tomu stojí kolik?
Mě 5600 Kč ![]()
Takže na 6 0000 jsem tak jako tak. Dítěti je už 16 a stále roste a s ním i dioptrie. Dáváš mu nějakou úpravu? Brýle má tedy asi 10 let.
Ještě dotaz, dáváte dětem nějakou úpravu? Proti poškrábání, antireflex, atd… Pak možná tu cenu na nízkých dioprtrích ez dalších vas čočky za litr chápu.
@kocourGarfield píše:
Mě 5600 Kč
Takže na 6 0000 jsem tak jako tak. Dítěti je už 16 a stále roste a s ním i dioptrie. Dáváš mu nějakou úpravu? Brýle má tedy asi 10 let.
Ale o tom to přesně je, když na to mam, tak si samozřejmě necham dat lepší čočky, v mem případě samozabarvovaci reagujici i na viditelné spektrum, s antireflexem, upravou pro lepší čištění atd. A budou me stat desitku. Ale když na to nemam, no tak tam holt nic takoveho nebude a vejdu se do 1500,–
@kocourGarfield píše:
Mě 5600 Kč
Syn je má 2 roky. Skla má okolo 1400kč. Upravují se po každé kontrole.
@Fiveone píše:
Syn je má 2 roky. Skla má okolo 1400kč. Upravují se po každé kontrole.
Tak u malých dětí nemám zkušenost.
My tedy měníme dioptrie cca co rok, obroučky cca co 2 roky (roste).
Ale možná tam je nějaká větší sleva netuším.
Za 2 litry jsem brýle pro dítě nikdy neměla.
On má ještě brýle na sport (speciální),který dělá závodně na dobré úrovní, tak to je další raketa. Ale tam možná přejde na čočky, pokud to půjde.
@j.a.n.i1 píše:
Ale o tom to přesně je, když na to mam, tak si samozřejmě necham dat lepší čočky, v mem případě samozabarvovaci reagujici i na viditelné spektrum, s antireflexem, upravou pro lepší čištění atd. A budou me stat desitku. Ale když na to nemam, no tak tam holt nic takoveho nebude a vejdu se do 1500,–
Já už si nepamatuji kolik by stále ta neobyčejnější, má ten střed a i tak stála 2 600Kč s jeho vadou na jedno okolo.
Litr by stála tak bez další úpravy, což on nikdy neměl.
@kocourGarfield píše:
Tak u malých dětí nemám zkušenost.
My tedy měníme dioptrie cca co rok, obroučky cca co 2 roky (roste).
Ale možná tam je nějaká větší sleva netuším.
Za 2 litry jsem brýle pro dítě nikdy neměla.
On má ještě brýle na sport (speciální),který dělá závodně na dobré úrovní, tak to je další raketa. Ale tam možná přejde na čočky, pokud to půjde.
Jo, já vim, že se brýle umí prodražit. Můj táta je kamioňák, takže úprav má spoustu a brýle za 15000, ale zakladatelka očividně hledá co nejlevnější variantu. A to se bez úprav dá + asi jednou za rok je příspěvek od pojišťovny. Takže odejít s brýlemi třeba za 1800 není nereálné.
@kocourGarfield píše:
@Fiveone tak záleží co to dítě má za dioptrie taky ne?
Jo, třeba cylindry nejsou levné.
@kocourGarfield píše:
@Fiveone tak záleží co to dítě má za dioptrie taky ne?
No, ono zas na vyšší ci speciální je vyšší prispevek od pojistovny, takze až tak nezáleží.
@Fiveone píše:
Jo, třeba cylindry nejsou levné.
Běžná velikost cylindru nijak draha neni.