Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
katka86
ja tu brecim,prej pokud po vytahnuti nemas hnede prsty…
ale popravde s tim mam tez problem,najit cipek..ja si tam proste porad jen hmatam maso…jako nic urciteho,co by trba propominlo cipek tam neni…pripadam si jak dylina..
![]()
ježiš to je čípek? já sem si myslela že mám nádor nebo něco ![]()
Ahoj všem, předem se omlouvám že píši anonymně, ale je to pro mě celkem intimní
Jde o to že když si strčím prst hluboko do pochvy tak si nahmatám bulku, není to čípek ten poznám, tohle je spíš na druhou stranu, nebo nevím jak to přesněji popsat..
když na to zmáčknu tak cítím jakoby tlak na řitní otvor. Třeba to nic není a jen se moc zkoumám
ale celkem mě to vylekalo, bojím se abych neměla rakovinu nebo tak neco
.. tak jestli s tím některá z vás nemá zkušenost..předem děkuji za odpovědi
Nemůže to být stolice v tlustém sřevě? Zkusila bych to zkontrolovat po stolici. Pokud by to tam bylo tak bych asi zašla na gyndu, můžu to být cysta nebo něco uplně jiného
Může to být povolená poševní stěna, podle popisu asi zadní. Mám to taky, akorát je to u poševního vchodu, dělá mi to tam bouli
Pokud je to tak, bacha na zácpu, cvičit pánevní dno.
Zajdi raději k Dr, ať se na to podívá. Jinak se to dá vyřešit asi jen plastikou, která bohužel ne vždy pomůže (často se to vrací).
Držím palečky.
@anonym123 píše:
Ahoj všem, předem se omlouvám že píši anonymně, ale je to pro mě celkem intimníJde o to že když si strčím prst hluboko do pochvy tak si nahmatám bulku, není to čípek ten poznám, tohle je spíš na druhou stranu, nebo nevím jak to přesněji popsat..
když na to zmáčknu tak cítím jakoby tlak na řitní otvor. Třeba to nic není a jen se moc zkoumám
ale celkem mě to vylekalo, bojím se abych neměla rakovinu nebo tak neco
.. tak jestli s tím některá z vás nemá zkušenost..předem děkuji za odpovědi
Anonym 123 - už jsi byla na gyndě??? já přesně tohle našla dnes… Naprostá paráda, krásná neděle mě čeká a na gyndu to zvládnu nejdřív v úterý, snad se do tý doby nezbláznim..
@socina píše:
Nemůže to být stolice v tlustém sřevě? Zkusila bych to zkontrolovat po stolici. Pokud by to tam bylo tak bych asi zašla na gyndu, můžu to být cysta nebo něco uplně jiného
To opravdu může být tuhá stolice, souhlas, zakladatelko, zkus to po vyprázdnění.
Mám to stejně, jeden doktor řekl, povolené vazy, druhý možný tumor z dutiny břišní padající silou gravitace do pochvy…fakt paráda… Bojím se jako prase, na MR jdu až za 14 dní.
Já jsem taky něco nahmatala, právě že mi to přijde jako uplně vzadu, ale není to tak velké, jak popisuje Anonymní, tak nevím, co by to mohlo být?
Může mít i různou velikost? Jestli je to čípek, je to v pořádku, že tam je??
Oživuji a omluva za anonym. je to intimní.
Sice své tělo znám, ale tohle mě nějak překvapilo, tak se ptám.
Na přední straně pochvy mám hrbolatou /hrubší/ bouličku. Je to hned za vchodem do pochvy směrem k břichu, velikost třešně. Nebolí, nepřekáží. Ani nevím jestli to tam mám pořád. Když si zavadím tampón, nevšimla jsem si toho. Na gyndu jdu v listopadu. Jenže teď nad tím pořád přemýšlím, googlím a mám snad všechny nemoci co najdu.
Anonymní zakladatelko-myslim, že to neni G-bod, ale mám presne to co ty, je to okem viditelné, na začátku pochvy, velikost třešne…Udelalo se mi to ale až po porodu a dle lékařky je to mírně spadlá poševní stěna(po porodu zcela normální)…ted už je to tri roky, co jsem rodila a dost se to spravilo, i když ne uplne
@Anonymní píše:
Anonymní zakladatelko-myslim, že to neni G-bod, ale mám presne to co ty, je to okem viditelné, na začátku pochvy, velikost třešne…Udelalo se mi to ale až po porodu a dle lékařky je to mírně spadlá poševní stěna(po porodu zcela normální)…ted už je to tri roky, co jsem rodila a dost se to spravilo, i když ne uplne
anonymní oživovatelka ![]()
bod G to dle mě není.
je to přesně jak popisuješ. přijde mi to jak uvolněná posevní stěna a prostě to tam visí. ![]()
když na to zatlačím, nebolí to a jakoby se to rozprostře a je to jak povrch ve vagíně.
Jen nevím jak se na to dr. zeptat. Chodím k doktorovi a tyhle intimní věci nějak nerada probírám.