Bourané vajíčko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4380
31.5.19 11:02

Tak snad nebudeš šetřit na takovém místě ne?? tak starou sedačku bych už určitě nepoužívala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
31.5.19 11:43

Ja bych autosedacku na dite z druhe ruky proste nikdy nekoupila. Usetrit muzes na cemkoliv jinem. Ale nikdy na bezpecnosti nebo zdravi deti.

• Citovat
  • Upravit
1793
31.5.19 11:52

Já třeba koupila bazarovou maxi-cosi na převoz k babičce, nebydlí daleko a moc ani nejezdíme autem. Na časté cestování bych investovala raději novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
31.5.19 12:01

Taky jsme chtěli ušetřit pár korun a tak jsme byli nadšení, když nám kamarád nabídl, že nám přenechá vajíčko po svých dětech. Co ale neřekl bylo, že je taky tak 15 let staré… a to minimálně.
Novorozenecká vložka neexistující, polstrování sleželé. Plast tenoučký, kolem něj ještě tenčí vrstva polystyrenu. No okamžitě jsem věděla, že do toho bych neposadila nic živého… Poděkovala jsem a vrátila jsem mu ho, co mě ale zděsilo ještě víc je, že ho chtějí PRODAT někam dál…
Ony i ty bezpečnostní limity se mění. To co bylo před 15 lety kvalitní standard, je dneska těžce nedostatečné. I kdyby nebylo bourané, tak po 15 letech už ten materiál bude taky někde jinde. Kor když třeba leželo 10 let někde na půdě vystavené mrazu, horku… Šetřit můžete na spoustě jiných věcí, vajíčko bych mezi ně opravdu nezahrnula. Zkuste se zeptat jestli nemají známí/rodina/přátele třeba rok staré vajíčko na výpůjčku. My si ho taky prostřídáme se švagrem - o náklady se podělíme, vajíčko se plně využije a doma nebudou zbytečné krámy.
Nebo ho můžete koupit od nějakých známých. Přece jenom vajíčko člověk využije tak do těch 9 měsíců a pak už ho dítě přeroste. Já se věcem z druhé ruky nebráním, ale zrovna tady je třeba být hodně opatrná. Ale všimla jsem si, že docela dost lidí je prodává ještě v záruce, tak pokud by jste našla nějakého solidního prodejce blízko vás, kde si to můžete zkontrolovat a je ještě v záruce, tak bych to zvážila.
Když to hodně nadnesu tak vy by jste už taky asi dobrovolně nesedla do trabantu, tak proč posadit svoje dítě do takové sedačky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
31.5.19 12:07

@LilyJane Mně povídej. Muž nám takhle domluvil autosedačku od známých a fakt ne :( Když na ní tak kokám, tak jí asi nedám ani k našim jako záložní. :( A chlapovi to nemůžu vysvětlit, že i když je po jednom dítěti, tak je 10 let stará a nikdy nevíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.5.19 12:09

Já koupila používané Maxi Cosi za 1500 Kč od známé, se zárukou a malou v něm vozidla 9 měsíců. Každá sedačka má na sobě datum výroby a starší jak 2 roky bych nekoupila, plast vlivem teploty a stářím křehne. Na tomhle místě se fakt šetřit nedá. Z druhé ruky bych ale koupila jen od někoho, koho znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
31.5.19 12:11

Vajicko uz je hodne stare.Co sem cetla tem plastum vadi teploty. V zime mrazy v lete zas Teplo. Vsechno tohle ovlivnuje pak jeho funkcnost pri bourace. Vajicko a sedacka jsou veci na, kterych bych nesetrila :nevim: Zadej si do googlu,,jaka je zivotnost sedacek'' je to tam vysvetleno. Vyrobce vetsinou pise 6 let. Starnou plasty, ktere se pri havarii rozpadnou.Dale pisou, ze pasy ztraci svou pruznost a mohou se pri narazu pretrhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
31.5.19 12:16

Vajíčko máme z druhé ruky na obě děti, bude i na třetí. druhou sedačku měl syn novou za 1500, dcera má ted ze vše za odvoz. třetí kluk novou 1500, dcera bude mít po něm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
31.5.19 12:18

@P4ja Můj chlap se taky tvářil uraženě, že jako odmítám dárek, že nám to ušetří peníze. Tak jsem ho vzala do obchodu a ukázala mu úplně nová vajíčka. Měla jsem štěstí a byl tam prodavač, který rozuměl i autům a dokázal mu vysvětlit ty rozdíly. Od něj to tehdy vzal a teď je rád, že jsem tu hrůzu kamarádovi vrátila a našli jsme něco jiného. 10 let je prostě strašně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
31.5.19 12:19

@LilyJane Jj, asi tak. Já už sedačku vybírám. A neřeším to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101720
31.5.19 12:24

@Aduš8 Tak zas odmitat 2 roky starou sedačku uz je zas malinko druhy extrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
31.5.19 12:41

Nevím, ale zrovna kvalitní autosedačka(vajíčko) není tak šílená položka. Pohybují se (na pásy) do 3000kc (britax, cybex, maxi cosi)… To bych radši koupila kočárek z druhé ruky než vajco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
31.5.19 12:42

@Aduš8 autosedačky se doporučují měnit max po 6ti letech, takže dva roky jsou v pohode :)… 12 let je 2× „prošla“ autosedacka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
31.5.19 13:04

Hlavně ty velké. Když porovnám jak dostává zabrat sedačka 9-18, která je v autě permanentně, praží na ni sluníčko, v zimě tam dlouhodobě mrzne… s vajíčkem, které pokaždé s miminem odnesu domů, kde je ve stabilní teplotě a suchu, tak to taky bude dost velkej rozdíl. Ale 12 let je samozřejmě šílený, 2 roky už zas opačnej extrém, to je jak měnit co dva roky sedačku 15-36 (která taky v tom autě zůstává).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.5.19 13:07

@j.a.n.i1 proč by to byl extrem? Vajíčko člověk používá přibližně rok, většinou ho pořizuje už během těhotenství. A takhle mám skoro jistotu, že ho dotyčný prodejce nemá z druhé ruky od někoho, koho nezná. Navíc, já ho kupovala ve 4.měsíci těhotenství a určitě rok, možná dýl, ho budu používat. Až z něj mimčo vyroste, bude staré mezi třemi a čtyřmi lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí