Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky chtela jsme se zeptat ,yslite ze muzu normalne bramboracky kdyz je tam cesnek? jestli to nadyma ja jen ze zas kdyz je to upeceny nebo tak tak by to takovej vliv na to mit nemelo ne stejne jako omacky kde je cibule uvarena nebo upecena…Diky za rADU
Já jsem nepozorovala, že by to mělo nějakej vliv, asi zkus a uvdiíš
Nám cibule nevadí, česnek jo. Staršímu nevadilo nic. Musíš to zkusit
Já když už si něco takového dám, tak dám Sab Simplex sobě i pak malé a je to v pohodě ![]()
Ja mam stoptusin tak myslis ze ho mam dat pred jidlem sobe a pak pred kojenim male?
no uz sem mela takhle spagety a bylo to ok ![]()
jeee sem debil ne stoptusin
ten davam malemu na kasel uz blbnu espumisan ![]()
@Angua píše:
Nám cibule nevadí, česnek jo. Staršímu nevadilo nic. Musíš to zkusitJá když už si něco takového dám, tak dám Sab Simplex sobě i pak malé a je to v pohodě
sabsimplex tobě ale niak mimino neovlivní, ne? Teda tobě možná pomůže, ale nevstřebává se ze střeva. Ve střevě jen zabraňuje pěnění, ta pěna se krví do mlíka stejně v pěnivém stavu dostat nemůže.
Doufám, že jsem ti nerozbořila tvojí víru
![]()
A jak dlouho kojíš? Já už mám za těch skoro pět měsíců vypozorovaný, že mojí malý nevadí fakt nic.. žádný kapičky jsem nikdy nedávala.. zelí jsem si dala už měsíc po porodu, trochu jsem se bála, ale vše bylo ok, tak od tý doby jím fakt všechno a neřeším to ![]()
@Alpaka píše:
sabsimplex tobě ale niak mimino neovlivní, ne? Teda tobě možná pomůže, ale nevstřebává se ze střeva. Ve střevě jen zabraňuje pěnění, ta pěna se krví do mlíka stejně v pěnivém stavu dostat nemůže.Doufám, že jsem ti nerozbořila tvojí víru
![]()
No mně totiž třeba není jasné, jak se dostanou do mléka ty plyny
Takže si říkám, že když zabráním jejich tvorbě už u sebe…
Každopádně je to fuk, když z toho jako vedlejší produkt neprdím ani já, tak je to dobré ![]()
@Angua píše:
No mně totiž třeba není jasné, jak se dostanou do mléka ty plynyTakže si říkám, že když zabráním jejich tvorbě už u sebe…
Každopádně je to fuk, když z toho jako vedlejší produkt neprdím ani já, tak je to dobré
plyn se tam nedostane. to leda stopy toho česneku přejdou do mléka a teprve v briře mimina se z toho udělá plyn
@Alpaka píše:
plyn se tam nedostane. to leda stopy toho česneku přejdou do mléka a teprve v briře mimina se z toho udělá plyn
To zní logicky… A bublinková voda vadí teda proč?
Jedla jsem skoro všechno ale žádné velké dávky, spíš jsem ochutnávala
ale abych zabránila komplikacím, tak KAŽDÝ den jsem pila fenyklový čaj občas s kmínem, polévky kmínové zasmažené.. to tak bylo půl roku, malýmu jsem nikdy nemusela dát žádnou chemii. espumisan, mám na to svůj názor nikomu to neberu, ale radši se upiju fenyklu a kmínu než dávat právě espumisany apd.. být tebou dám si bramboráčky klidně dva ale míň česneku a uvidíš co bude ![]()
@Roxi píše:
Jedla jsem skoro všechno ale žádné velké dávky, spíš jsem ochutnávalaale abych zabránila komplikacím, tak KAŽDÝ den jsem pila fenyklový čaj občas s kmínem, polévky kmínové zasmažené.. to tak bylo půl roku, malýmu jsem nikdy nemusela dát žádnou chemii. espumisan, mám na to svůj názor nikomu to neberu, ale radši se upiju fenyklu a kmínu než dávat právě espumisany apd.. být tebou dám si bramboráčky klidně dva ale míň česneku a uvidíš co bude
Já malému taky ne, i bez čajů a polévek. U malé jsem žádný efekt fenyklového čaje nezpozorovala. Taky ji nechci rvát zbytečně lékama, ale když to dostane 1× za 14 dní, fakt nemyslím, že se něco stane
Každé dítě je jiné a jinak reaguje.
@Angua píše:
To zní logicky… A bublinková voda vadí teda proč?
podle mě je to právě blbost. CO2 se prostě v krvi v bublinkové podobě vyskytovat nemůže (pokud se teda nepotápíš a neáš vzduchovou embolii
). Coě se přenáší rozpuštěné a pokud nemáš v prsu kompresor, tak perlivé mlíko prostě nevytvoříš.
Bublinková voda může nadýmat tebe.