Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, přemýšlím, jestli může mít orgasmus nějaký vliv na kojení- ať už pozitivní nebo negativní- vylučuje se přece hormon oxytocin. Co si myslíte vy?
Myslím, že má vliv velký. Mám.li denně orgasmus, jsem v pohodě, šťastná a spokojená, nemám stres a netrpím nedostatkem mléka
jinak myslím, že nee.
terinka já jak četla ten začátek tvého příspěvku, tak sem si říkala, co je to za blbost…
![]()
dobře ty ![]()
jinak ivabozi no jestli to má vliv netuším, ale rozhodně bych se ho kvůli kojení na rok nebo jak dlouho nevzdala ![]()
@terinka4444 píše:
Myslím, že má vliv velký. Mám.li denně orgasmus, jsem v pohodě, šťastná a spokojená, nemám stres a netrpím nedostatkem mléka![]()
![]()
![]()
jinak myslím, že nee.
To ano, já jen ráda zkoumám procesy v lidském těle a jak to všechno souvisí navzájem. Docela ráda bych si na tohle téma přečetla nějakou studii.
já bych se v tom moc nepitvala aby to nemělo neblahý vliv na manžela ![]()
Při kojení se ale taky vyplavuje oxytocin, dokonce na něm společně s prolaktinem tvorba mléka závisí- alespoň tak to psali ve wikipedii ![]()
@terinka4444 píše:
Myslím, že má vliv velký. Mám.li denně orgasmus, jsem v pohodě, šťastná a spokojená, nemám stres a netrpím nedostatkem mléka![]()
![]()
![]()
jinak myslím, že nee.
Cože to máš denně???
To já bych taky chtěla být v pohodě, šťastná a spokojená, ale ten můj je pořád unavený. Hned mu předhodím, jak je to jinde a s dvěma dětma
…
@kacakaca píše:
Cože to máš denně???![]()
To já bych taky chtěla být v pohodě, šťastná a spokojená, ale ten můj je pořád unavený. Hned mu předhodím, jak je to jinde a s dvěma dětma
…
OT: Promiň, ale jak s tvým orgasmem souvisí manželova únava? Kdyby tvoje, tak neřeknu, ale proč to svádíš na něj? ![]()
@Bersaba píše:
OT: Promiň, ale jak s tvým orgasmem souvisí manželova únava? Kdyby tvoje, tak neřeknu, ale proč to svádíš na něj?
Orgasmus ne (alespon jsem nepozorovala), zato menstruace jo a hodne (v mem pripade). To ani jednomu z mych 2 deti nechutnalo, a temer mi hlavne v zacatcich vyhladoveli na kost, bylo videt ze to ma diametralne jinou chut.
může a hooodně, mému synovi je 6 měsíců a stále mi při orgasmu stříká mléko z prsou jako když mu bylo 14 dní…takže má pozitivní vliv na tvorbu mléka a jak už někdo psal orgasmus= štěstí= super mléko
@Janulikkk píše:
Orgasmus ne (alespon jsem nepozorovala), zato menstruace jo a hodne (v mem pripade). To ani jednomu z mych 2 deti nechutnalo, a temer mi hlavne v zacatcich vyhladoveli na kost, bylo videt ze to ma diametralne jinou chut.
No, to jsem už taky vyzkoušela… měla jsem to před třemi týdny a teď zase- malej nechtěl pít skoro vůbec- naštěstí jsem jen špinila 2 dny, jinak bychom to asi nedali… předevčírem jsme byli na vážení po 4 týdnech- přibral 360 g, doktorka řekla, že je to málo a buď dokrm nebo příkrm!! Přijde mi to zbytečný, protože to, co mu dám ve flašce si potom nevezme ode mě, klesne laktace a veškerý moje snažení půjde do háje… tak jsem se vykecala… musela jsem to ze sebe dostat
Naše dítě holt neni tabulkový- já mám 160 cm a 55 kg(před těhu 50), manžel 172 a 75 kg, oba jsme se navíc shodli, že v dětství jsme byli o hodně hubenější a menší než vrstevníci.
Ale doktorka se o tom vůbec nechtěla bavit, řekla mi, že to kojení neohrozí- o tom silně pochybuju.
@DianaAndílek píše:
může a hooodně, mému synovi je 6 měsíců a stále mi při orgasmu stříká mléko z prsou jako když mu bylo 14 dní…takže má pozitivní vliv na tvorbu mléka a jak už někdo psal orgasmus= štěstí= super mléko
Teda orgasmus 2 týdny po porodu
Já jsem se odhodlala přesně po měsíci- jinak jsem se onoho místa tak nějak bála.
Právě mi přijde, že oxytocin má na svědomí orgasmus, spouštění mléka a taky třeba děložní stahy… určitě se to musí navzájem ovlivňovat- aspoň trochu.
měla jsem úžasný porod a skoro žádné šestinedělí, mohla jsem si to dovolit,což s prvním ani omylem, ještě 6 měsíců po porodu jsem se bála si jí pořádně utřít natož souložit ![]()