Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, mate nejaka dobry recept na omacku k bramborakum? Nebo nejakou masovou smes? Diky ![]()
Já dělám na bramboráky jen z kuřecích jater takovou mnamku. Na cibulce a slanině osmahnu kousky jater, ochutím (sůl, pepř, trošinku chilli) a udělám malinko šťávy ale ne moc a zjemním máslem nakonec. Uplně jednoduchý a výborný.
Já dělám uzené maso na kostičky, smíchám s kyselím zelím a zavřu do bramboráku, klasika, ale nikdy se nepřejí
.
K bramborákům se výborně hodí sýrová(nivová)omáčka, taky klasickej guláš se někdy podává s bramboráčky. Já dělám podobně jako @Meliora, kuřecí maso, játra, kousek uzenýho, žampiony, pórek, cibule, česnek, sůl, pepř, hořčice, trochu protlaku(v nouzi kečup). Naplním a posypu sýrem. Tahle směs se hodí i na topinky a dá se i zamrazit pokud zbyde. Klasická varianta se zelím a uzeným je taky super.
My doma děláme směs z vepřové panenky, rajčat a paprik. Je to mňamka. ![]()
Když máme vyloženě chuť na něco nezdravého
Tak si udělám pikantní přeliv z majonezy, kečupu a česneku, jemně přeliju bramboráčky a položím na to sýr, nejlépe hermelín. Maestro Pohlreich by z nás neměl radost, ale nám to tááák chutná ![]()
kečup jako přísada do studených omáček se používá i ve vysoké gastronomii, je to základ celosvětově oblíbené coctailové omáčky(majonéza, kečup, worcester atd..) říkal to mistr Pohlreich. Bramboráky s takovou majdou proč ne, já bych si to klidně dala, já přesně stejnou omáčku dělám k těstovinovému salátu
Klasicka cina po cesku (kureci, porek, paprika, houby, sojovka…)podlit vodou aby bylo vic stavy
Ja nekdy delam cinu, je to vyborny nebo takovou pikantni smes - maso veprove nebo kureci na nudle a prsknu tam leco ve sklenici(kupovane),ne ze bych byla lina udelat si svoje, ale ta jejich smes je proste uzasne ochucena, no a pak tam jeste nakrajim berani rohy sterilovany - tohle fakt milujem, ma to riz.
Gulas s bramborackama je taky fajn. Nebo rizek v bramboraku..konec koncu i ten samotnej bramborak ze ![]()
@luckalucka737 píše:
Ahoj, mate nejaka dobry recept na omacku k bramborakum? Nebo nejakou masovou smes? Diky
nejradši mám se zelím kyselím a pokapat trochu tou šťávou..tento týden jsem měla 3×
ty chutě
Tak já buďto osmahnu cibulku, na to hodím libovolné maso nakrájené na malé kousky, zeleninu, co dům dal, přidám rajčata z plechovky (když nejsou čerstvá), osolím, okořením (většinou nějaké bylinky a když to není pro děti, tak trochu chilli) a podusím, aby zelenina změkla a omáčka zhoustla… nakonec přidám trochu cizrny (protože ji miluju k zbláznění
)
a mamka zase dělá to, že naklepe, osolí, opepří a okmínuje vepřové kotletky, obalí v mouce, osmahne postupně na troše oleje, pak je všechny naskládá do hrnce, podlije a podusí - vznikne taková hustší šťáva - a servíruje bramboráčky, na nich položený plátek masa, přelije šťávou a navrch dá volské oko ![]()
Bramboráčky jsou výborný i s gulášem a nebo jak už bylo zmíněno s čínou ![]()
Sakra já tu slintám…Musím si to tu probrat. Co mohu při kojení
Zítra je chci dělat, tak by se hodila nějaká omajda..
@Petra2829 píše:
Sakra já tu slintám…Musím si to tu probrat. Co mohu při kojeníZítra je chci dělat, tak by se hodila nějaká omajda..
dala bych jen lehce česneku a bude to OK..přinejhorším budete mít vášnivou noc ![]()
@LN13 Já právě česnek miluju a trpím jak nemohu
Ale tak jednou maličko..okusim. snad to bříško bude v pohodě.