Brambory s klíčky
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Brambory s klíčky
Tak máme doma diskuzi. Dělala jsem brambory ktere teda byly naklíčené, normálně jsem brambory oloupala, omyla a dala vařit. Scedila a jedli jsme s omáčkou - jen některá brambora byla sladká, brambory s omáčkou jedla i 10 měsíční dcera a manžel vysiluje. Já vím, že jsem sama vysilovala, ale začala jsem to řešit - chodím k psychiatrovi, k psychologovi, cvičím jógu a mindfulness. Ale manžel mě tímhle rozhodil, já takhle brambory dělala vždycky.. no teď si vyčítám, jestli něco dceři nemůže být? Doma taky pozdější brambory když začalo být teplo naklicili, mamka normálně zpracovala viz já a jedli jsme.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nic se vám nestane, přece se nevyhodí naklíčeny brambor. A pokud si správně pamatuju, tak nasládlé brambory bývají z přemrznutí a ne z naklíčení. ty nasládlé se před vařením namočí třeba na deset minut do studené vody, voda se slije a daji se vařit normálně do studené vody se solí apod. A to jen kvůli chuti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tanado1229 no mě je taky škoda vyhodit brambory, když je odklickuju.. tvrdi že ty klíčky jsou jedovaty ale to předpokládám že když by se klíček snědl.. vysiluje kvůli dceři jestli ji to neublíží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak je psané hore. Ty brambory jsou přemrzlé, když jsou sladké. Že mají klíčky to nevadí. Klíčky ober, oloupej a je. To taky spotřebuji. Ale nasládlé bych nejedla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brambora není jedovatá celá, jen ten kousek u klíčku. A aby vám z toho něco bylo, museli byste toho sníst mraky… Když bramboru oloupeš a třeba zařízneš u klíčku hlouběji, z normální porce se vám nemůže nic stát. Ani dítěti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey ty nasládlé něčemu vadí, nebo zkrátka je to spíš o chuti, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel by taky potřeboval odbornou pomoc
nic se nikomu nestane, klid
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bruneta15 píše: Více
Nejsou dobré chuťově, když jsou nasládlé. Možná v kaši se to ztratí. Nevím. Nasládlé vyhazuji. Soused mívá prasata. Tak se to dává jemu, ať jim je uvaří. Ale letos se rozhodnul, že budou prasata každý druhý rok. Tak je letos nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemyslíš si, že by lidstvo už dávno vymrelo, kdyby byly brambory jedovaté?
Jistěže to ničemu nevadí, jenom je to hnusný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic ji nebude, to bych byla mrtvá už desítky let a neměla dvě děti, které takové brambory ji normálně stejně jako já už od mala
a babička by na takové vymyslenosti řekla Hladu na vás a polských vší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prejeta_zaba píše: Více
No když se brambory dostaly do Evropy, tak úmrtí na brambory.byly, protože neznalost lidí vedla k tomu, že místo hlíz jedli ty zelené natě a plody na nich
třeba si to pan manžel spojil s tímto… Proto lidé bramborům nevěřili, až je zachránili před hladomory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit