Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, nám na koliku zabraly laktobacílky baby od swiss cena je do 200,–kč za 30 tobolek dává se jedna za den. Rozpustí se v mlíčku a injekční stříkačkou se podají do pusinky. Musím říct, že to je bomba, už na 3 den byl znát výsledek.
Ale jak některé tady píšete, je pravda, že oni se budí mácháním ručiček hodně často, tak pokud to jde schovat ruce. No před spaním pláči jsme se nevyhnuli ničím, pláče i třeba hodinu na ruce v postýlce všude, tak jedině nechat vyplakat a pak dokojit a zase nechat poplakat ponosit a oni nakonec usnou
Některé děti jsou rušené tím, jak je rodiče nenechají poplakat a pořád je zvedají a pokládají a oni musí pořád začínat znovu a znovu to jsem někde četla. Člověk musí sám uznat jaký je to pláč a podle toho se zařídit.
A ještě jedna věc Olí má ráda plenu přes hlavu a to hodně dětí co jsem tak slyšela.
Tak boji zdar a vydržet, oni nám to pak vrátí svým úsměvem ![]()
Ahoj holky, nechce se mi to tu procitat cele, ani zakladat novou diskuzi. Mam synka, kteremu ted byly tri mesice. Doted byl s usinanim vpohode (nekdy vecer pobrekaval, aleto je normalni), ale ted par dni je hrozne neklidnej pred kazdym spanim, a to hlavne pres den. Nakrmim, hrajem si, pak zacne privirat ocka, a zivat - do te doby se smeje, vsechno ok - a pak ho tedy polozim do postele k nam, aby mohl usnout a nebyl pretazenej a z niceho nic zacne pobrekavat a sit sebou a je neklidnej takovej. je videt jak by spat chtel, ale nemuze zabrat. rukama moc nemrska, jako, ze by ho to budilo. Nevim cim to tak najednou je jeslti ho neco netrapi. Mel zanet spojivek v ocicku minuly tyden, tak jsem myslela, ze kdyz zavira ocka, treba ho to poboliva, ale ted uz to vypada dobre (sice porad dokapavame tobrex, ale uz mu z ocka netece) takze si myslim, ze zdravotnim problemem to neni..) dudlik ani za nic nechce tak ho uspi leda kdyz ho necham samotneho, zapnu vysavac (to prestane brecet) a nebo kdyz mu dam cucnout z prsu..
@mattez tak přesně toto dělal nám, trvalo to cca 5 dní a ted to dělá vždy večer před spaním
u dr. jsme byli a je naprosto zdravý ![]()
Ahojky, mam stejny problem. Place i pres den, vzdykcy usinal sam krasne v postylce. Uz je to tyden, co place skoro pred kazdym usinanim pres den a hlavne vecer pred spanim po koupani. (Zacne plakat uz pred koupanim) Pritom si nemyslim ze by to bylo nedostatkem Chovani nebo ze bych se mu nevenovala, prave naopak snazim si s nim povidat co nejvice to jse, smeje se, hraje si i sam a pak jak jde na nej spani, tak spusti nejprve brbla a pak zacne pistet, minutu rve a zase brbla. Nahazuju dudlik o stosest ale nic. Chovam ho a stejne place, bolesti to neni to uz poznam to je ten plac jiny. Tak se chci zeptat jestli ho mam nechat tu pulhodinku brecet az se vybreci a usne sam nebo ho chovat a uspavat. Mame pravidelny rezim s jidlem i koupanim. Hrozne to vycerpava a strasne me mrzi ze mu nemam Jak pomoci. Poradte jestli to dela jen z trucu ze nemuze usnout nebo je nekde chyba ve me? A bude nekdy lip. ![]()
Dekuju!
@Verca1989 ted ve stredu mu budou 3 mesice. Spis potrebuju poradit jestli ho chovat i kdyz place na rukach nebo ho radeji polozit a trpelive mu podavat dudanka a nechat ho az prestane sam. Jedno trapeni preslo a druhe zacina… Bozatka miminka, si ten za atek zivota musi takhle proplakat.:/
@LuPaPe já osobně bych takového prcka plakat nenechala, raději chovat nebo alespoň si s ním lehnout do postele a být u něj. Zkoušela jsi zavinovat? Jak spí přes den, nemůže být třeba přetažený?
Zavinovali jsme jak byl malicky, to jinak neusnul, ale ted jsem to nezkousela. Najdu nejakou velkou deku a vyzkousim. Je pravdou ze si pri usinani drzi oblicej a porad si dava rucku do pusinky, tak ho to mozna budi. ![]()
@LuPaPe určitě bych to zkusila, pokud hodně máchá ručičkama, tak ho můžeš prvně „stáhnout“ do větší tetra pleny a pak tu deku nebo zavinovačku. A tak mě napadlo, co zoubky? Sice je ještě malej ale i v tomto věku můžou zuby zlobit, tak mrkni do pusy a třeba zkus máznout dásně Calgelem a uvidíš ![]()
A pres den papa co 2 hodky, nekdy je cele 2 hodky vzhuru, jidny hodinu kecame a pak treba na hodku usne, nekdy jen na pul. Nekdy usne sam nekdy rve tur. ![]()
@Verca1989 tak jsem honzabalila ale zrovna se mu to moc nelibi.:)
Jeste me zajima jaky mate nazor na estivillovu metodu a nebo kazde dite muze dobre spat? Jeste jsem to necetla tak nevim jestli je to nejak omezeno velem. Ale prece nemuzu maleho kazdou hodinu nosit na rukou a snazit se ho utisit.:(
@LuPaPe obě tyto metody bych vůbec neřešila u dítěte mladšího 6 měsíců. Podle knížky „Každé dítě může dobře spát“ jsem jela já ale dceři bylo 9 měsíců a šla jsem do toho jen proto, že si zvykla na uspávání u kojení a pak se mi budila v noci strašně často. 3měsíční je na tohle fakt dost malej ![]()
Smarja, tak mi nezbyde nic jineho nez ho nosit. Ale on nechce ani to noseni.:( je proste nastvanej ze musi spat a nejde mu to. A zase nechci natolik povolit, ze bude brecet a hned ho budeme nosit. ![]()
Ahojda, jsem „zakladatelka“ tohoto tématu. Mám už holčinu 19 měs. a jediné, co pomohlo byly Probiotické kapičky. Hrozně drahé, ale nám zabraly už za pár dní a vydrží fakt dlouho. Bomba. Ale pozor, musí být v lednici. Nenechat si je posílat poštou!
Vydrž mamino, můžu potvrdit, že to byl děs, když jsem věděla přesně, kdy začně brečet a tělíčko do luku. Fuj. Ale potom jako když utne. Ale je tam napsáno, že každé 10-té dítě na to nereaguje