Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky ..
Potřebuji radu. Syn má skoro rok. ještě sám nesedí a chodit jen tak brzy nebude. Vždycky se rád vozil v kočáře a d mala se nechtěl chovat. když byl miminko měla jsme pro něj Manducu, která musela brzy z domu protože to pro něj nepřicházelo v úvahu nějaké nošení
. Jenže teď je celkem rád na rukách, alepro mě je náročné tahat ho jen tak v ruce. obzvlášť když jsem venku na nákupu nebo jen tak a ho už to nebaví v kočáře
. Pro druhé mimčo jsem přemýšlela že zkusím pořídit šátek. Ale teď mě napadá pořídit něco staršímu synovi co bych pak využila i pro miminko
, hledala jsem nějaké diskuze tady ale většinou se maminky dotazují jestli má cenu koupit šátek či nosítko pro roční dítě které bude brzy chodit
u mě je dotaz trošku jiný
.
Do kdy se nosili Vaše děti? uvítám i nějaký pdkaz na nosítka nebo šátky co případně pořídit..díky ![]()
Ahoj,
mela jsem satek, kdyz byl prcek mimino, kolem roku jsme koupili Ergo a jeste letos v lete v nem byl na vylete..
Meli jsme to s chlapem rozdeleny, ja nosila v satku, on v nositku, pozdeji jsem satek prestala pouzivat. Bylo to tusim v zime, kdy se nedalo kocarem, mlady pan chtel chodit, ale neusel velkou vzdalenost a navic mu to trvalo, tak sjem ho vzdycky hodila na zada a slo se. Kdzy chtel chodit, tak sel, kdyz jsem se potrebovali nekam presunout, tak sup na zada.
Za me, bych do toho sla.
j
Šátek i Manducu využiješ na roční dítě (pokud teda není extra dlouhé) i na miminko (Manducu až tak od 3m, šátek od narození) ![]()
jjanekk píše:
Ahoj,
mela jsem satek, kdyz byl prcek mimino, kolem roku jsme koupili Ergo a jeste letos v lete v nem byl na vylete..
Meli jsme to s chlapem rozdeleny, ja nosila v satku, on v nositku, pozdeji jsem satek prestala pouzivat. Bylo to tusim v zime, kdy se nedalo kocarem, mlady pan chtel chodit, ale neusel velkou vzdalenost a navic mu to trvalo, tak sjem ho vzdycky hodila na zada a slo se. Kdzy chtel chodit, tak sel, kdyz jsem se potrebovali nekam presunout, tak sup na zada.
Za me, bych do toho sla.
j
co vážeš pro takové pohotovostní nošení po venku, abych to na sobě mohla mít pořád a necourala ty cípy při každém vázání po zemi?
dřív v tom malá nechtěla být, omezovalo ji to v pohybu, teď bych to zas zkusila… díky!
Ahoj, já si na MMB pořídila pro 8měsíčního syna nosítko Mei-Tai. Teď má 10kg a v pohodě ho v tom unesu.
Ale jestli je to vhodné i pro úplně malé miminko, to netuším.
Xivi pro dítě jako máš ty je nejlepší vázat batoh - dáš si dítě na záda, nahodíš šátek, zavážeš a jdeš ![]()
Teď jsem zjistila že v bráně k dětem se dá zapůjčit nosítko i šátek taj tam skočím se synem a snad mi i poradí a zárveň si to budu moci i vyzkoušet a půjčit na 10 dnů.
ale i tak by mě zajímalo jestli jsu tady nějaké nosičky rčních dětí ![]()
syn má cca 8,5kg a něco kolem 74cm
Oblacku, ja nosim malou v manduce… na zacatku zari jsem ji vynesla az na Snezku, takze jsem na sebe pysna
(myslim, ze jsou na den stejne stari, ne?)
Já jsem taky nosička ročního dítěte, akorát že můj syn ještě nechodí
Nosím ho od narození a budu ještě dlooouuho
Kočár častokrát ani neberu, zvlášť do města a na nákupy. Šátek je mnohem pohodlnější.
sama nosím dvouletáka v šátku, je to bezva, neměnila bych. ALE
rožní dítě bych u nosila na zádech (dítě má lepší výhled vpřed a tobě nepřekáží hlava a nese se líp)
pro začátečníka začít vázat na záda bude nárožné, ale ne nemožné. Takže bud s obrnit trpělivostí a trénovat. šátek bys mohla mít klidně i na tříletáka. Nebo koupit nosítko. Manduca, Ergo a pod. nosítka začínají být pro 18m dítě krátká (nejsou od kolínka ke kolínku) a na delší nošení nebudou dítěti pohldlná. Ale na poponesení bude stačit i ve 2 letech. Pak jsou batolecí nosidla, ale na průměrné roční bude velké.
Syna nosím v Manduce, zatím stále na břiše - ráda se s ním muckám a objímám ho. Ale nejsou to dlouhé trasy. Na delší bych ho dala na záda.
tak to mám radost že nosíte i starší děti
u mě už by to na břiše nešlo vzhledem k tomu že začínám druhu polovinu těhtenství a bříško už celkem vystupuje.
ale říkám si právě jestli budu umět tak velké děcko uvázat na záda do šátku ![]()
oblacek píše:
tak to mám radost že nosíte i starší děti![]()
![]()
![]()
u mě už by to na břiše nešlo vzhledem k tomu že začínám druhu polovinu těhtenství a bříško už celkem vystupuje.
ale říkám si právě jestli budu umět tak velké děcko uvázat na záda do šátku
Tak u nosítek většinoou vadí bederák přes pupek. 3átek jde uvázat bud s uzlem pod zadkem dítěte nebo nad břichm. nebo jsou úvazy kde šátek přes břich nevede, já nosila s uzlem nad břichem nebo pod prdelkou dítěte vzadu. Alee začínat s vázáním na záda v těhotensví bych necht+la, byla to makačka i bez upku.
Dobrý den,
nošení mají děti rády, to jo, ale nese to s sebou spoustu otázek.Jako například: Co mu nošení přináší, kromě naší blízkosti? Posouvá to jeho motorický vývoj dopředu? Co na to říkají jeho záda? Co na to říkají naše záda? Jak dlouho v nosítku nosit? Nechávat ho tam na dlouhou dobu nebo jen nejnutnější čas na lítání po obchodech, kam nevjedu s kočárkem?Vybrat raději šátek, nosičku nebo krosničku? Co udělat proto, aby se vývoj Vašeho drobečka posunul dopředu…
Kdyby Vás můj názor zajímal podrobněji, tak třeba mrkněte na www.psychomotoricka-poradna.cz a nebo napište
ps:Píšete, že Váš malý nesedí.Mé děti nejdřív chodily a pak seděly.A považuji to za přirozené.Čím později si dítě sedne, tím lépe:-)
Rehabka píše:
Dobrý den,
nošení mají děti rády, to jo, ale nese to s sebou spoustu otázek.Jako například: Co mu nošení přináší, kromě naší blízkosti? Posouvá to jeho motorický vývoj dopředu? Co na to říkají jeho záda? Co na to říkají naše záda? Jak dlouho v nosítku nosit? Nechávat ho tam na dlouhou dobu nebo jen nejnutnější čas na lítání po obchodech, kam nevjedu s kočárkem?Vybrat raději šátek, nosičku nebo krosničku? Co udělat proto, aby se vývoj Vašeho drobečka posunul dopředu…
Kdyby Vás můj názor zajímal podrobněji, tak třeba mrkněte na www.psychomotoricka-poradna.cz a nebo napišteps:Píšete, že Váš malý nesedí.Mé děti nejdřív chodily a pak seděly.A považuji to za přirozené.Čím později si dítě sedne, tím lépe:-)
No vidíte a u nás v rehabce zase propagují, že nejdřív by si dítě mělo sednou a pak až chodit