Nosítko nebo šátek pro roční dítě

8086
22.9.11 14:32

Nosítko nebo šátek pro roční dítě

Ahoj holky ..
Potřebuji radu. Syn má skoro rok. ještě sám nesedí a chodit jen tak brzy nebude. Vždycky se rád vozil v kočáře a d mala se nechtěl chovat. když byl miminko měla jsme pro něj Manducu, která musela brzy z domu protože to pro něj nepřicházelo v úvahu nějaké nošení :roll: . Jenže teď je celkem rád na rukách, alepro mě je náročné tahat ho jen tak v ruce. obzvlášť když jsem venku na nákupu nebo jen tak a ho už to nebaví v kočáře :roll: . Pro druhé mimčo jsem přemýšlela že zkusím pořídit šátek. Ale teď mě napadá pořídit něco staršímu synovi co bych pak využila i pro miminko :think: , hledala jsem nějaké diskuze tady ale většinou se maminky dotazují jestli má cenu koupit šátek či nosítko pro roční dítě které bude brzy chodit :think: u mě je dotaz trošku jiný :wink: .
Do kdy se nosili Vaše děti? uvítám i nějaký pdkaz na nosítka nebo šátky co případně pořídit..díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2602
22.9.11 14:39

Ahoj,
mela jsem satek, kdyz byl prcek mimino, kolem roku jsme koupili Ergo a jeste letos v lete v nem byl na vylete..
Meli jsme to s chlapem rozdeleny, ja nosila v satku, on v nositku, pozdeji jsem satek prestala pouzivat. Bylo to tusim v zime, kdy se nedalo kocarem, mlady pan chtel chodit, ale neusel velkou vzdalenost a navic mu to trvalo, tak sjem ho vzdycky hodila na zada a slo se. Kdzy chtel chodit, tak sel, kdyz jsem se potrebovali nekam presunout, tak sup na zada.
Za me, bych do toho sla.
 j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
22.9.11 14:45

Šátek i Manducu využiješ na roční dítě (pokud teda není extra dlouhé) i na miminko (Manducu až tak od 3m, šátek od narození) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
22.9.11 14:52
jjanekk píše:
Ahoj,
mela jsem satek, kdyz byl prcek mimino, kolem roku jsme koupili Ergo a jeste letos v lete v nem byl na vylete..
Meli jsme to s chlapem rozdeleny, ja nosila v satku, on v nositku, pozdeji jsem satek prestala pouzivat. Bylo to tusim v zime, kdy se nedalo kocarem, mlady pan chtel chodit, ale neusel velkou vzdalenost a navic mu to trvalo, tak sjem ho vzdycky hodila na zada a slo se. Kdzy chtel chodit, tak sel, kdyz jsem se potrebovali nekam presunout, tak sup na zada.
Za me, bych do toho sla.
j

co vážeš pro takové pohotovostní nošení po venku, abych to na sobě mohla mít pořád a necourala ty cípy při každém vázání po zemi?
dřív v tom malá nechtěla být, omezovalo ji to v pohybu, teď bych to zas zkusila… díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
22.9.11 15:13

Ahoj, já si na MMB pořídila pro 8měsíčního syna nosítko Mei-Tai. Teď má 10kg a v pohodě ho v tom unesu.
Ale jestli je to vhodné i pro úplně malé miminko, to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
22.9.11 15:38

Xivi pro dítě jako máš ty je nejlepší vázat batoh - dáš si dítě na záda, nahodíš šátek, zavážeš a jdeš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
22.9.11 15:42

Teď jsem zjistila že v bráně k dětem se dá zapůjčit nosítko i šátek taj tam skočím se synem a snad mi i poradí a zárveň si to budu moci i vyzkoušet a půjčit na 10 dnů.

ale i tak by mě zajímalo jestli jsu tady nějaké nosičky rčních dětí :wink:

syn má cca 8,5kg a něco kolem 74cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
22.9.11 15:47

Oblacku, ja nosim malou v manduce… na zacatku zari jsem ji vynesla az na Snezku, takze jsem na sebe pysna :oops: :lol: (myslim, ze jsou na den stejne stari, ne?)

• Citovat
  • Upravit
13764
22.9.11 15:56

Já jsem taky nosička ročního dítěte, akorát že můj syn ještě nechodí :wink: Nosím ho od narození a budu ještě dlooouuho 8-)Kočár častokrát ani neberu, zvlášť do města a na nákupy. Šátek je mnohem pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.9.11 17:13

sama nosím dvouletáka v šátku, je to bezva, neměnila bych. ALE
rožní dítě bych u nosila na zádech (dítě má lepší výhled vpřed a tobě nepřekáží hlava a nese se líp)
pro začátečníka začít vázat na záda bude nárožné, ale ne nemožné. Takže bud s obrnit trpělivostí a trénovat. šátek bys mohla mít klidně i na tříletáka. Nebo koupit nosítko. Manduca, Ergo a pod. nosítka začínají být pro 18m dítě krátká (nejsou od kolínka ke kolínku) a na delší nošení nebudou dítěti pohldlná. Ale na poponesení bude stačit i ve 2 letech. Pak jsou batolecí nosidla, ale na průměrné roční bude velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32916
22.9.11 17:16

Syna nosím v Manduce, zatím stále na břiše - ráda se s ním muckám a objímám ho. Ale nejsou to dlouhé trasy. Na delší bych ho dala na záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
22.9.11 18:07

tak to mám radost že nosíte i starší děti :dance: :dance: :dance: :palec: u mě už by to na břiše nešlo vzhledem k tomu že začínám druhu polovinu těhtenství a bříško už celkem vystupuje. :-D ale říkám si právě jestli budu umět tak velké děcko uvázat na záda do šátku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.9.11 18:19
oblacek píše:
tak to mám radost že nosíte i starší děti :dance: :dance: :dance: :palec: u mě už by to na břiše nešlo vzhledem k tomu že začínám druhu polovinu těhtenství a bříško už celkem vystupuje. :-D ale říkám si právě jestli budu umět tak velké děcko uvázat na záda do šátku :think:

Tak u nosítek většinoou vadí bederák přes pupek. 3átek jde uvázat bud s uzlem pod zadkem dítěte nebo nad břichm. nebo jsou úvazy kde šátek přes břich nevede, já nosila s uzlem nad břichem nebo pod prdelkou dítěte vzadu. Alee začínat s vázáním na záda v těhotensví bych necht+la, byla to makačka i bez upku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rehabka
22.9.11 21:47

nošení

Dobrý den,
nošení mají děti rády, to jo, ale nese to s sebou spoustu otázek.Jako například: Co mu nošení přináší, kromě naší blízkosti? Posouvá to jeho motorický vývoj dopředu? Co na to říkají jeho záda? Co na to říkají naše záda? Jak dlouho v nosítku nosit? Nechávat ho tam na dlouhou dobu nebo jen nejnutnější čas na lítání po obchodech, kam nevjedu s kočárkem?Vybrat raději šátek, nosičku nebo krosničku? Co udělat proto, aby se vývoj Vašeho drobečka posunul dopředu…
Kdyby Vás můj názor zajímal podrobněji, tak třeba mrkněte na www.psychomotoricka-poradna.cz a nebo napište :-) ps:Píšete, že Váš malý nesedí.Mé děti nejdřív chodily a pak seděly.A považuji to za přirozené.Čím později si dítě sedne, tím lépe:-)

• Citovat
  • Upravit
2216
22.9.11 21:56
Rehabka píše:
Dobrý den,
nošení mají děti rády, to jo, ale nese to s sebou spoustu otázek.Jako například: Co mu nošení přináší, kromě naší blízkosti? Posouvá to jeho motorický vývoj dopředu? Co na to říkají jeho záda? Co na to říkají naše záda? Jak dlouho v nosítku nosit? Nechávat ho tam na dlouhou dobu nebo jen nejnutnější čas na lítání po obchodech, kam nevjedu s kočárkem?Vybrat raději šátek, nosičku nebo krosničku? Co udělat proto, aby se vývoj Vašeho drobečka posunul dopředu…
Kdyby Vás můj názor zajímal podrobněji, tak třeba mrkněte na www.psychomotoricka-poradna.cz a nebo napište :-) ps:Píšete, že Váš malý nesedí.Mé děti nejdřív chodily a pak seděly.A považuji to za přirozené.Čím později si dítě sedne, tím lépe:-)

No vidíte a u nás v rehabce zase propagují, že nejdřív by si dítě mělo sednou a pak až chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí