Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, berete některá utrogestan? Mě ho dneska gynekolog předepsal, máte s ním některá zkušenost?
Utrogestan to je na udrzeni tehotenstvi? no me prave rikal ze jak prijdu na druhou kontrolu tak mi ho taky napise ![]()
@Samantha9 píše:
Ahoj holky, berete některá utrogestan? Mě ho dneska gynekolog předepsal, máte s ním některá zkušenost?
já ho brala na otěhotnění…
pak se mi k němu přidal i clostilbegyt…a následně injekce pregnylu…
@Nenkaa píše:
Holky ty nevolnosti Vám nezávidím, jsem ráda, že jsem bez nich. Když byla sestra těhotná pomáhalo jí poskrkávat kofolu. Nebo pak zázvorová lízátka ( prodávají je v lékárnách ).
Ještě jsem se chtěla zeptat jestli nemáte zkušenosti s teplotou v těhotenství. Mám celý den 37,5, hlava bolí a pálí mne oči. Nemocná se necítím…
No ve čtvrtek jdu na kontrolu k dr, minulý týden ještě nebylo vidět. Tak doufám, že už se ukáže a dostanu i průkazku
.
jojo, pořád jsem hornká a teplotu mám určitě zvýšenou a taky mám občas zimnici, to bude normální, v těhu je vyšší teplota ![]()
@jahodovaveronika píše:
Tak já byla včera na kontrolu podle MS jsem 8+6 podle UTZ 8+2. Dostala jsem už i průkazku a fotku a na 25.8 me objednali na ten prvni screening ještě si mám tento týden zajít na krev někdy ráno na lačno. Tak jsem ráda že je vše v pohodě. Přijde mi, že to strašně rychle utíká (asi tím jak mám doma toho dvouleťáka). Jinak taky mě bývá špatně a pomáhá mi na to rajčeuž to mám ozkoušené… a o únavě ani nemluvím, chodím s malým po obědě spát. Jo a nemůžu vidět maso, ani na obrázku
![]()
dělá se mi z toho uplně zle, frčím na sladkém.
No s chutema to mam presne obracene, jak jsem vzdy milovala sladke, tak ted ho moc nemusim a jak jsem nikdy nebyla moc masova (max. kureci a ryby) tak ted slintam u slaniny, rostenky…no mazec
![]()
@Samantha9 Já beru Utrogestan už týden. Napsal mi ho dr, když jsem mu řekla, že mne neustále pobolívá podbřišek. Prý když občas zabolí nebo škubne třeba při zvednutí, chůzi atd je to normální, ale v klidovém režimu by nemělo. Takže si zavádím pilulku 3× denně a jsem doma na neschopence. Podbřišek, pokud nic moc nedělám nebolí, ale zato mám neustále teplotu 37,5 a bolí mne hlava. Ale nevím jestli je to z toho nebo je to stoupající hladinou Hcg
?? Upozorňoval mne, ale že po tom mohu být unavená ( únava je ale i celkově z těhotenství… ) a taky ospalá. No jsem, tím že jsem doma i více spím, ale nevím jestli kdybych ten Utroš nebrala, zda-li by to bylo lepší…
Příspěvek upraven 30.07.15 v 09:06
@Bureschka Děkuji, začala jsem mít už obavy. V úterý mi opravdu nebylo dobře. Včera už jsem zvládla i navařit a teplota stejně 37,5 tak to teď tak asi budu mít pořád…
Tak holky dnes odpoledne mne čeká kontrola. Měla bych být 7+3tt tak mi držte pěsti ať už je vidět
. Minule ještě nebylo, dr ale říkal, že je vše v pořádku a příště určitě bude tak jsem napnutá
.
@Samantha9 je to progesteron, který pomáhá v I. Trimestru. Hodně holek ho bere. Mě osobně nevyhovuje, beru crinone.
Nenka dej vedet co jsi videla
ja totiz pujdu 4.8 7+1 tak jsem zvadava co uvidíš ty ![]()
@Nenkaa v pondělí jsem byla na pohotovosti a měla jsem 37,2. Sestřička říkala, že u těhotných je zvýšená teplota správně.
@Capelucita Ahoj, vítej mezi námi
. Já doufám, že mi ten utrogestan pomůže a konečně to tentokrát dotáhneme do zdárného konce
. Kolikátý týden jsi?
@Samantha9 metřík mám v podpisu.
7+3. Teď mám trable se špiněním, krvácením a buněčnou imunitou.
@Nenkaa já jsem právě po utrouši byla totálně vyřízená, nedal se sladit s normálním životem. Crinonu je v aplikaci míň, ale zavádí se zavádědlem až za čípek, takže se líp vstřebá. U utrouše toho spousta vyteče. A na mě působil jak lehká narkoza.